Έσωσαν γάτα που έπεσε σε ασβέστη στη Δάφνη




Η ομάδα μας (Alma Libre – Hellenic Animal Rescue) ενημερώθηκε μέσω tag σε δημόσιο post για γατούλα που είχε ένα άσχημο ατύχημα πέφτοντας σε ακάλυπτη δεξαμενή ασβέστη σε οικοδομή στην περιοχή της Δάφνης. Ο ασβέστης είναι εξαιρετικά τοξικός για τα ζώα και η αφαίρεσή του είναι άμεση προτεραιότητα καθώς το ζώο κινδυνεύει να πεθάνει. Υπό αυτές τις συνθήκες και παρά τις δυσκολίες δυο εθελοντές μας το συντομότερο δυνατό ξεκίνησαν άμεσα για την περιοχή, παρόλο που δεν είχαμε ακόμα θετική ενημέρωση για παρουσία της γάτας.

Συναντήσαμε την κ. Πωλίνα που φρόντιζε την τοπική αποικία και αναζήτησε βοήθεια για την ταλαίπωρη γατούλα κι από κοινού κάναμε αναζητήσεις στα δρομάκια της γειτονιάς. Ευτυχώς σύντομα οι προσπάθειές μας ανταμείφθηκαν καθώς η γατούλα εμφανίστηκε καθώς ήταν κι η ώρα του βραδινού γεύματος. Σε σύντομο χρόνο και με συνοπτικές διαδικασίες η γατούλα παγιδεύτηκε με την ειδική αυτοσχέδια παγίδα μας καθώς δεν θέλαμε να αφήσουμε κανένα περιθώριο αποτυχίας, που πιθανόν να σήμαινε τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου σε περίπτωση που δεν έμπαινε μέσα σε κάποια συμβατική παγίδα.



Η γατούλα μεταφέρθηκε το συντομότερο δυνατόν σε κτηνιατρείο, που ειρήσθω εν παρόδω είναι ολοένα και πιο δύσκολο να βρεθεί ανοιχτό ή διαθέσιμο αυτές τις μέρες, και λαμβάνει την κατάλληλη φροντίδα. Εθελοντές μας που συμμετείχαν στην επιχείρηση: Elen Konte και Αλέξης Μαντζώρος Ευχαριστούμε τη Νίκη και την Πωλίνα που ένωσαν τις φωνές τους αναζητώντας βοήθεια για το ταλαίπωρο αυτό πλάσμα Σχετική ανάρτηση: https://www.facebook.com/pakotinizznov.akon/posts/4361034450609398

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.