Πρωτοβουλία διαλόγου για το ζήτημα των αδέσποτων γατών από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης




Το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων γατών, φέρνει προς συζήτηση, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Με επιστολή του ζητά από τα φιλοζωικά σωματεία και τους ζωοφιλικούς συλλόγους της πόλης να του αποστείλουν εγγράφως τις προτάσεις τους έως τις 14 Ιουλίου, προκειμένου η διοίκηση, αφού τις αξιολογήσει και τις επεξεργαστεί, να διαμορφώσει συγκεκριμένη εισήγηση, την οποία θα θέσει προς συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η εν λόγω πρωτοβουλία καταδεικνύει την βούληση της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί με ευαισθησία το ζήτημα της μεγάλης αύξησης των αποικιών από γάτες σε πολλά σημεία της πόλης μας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έχει διαθέσει τα τελευταία χρόνια σημαντικούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για τη περίθαλψη όλων των αδέσποτων ζώων της πόλης, ενώ με με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής εφαρμόζεται ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που στοχεύει στη σταθεροποίηση, καταγραφή και σταδιακή μείωση του αριθμού τους, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους και αφετέρου η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας, την εξασφάλιση τροφής και νερού και παρεμβατικές δράσεις σε θέματα προστασίας τους.

Επιπλέον, το σύνολο των δημοτικών δαπανών για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων που καλύπτουν την περισυλλογή τους, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την προμήθεια φαρμάκων και κτηνιατρικού υλικού για την προστασία της δημόσιας υγείας (όπως παρασιτοκτόνα) αλλά και για προμήθεια τροφίμων, αυξάνονται κάθε χρόνο σημαντικά και φέτος θα φτάσουν τις 130.000€, που σημαίνει αύξηση των εν λόγω δαπανών κατά 1.000% από το 2014. Επιπλέον, για φέτος έχει δεσμευτεί στον προϋπολογισμό, το ποσό των 50.000, ποσό που θα διατεθεί για τη στείρωση των αδέσποτων γατών.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.