Στον εισαγγελέα ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ρούμπεν Σεμέδο μετά την καταγγελία 17χρονης για βιασμό




Στην άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού (άρθρο 336 παρ.3 ΠΚ) σε βάρος του 27χρονου Πορτογάλου αμυντικού, Ρούμπεν Σεμέδο, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μετά τη δίωξη σε βάρος του ο κατηγορούμενος ποδοσφαιριστής έλαβε προθεσμία για αύριο προκειμένου να απολογηθεί.

Ακόμη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 40χρονο Νιγηριανό που καταγγέλθηκε επίσης για το ίδιο αδίκημα.

«Αρνείται την κατηγορία ο εντολέας μου. Σκεφτείτε όταν αποχωρήσουμε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, μετανιωμένος που εκτέθηκα, να σας καταγγείλω ότι πήρατε τη δήλωσή μου με βία. Όταν καταγγέλουμε κάτι θα πρέπει να υποστηρίζεται και από κάποια συμπεριφορά. Υπάρχουν στοιχεία ακλόνητα που αποκλείουν την καταγγέλια», ανέφερε ο συνήγορος του Ρουμπεν Σεμέδο Σταύρος Γεωργόπουλος.



Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι το θύμα είχε υποστηρίξει στον ποδοσφαιριστή πως ήταν 19 ετών, επισημαίνοντας: «πως αν τη δείτε και εσείς θα μου πείτε αν μοιάζει με 17 ή 23-24 ετών. Πρόκειται για μία παρέα που ήταν μαζί επί 15 ώρες, είναι αδιανόητο να καταγγέλθηκαν αυτά». Πηγή: protothema.gr Πηγή φωτό: zougla.gr

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον Σεμέδο
Συνελήφθη χθες (29-8-2021) το βράδυ, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αλλοδαπός κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης. Συγκατηγορούμενος του ανωτέρω για το ίδιο αδίκημα τυγχάνει και έτερος αλλοδαπός. Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία για βιασμό που κατέθεσε σε βάρος του μια 17χρονη.

Η 17χρονη κατήγγειλε ότι βρίσκονταν με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού σε μπαρ στον Ωρωπό και αφού ήπιαν την πήγε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του στην Γλυφάδα, όπου και τη βίασε.

Η νεαρή πήγε αρχικά με τη μητέρα της στο Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα και κατήγγειλε το περιστατικό και στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Αμέσως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψη σε βάρος του ποδοσφαιριστή που στο παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας. Λίγο αργότερα συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με αθλητικές ιστοσελίδες ο Σεμέδο βρίσκεται σε δυσμένεια το τελευταίο 15νθήμερο από την ομάδα του.

Ο Πορτογάλος αμυντικός του Ολυμπιακού έχει αμαρτωλό παρελθόν για το οποίο έχει μιλήσει ο ίδιος.

Μιλώντας στο παρελθόν σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας είχε αναφερθεί αναλυτικά στην τραυματική εμπειρία όταν μπήκε στη φυλακή. Υπενθυμίζεται ότι στην Ισπανία ο Σεμέδο κατηγορήθηκε για ακραία περιστατικά. Επίθεση με απειλή όπλου σε υπάλληλο κλαμπ, καταγγελία γυναίκας για επίθεση με σπασμένο μπουκάλι και απαγωγή είναι μερικές από τις κατηγορίες που αντιμετώπισε.

Πέρασε 142 ημέρες στην φυλακή και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση τον Ιούλιο του 2017.

Τι είχε αναφέρει ο Σεμέδο στο «Radio Marca» τον Φεβρουάριο του 2020

–Για την… αναγέννησή του: «Είμαι σε μια καλή στιγμή, έχοντας αφήσει πίσω μου όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Θέλω να είμαι από τους καλύτερους και είμαι σε αυτόν τον δρόμο. Γύρισα σελίδα. Έχω τη στήριξη από τους συμπαίκτες μου για να πετύχω τους στόχους μας, μεταξύ των οποίων είναι και να κληθώ στην εθνική Πορτογαλίας. Θέλω να είμαι στο EURO, να παίξω στο πλευρό του Κριστιάνο Ρονάλντο».

–Για τη ζωή του στην Ελλάδα: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, παίζει στην Ευρώπη και έχει αρκετούς Πορτογάλους. Γι’ αυτόν τον λόγο τον επέλεξα. Έμαθα τι συνέβη με τον Κοβάσεβιτς, αλλά γενικά η ζωή εδώ είναι ήρεμη. Είμαι χαρούμενος, η ομάδα με βοήθησε να ξεπεράσω τα προβλήματα που είχα στη ζωή ώστε να δίνω το 100%».

-Για την οικογένειά του: «Πρέπει να μιλήσω με τα παιδιά μου για όσα συνέβησαν. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβουν. Με την οικογένειά μου είμαστε ενωμένοι, περάσαμε τα πάντα μαζί. Γνωρίζουν ότι έκανα λάθος και έμαθα από αυτό. Ήταν μια εμπειρία που μου χρησιμεύει ως μάθημα».

Το κορονοπάρτι

Τον Νοέμβριο του 2020 κι ενώ όλη η χώρα βρισκόταν σε καραντίνα λόγω της πανδημίας, ο Ρούμπεν Σεμέδο μαζί με άλλους δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πήγαν σε κρυφό κορονοπάρτι που είχε διοργανωθεί στο roof garden πολυτελούς ξενοδοχείου στη λεωφόρο Συγγρού.

Τότε οι αστυνομικές αρχές είχαν επιβάλει πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές, ενώ η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε καταδικάσει απερίφραστα την παρουσία των τριών παικτών της σε κορονοπάρτι.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.