Kαλή επιτυχία στους πρόθυμους δημάρχους των “όμορων” δήμων με το Ελληνικό!




Έντονες αντιδράσεις και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η τοποθέτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Φορέα Κοινοχρήστων Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά», των δημάρχων Παλαιού Φαλήρου και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, δύο πόλεων που μπορεί γεωγραφικά να βρίσκονται στα νότια προάστια, αλλά ούτε καν συνορεύουν με την έκταση του πρώην αεροδρομίου, στο Ελληνικό. Εκτός αν τα σύνορα έχουν αλλάξει και εμείς δεν το γνωρίζουμε. Γιατί η ανακοίνωση του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης και προέδρου του συγκεκριμένου φορέα αναφέρει: “Οι εξαιρετικοί συνάδελφοι δήμαρχοι των όμορων δήμων 3Β Grigoris Konstantellos και Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος”.

Όπως είναι γνωστό οι δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας, Ανδρέας Κονδύλης και Γιώργος Παπανικολάου, έχουν αποχωρήσει από τον Φορέα που είχε συσταθεί όταν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, από τον τότε υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, γιατί αφαιρούσε από την αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες και τις περνούσε στο υπουργείο. Συμμετείχαν τυπικά αλλά ουσιαστικά δεν ακούγονταν. Έτσι αποφάσισαν να συστήσουν τον «Σύνδεσμο Δήμων Μητροπολιτικού Πόλου», με σκοπό την ενιαία και αποτελεσματική διαχείριση όλων των σοβαρών ζητημάτων που προκύπτουν από τη διαδικασία ανάπλασης και ανάδειξης του πρώην αεροδρομίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου της νότιας Αθήνας και όχι μόνο με τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Και τώρα προέκυψαν οι δήμαρχοι Φωστηρόπουλος και Κωνσταντέλλος που δέχτηκαν πρόθυμα να πάρουν τη θέση των συναδέλφων τους. Τώρα το ακριβώς θα κάνουν ακόμη δεν το γνωρίζουμε, πολύ πιθανό να μην το γνωρίζουν και εκείνοι. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται προσφυγές κατά της απόφασης αυτής γιατί οι δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας, έπρεπε να ερωτηθούν, έστω και αν απαντούσαν αρνητικά, πράγμα το οποίο δεν συνέβη. Δείτε την ανακοίνωση του Γιάννη Κωνσταντάτου:

“Με νέα αυτοδιοικητική πνοή το Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης του Ελληνικού.
Με την έναρξη της επένδυσης ενεργοποιείτε (το ε αντί για αι δεν είναι δικό μας λάθος) πλέον και επίσημα η λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων του Ελληνικού που συνεδρίασε σήμερα με την νέα σύνθεση του Διοικητικού συμβουλίου του στο οποίο μετέχουν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη οι εξαιρετικοί συνάδελφοι δήμαρχοι των όμορων δήμων 3Β Grigoris Konstantellos και Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.
Η συμμετοχή τους είναι κρίσιμη και πολύτιμη για εμάς γιατί μεταφέρουν πολύτιμη τεχνογνωσία και καλές πρακτικές από τις ήδη πετυχημένες στους Δήμους τους επενδύσεις στις οποίες πρωτοστατούν οι δύο συνάδελφοι.
Ενωμένοι θα πετύχουμε πολύ περισσότερα για το έργο στο Ελληνικό το οποίο θα αποτελέσει πρότυπο αστικής ανάπλασης για όλη την Ελλάδα.
Στο σημερινό συμβούλιο συζητήθηκε ο προϋπολογισμός των 300 χιλιάδων ευρώ που μας ενέκρινε και επιχορηγεί το υπουργείο οικονομικών, τα εγκαίνια των γραφείων μας των Σεπτέμβριο και τέλος τα ζητήματα διαχείρισης απορριμάτων εντός της επένδυσης και άλλα θέματα που σύντομα θα συζητηθούν με τον επενδυτή. Καλό μας ξεκίνημα”.



Θα προκαλούσε γέλιο η ανακοίνωση ότι “σύντομα θα συζητήσουν με τον Επενδυτή θέματα του Μητροπολιτικού Πόλου”, αν δεν υπήρχαν οι υπογραφές των κ.κ. Βορίδη και Σταϊκούρα στον διορισμό των δύο δημάρχων (Παλαιού Φαλήρου και ΒΒΒ) στον συγκεκριμένο Φορέα, που επανειλημμένα οι δύο καθ’ ύλην αρμόδιοι δήμαρχοι (Γλυφάδας και Αλίμου) έχουν χαρακτηρίσει ως “έκτρωμα”. Προκύπτουν, συνεπώς, πολλά ερωτηματικά: ο Επενδυτής το ξέρει ότι “θα συζητήσουν”; Τί ακριβώς θα συζητήσουν οι δήμαρχοι Φαλήρου και ΒΒΒ για τα θέματα του Αλίμου και της Γλυφάδας; Ποιος τους νομιμοποιεί να εκπροσωπήσουν πολίτες που δεν τους έχουν ψηφίσει και δήμους που δεν γνωρίζουν; Οι Υπουργοί με ποιο σκεπτικό διόρισαν τους συγκεκριμένους δύο δημάρχους, για να ασχοληθούν με τα θέματα του Αλίμου και της Γλυφάδας;l

Και δικαίως ρωτά ένας δημότης: Κωνσταντινος Μπαλταδωρος Εξαιρετικά οξύμωρο, ανεδαφικο και αναποτελεσματικο να μετέχουν στο συμβούλιο οι Δήμοι Παλαιού Φαλήρου τι σχέση έχει με το Ελληνικό;;; και ο Δήμος Βάρης Βουλιαγμένης πάλι τι σχέση έχει με το Ελληνικό;;; Οι ομοροι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας μετέχουν στο Συμβούλιο που είναι και οι πιο κοντινοί επωφελουμενοι;;;; Αν δεν μετέχουν λυπάμαι κύριε Δήμαρχε αλλά το έργο δεν θα είναι επωφελεια των κατοίκων της περιοχής.

Η απάντηση του Κωνσταντάτου: Γιάννης Κωνσταντάτος Κωνσταντινος Μπαλταδωρος έχουν αποχωρήσει με δική τους βούληση και το έργο θα προχωρήσει κανονικά και εμείς που έχουμε το 90% του αεροδρόμιου μια χαρά θα τρέξουμε τα θέματα εντός της επένδυσης με τους έμπειρους συναδέλφους.

Κωνσταντινος Μπαλταδωρος Γιάννης Κωνσταντάτος Τεράστιο λάθος και για τους τρεις δημάρχους Ελληνικού, Αλίμου, Γλυφάδας σας τα έχω ξαναγράψει όπως και σε εκείνους, αλλά μάλλον ο εγωισμός είναι μεγαλύτερος από το κοινό καλό των τριών δήμων. Λυπάμαι αλλά τα προβλήματα θα τα βρείτε μπροστά σας από αυτή την κόντρα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.