Προσφυγή στον Άρειο Πάγο για τον πλειστηριασμό των ιστορικών αεροσκαφών




Το «Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.) απάντησε με προσφυγή στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση και αναστολή του πλειστηριασμού των 7 ιστορικών αεροσκαφών που βρίσκονται επί χρόνια στη νοτιοανατολική πλευρά του πρώην αεροδρομίου. Δείτε την ανακοίνωση:

Σήμερα, 28 Ιουνίου 2021, το ΠΟΛΚΕΟΑ απάντησε με προσφυγή στον Άρειο Πάγο συνεχίζοντας τον αγώνα του για τη διάσωση των ιστορικών αεροσκαφών που προορισμό έχουν το Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας.

Το αίτημά μας, η αναίρεση καθώς και η αναστολή του πλειστηριασμού, μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου που έκανε δεκτό το αίτημα της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., του ΤΑΙΠΕΔ και του ελληνικού δημοσίου κατά του ΠΟΛΚΕΟΑ για αναγκαστικό πλειστηριασμό στις 09.07.2021 των αεροσκαφών ιδιοκτησίας του Πολιτιστικού Κέντρου χωρίς καν να ορίσει τιμή πρώτης προσφοράς και χωρίς να εξετάσει κανένα από τα αιτήματά μας, όπως η απαγόρευση κατάτμησης και μεταφορά τους με μικρό κόστος στον χώρο γύρω από τα χαρακτηρισμένα διατηρητέα κτίρια για να αποτελέσουν μέρος του Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας.

Η εκδίκαση της προσφυγής έγινε στο Ειρηνοδικείο, στις 26 Μαΐου 2021 και η απόφαση εκδόθηκε στις 18 Ιουνίου 2021. Η απόφαση  του Ειρηνοδικείου μπορεί να χαρακτηρισθεί αναμενόμενη, εφόσον δεχτούμε πως υπηρετεί τον «ισχυρό». Δεν έλαβε όμως υπόψιν του το ύψιστο αγαθό, αυτό της υπεράσπισης του Πολιτισμού. Για αυτό και απευθυνόμαστε στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας ζητώντας δικαίωση. Η Ελλάδα που σήμερα δεν έχει σχετικό Μουσείο στον φυσικό του χώρο και δύναται εκ του νόμου να αποκτήσει στα χαρακτηρισμένα κτίρια του ΚΕΑ, οφείλει να διαφυλάξει την ιστορικότητα του χώρου, τη νεότερη πολιτιστική κληρονομιά και να την παραδώσει όλα αυτά στις επόμενες γενιές.



Μένουμε πιστοί στο όραμά μας. Δεν αποδεχόμαστε το άδικο.

Θα υπερασπιστούμε με συνέπεια την πρότασή μας για Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας, τη διάσωση των αεροσκαφών, που κινδυνεύουν ακόμα και με διάλυση μετά τις 9/7/2021.

Καλούμε τα μέλη μας, τους κοινωνικούς μας συμμάχους, τους φίλους, τους φορείς, να υπερασπιστούμε τον Πολιτισμό, τη νεότερη πολιτιστική μας κληρονομιά, την ιστορία της Πολιτικής Αεροπορίας που φέτος συμπλήρωσε 90 χρόνια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΟΛΚΕΟΑ, σε συνέχεια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε το πλαίσιο δράσεων για το επόμενο διάστημα, βασισμένο σε έξι ενότητες:

  1. Δραστηριοποίηση των μελών μας
  2. Ανακοίνωση
  3. Ψηφιακή ενημέρωση
  4. Συγκέντρωση στο Υπουργείο Ανάπτυξης
  5. Ενεργοποίηση των συμμάχων μας
  6. Νομικές ενέργειες
  7. Πολιτικές ενέργειες
  8. Συναντήσεις – Ενημέρωση
  9. Επικοινωνία
  10. Συνέντευξη Τύπου
  11. Χρηματοοικονομικά εργαλεία

Στόχος, η ανάκληση του πλειστηριασμού, η διάσωση των ιστορικών αεροσκαφών. Η Κυβέρνηση επικαλείτο την ανάγκη της μεταβίβασης των μετοχών από το ελληνικό δημόσιο στον «Ε» και την είσπραξη των 300 εκατ. ευρώ.

Αυτό έγινε στις 25.06.2021 άρα εξέλειπαν οι λόγοι του πλειστηριασμού των αεροσκαφών. Υπάρχει κάποιος που δεν θέλει το Μουσείο;

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.