Παραλιακή: “Πόρτα” για τους ανεμβολίαστους στο Ποσειδώνιο




Σε καταστήματα δύο ταχυτήτων θα χωρίζονται πλέον τα κέντρα διασκέδασης, τα οποία στο πλαίσιο των νέων μέτρων θα χωριστούν σε χώρους για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και σε καταστήματα που θα δέχονται και ανεμβολίαστους με την επίδειξη αρνητικού τεστ για τον κορονοϊό, είτε μοριακό είτε rapid.

Αν και το πλαίσιο λειτουργίας των covid free καταστημάτων θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση η οποία θα έρθει μέσα στα επόμενα 24ωρα, οι επιχειρηματίες έχουν αρχίσει ήδη να επιλέγουν πως θα ανοίξουν τα καταστήματά τους.

Η πρώτη “πόρτα” για τους ανεμβολίαστους έπεσε από το Ποσειδώνιο, το οποίο επέλεξε να ενταχθεί στους αμιγείς χώρους και να δέχεται μόνο εμβολιασμένους πελάτες. Το δημοφιλές κέντρο διασκέδασης ανακοίνωσε πως από τις 16 Ιουλίου ανοίγει, και πως η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό.

“Οι μάσκες πέφτουν”
Ο Πάνος Κιάμος, το πρώτο όνομα του δημοφιλούς κέντρου διασκέδασης για την εφετινή σεζόν έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook.



“Ξέρετε που βρίσκομαι. Βρίσκομαι στην καρδιά της διασκέδασης, στο Posidonio. Ξέρετε ότι αγαπώ να παίζω μουσική. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θέλω να παίζω με την δημόσια υγεία. Για αυτό πήραμε την απόφαση από 16 Ιουλίου το Posidonio να αποτελέσει το πρώτο αμιγώς COVID Free κέντρο διασκέδασης στην Ελλάδα. Εγώ και οι συνεργάτες μου σας περιμένουμε για βραδιές χωρίς ημίμετρα. Από 16 Ιουλίου στο Poseidonio οι μάσκες πέφτουν”, αναφέρει στο βίντεο ο γνωστός τραγουδιστής.

Στους επιχειρηματίες το μπαλάκι
Το νέο πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας ουσιαστικά θα ενεργοποιηθεί μετά τις 15 Ιουλίου. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας θα είναι αυτός που θα αποφασίζει αν το κατάστημά του θα λειτουργήσει ως covid free ή ως μεικτό.

Όπως έχει ανακοινωθεί οι “αμιγείς” χώροι θα εξυπηρετούν μόνο εμβολιασμένους (άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό πριν από τουλάχιστον 14 ημέρες) αλλά και όσους έχουν νοσήσει το πολύ μέχρι πριν από έξι μήνες. Το κίνητρο για τον επιχειρηματία θα είναι ότι θα μπορεί να εξυπηρετήσει μεγαλύτερο αριθμό πελατών.

Επίσης, στους covid free χώρους, ο πελάτης δεν θα είναι υποχρεωμένος να έχει πραγματοποιήσει rapid test σε αντίθεση με τους μεικτούς χώρους. Αυτό, όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι των επιχειρήσεων εστίασης, συνιστά σημαντικό πλεονέκτημα καθώς το rapid test έχει κόστος κάτι που αποθαρρύνει την είσοδο του πελάτη σε μεικτό χώρο. Να σημειωθεί ότι στους μεικτούς χώρους δεν θα επιτρέπεται η είσοδος με σελφ τεστ παρά μόνο για τα ανήλικα παιδιά.

Από τη στιγμή που ο επιχειρηματίας θα αποφασίζει πως θα λειτουργήσει η επιχείρησή του, ο ίδιος θα έχει και την ευθύνη του ελέγχου εισόδου.

Στους covid free χώρους, θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε όσους διαθέτουν:

  1. Πιστοποιητικό νόσησης (30 ημέρες μετά το θετικό τεστ με διάρκεια έως 180 ημέρες)
  2. Πιστοποιητικό εμβολιασμού
  3. Self test ανήλικου

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.