Καλλιάνος: Έρχονται μελτέμια έως 8 μποφόρ – Μεγάλος κίνδυνος για φωτιές
Δείτε τι αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο Facebook:

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΙ – ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Έως και την ερχόμενη Τρίτη 24/8, για τις επόμενες δηλαδή 4-5 ημέρες, θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι (μελτέμι). Αυτό σημαίνει ότι οι βοριάδες αυτοί θα πνέουν με εντάσεις 6-7 μποφόρ και από την Κυριακή ακόμη και 8 μποφόρ τοπικά.

Όπως γίνεται πάντα με αυτές τις συνθήκες, οι άνεμοι θα είναι ισχυροί κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και στα κεντρικά, ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα.ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΕΤΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (ΧΑΡΤΗΣ)

Στον παρακάτω χάρτη, στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης βρίσκονται όλες εκείνες οι περιοχές που οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά. Όπως αντιλαμβάνεστε στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Αττική.

ΗΠΙΕΣ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Ευτυχώς οι θερμοκρασίες δεν θα είναι ιδιαίτερα ανεβασμένες τις επόμενες ημέρες. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν θα ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 34°C, ενώ μόνο στα δυτικά θα φτάσει κατά μέσο όρο τους 36°C.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος σε αυτά τα τμήματα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. 3-4 “τούφες” δάση κυρίως από πεύκα μείνανε στην Αττική και όλα τα άλλα στην υπόλοιπη χώρα κάθε χρόνο λιγοστεύουν. Δεν χρειάζεται να καούν και αυτά τις επόμενες ημέρες.

ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ

Έως και την Κυριακή, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, θα εκδηλωθούν μπόρες και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Κυρίως σήμερα Παρασκευή και ιδιαιτέρως αύριο Σάββατο θα είναι περισσότερες οι καταιγίδες αυτές που όπως πάντα γίνεται θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και με πολύ μικρότερη πιθανότητα και ορισμένες πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα αυτά θα λαμβάνουν χώρα ιδιαίτερα το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά και ας γίνομαι κουραστικός. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, προφανώς, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όμως, είναι εδώ και τα άρρωστα μυαλά που κάθε χρόνο καίνε τα δάση μας. Η κυβέρνηση πέρα από το ότι θα βρεθεί εμπράκτως δίπλα σε όλους τους πληγέντες, οφείλει να έχει ακόμη μια αποστολή. Να εντοπίσει εκείνα τα άρρωστα μυαλά που είτε μόνα τους, είτε υπό την καθοδήγηση κάποιων, κάθε χρόνο καίνε τον πλούτο μας. Και προφανώς, όσοι βρίσκονται, πριν οδηγηθούν στη φυλακή, να δεσμεύεται η περιουσία τους από το κράτος και να δίνεται στους πληγέντες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.