Παλαιό Φάληρο: Επιχείρηση απομάκρυνσης Ρομά από δημόσιους χώρους




Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου για την αστυνόμευση και την ευταξία του παραλιακού μετώπου, των πάρκων και των χώρων άθλησης και αναψυχής της πόλης, πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, σε συνεργασία με το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου αλλά και με την Κεντρική Διοίκηση της ΕΛΑΣ, κοινές επιχειρήσεις απομάκρυνσης των ΡΟΜΑ και των αθιγγάνων, που είχαν κατασκηνώσει και διαβιούσαν υπό άθλιες συνθήκες, σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους της Πόλης.

Εκτός από τις αστυνομικές δυνάμεις, στις επιχειρήσεις συμμετείχαν και αντιδήμαρχοι και συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου προκειμένου να καθαρισθούν οι χώροι και να απομακρυνθούν τα σκουπίδια που είχαν συγκεντρωθεί από την ανεξέλεγκτη κατασκήνωση και διαβίωση των συγκεκριμένων ομάδων.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πάρκο Φλοίσβου και πέριξ του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ ( Οδός Μωραϊτίνη ) ενώ θα συνεχισθούν ώστε να αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα της παραβατικής συμπεριφοράς των συγκεκριμένων ομάδων καθώς και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την δημόσια υγεία.

Παράλληλα,  στελέχη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου συνεχίζουν σε καθημερινή βάση την εποπτεία του παραλιακού μετώπου, των πάρκων και των χώρων άθλησης και αναψυχής, προκειμένου να καταγράφουν και να αναγγέλλουν άμεσα στις αστυνομικές αρχές ανάλογα φαινόμενα καθώς και κάθε κρούσμα καταστροφής και βανδαλισμών των δημοτικών υποδομών και των δημοσίων χώρων.



Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι λόγω των συγκεκριμένων φαινομένων καταστροφής και βανδαλισμών των δημόσιων χώρων, η Οδός Μωραϊτίνη παραμένει χωρίς φωτισμό λόγω κλοπής 500μ υπογείων καλωδίων και υλικών από τα δύο πίλλαρ ηλεκτροδότησης ενώ ανάλογες φθορές και καταστροφές σημειώθηκαν και στο Πάρκο ΑΜΕΑ καθώς και στο Πάρκο Φλοίσβου. 

Τον συντονισμό της όλης επιχείρησης από πλευράς Δήμου Παλαιού Φαλήρου είχε ο Αντιδήμαρχος  Διοικητικών, Οικονομικών και Προσόδων Αλέξανδρος Πανταζής .

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.