Σε λάθος χειρισμό οφείλεται η πτώση του ανεμόπτερου, στη Γλυφάδα




Μονοθέσιο ανεμόπτερο προερχόμενο από τον Άγιο Κοσμά έπεσε στις 10.15 το πρωί της Κυριακής στη θάλασσα στη B΄παραλία Γλυφάδας, όπου εκείνη την ώρα έκαναν μπάνιο εκατοντάδες κολυμβητές. Ο χειριστής του, 41 ετών, από λάθος χειρισμό έριξε το ανεμόπτερο στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να σπάσει ο έλικας. Αστραπιαία έδρασαν οι ναυαγοσώστες που διαθέτουν οι παραλίες της Γλυφάδας και με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος απετράπησαν δυσάρεστες εξελίξεις.

Δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Οι ναυαγοσώστες έκαναν συνεχώς σήματα για απομάκρυνση από την ακτή στο χειριστή του ανεμόπτερου, ο οποίος τους έχει απασχολήσει και άλλες φορές, αφού συνηθίζει τις πτήσεις αυτές πάνω από τις παραλίες.

Μόλις ο ναυαγοσώστης της Β΄παραλίας αντελήφθη ότι το ανεμόπτερο θα έπεφτε στο νερό, ειδοποίησε τους δύο ναυαγοσώστες από τις όμορες παραλίες και προσπάθησαν να απομακρύνουν τον κόσμο από το σημείο. Στη συνέχεια ο ναυαγοσώστης της Β΄παραλίας έσπευσε με τη ναυαγοσωστική σανίδα προς τον χειριστή του ανεμόπτερου και τον τράβηξε στην ακτή για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Οι άλλοι δύο ναυαγοσώστες ανέβηκαν στη ναυαγοσωστική λέμβο του Δήμου Γλυφάδας και περισυνέλεξαν το ανεμόπτερο από τη θάλασσα. Το Λιμενικό ανέλαβε την υπόθεση και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.