Νέο “φέσι” στο ταμείο του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης




Για ‘στραγάλια’ φαίνεται ότι έχουν τα εκατομμύρια στη Δημοτική Αρχή της Αργυρούπολης-Ελληνικού.

Είχαμε γράψει πριν από καιρό για τα 8.270.000 € που χρέωσε τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης η Δημοτική Αρχή Κωνσταντάτου για τα κινέζικα φώτα led, τα οποία οι δημότες θα ξεπληρώνουν με τα δημοτικά τους τέλη για τα επόμενα 12 χρόνια.

Τότε ο Δήμαρχος Αργυρούπολης μας είχε στείλει εξώδικο και μας ζητούσε να κλείσουμε το στόμα μας. Λες και μπορεί να μείνει κρυφό ένα χρέος 8.270.000 €, για κινέζικα προιόντα!

Πριν από λίγες μέρες, η ίδια Δημοτική Αρχή προχώρησε σε νέο ‘φέσι’ στα οικονομικά του Δήμου: αποφάσισε να πάρει δύο δάνεια, το ένα 1.845.000 € και το άλλο 1.383.840 €, σύνολο 3.228.840 €. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για έργα και αγορά απορριμματοφόρων και θα τα ξεπληρώνουν οι δημότες για 10 χρόνια (το ένα δάνειο) και για 20 χρόνια (το άλλο δάνειο). Τα δάνεια θα τα ζητήσει η Δημοτική Αρχή από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.



Είναι εντυπωσιακό ότι η Δημοτική Αρχή εν έτει 2021 καταφεύγει σε δανεισμό, μία πρακτική που από τους περισσότερους Δήμους έχει πια εγκαταλειφθεί, καθώς τα δάνεια οδήγησαν στο παρελθόν πολλούς Δήμους στο “κόκκινο” και τους έφεραν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και αδιέξοδα.

Είναι εντυπωσιακό ότι η Δημοτική Αρχή καταφεύγει σε δανεισμό, ενώ υπάρχουν πλέον πηγές χρηματοδότησης, όπως το Πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ του Υπουργείου Εσωτερικών κ.α., που χρηματοδοτούν 100% αυτά ακριβώς που θέλει να κάνει η Διοίκηση του Δήμου με δάνεια: επισκευές σχολείων, αγορά απορριμματοφόρων κ.ο.κ. Γιατί δεν εντάσσεται στα Προγράμματα αυτά η Δημοτική Αρχή, αλλά επιλέγει να πάρει δάνειο;

Ένα είναι σίγουρο: οι ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν σήμερα και θα πληρώνονται από τους δημότες για 20 χρόνια, δηλαδή οι δρόμοι θα θέλουν ξανά ασφαλτόστρωση πριν ξεχρεωθεί το δάνειο. Το ίδιο και τα απορριμματοφόρα: όταν ξεχρεωθούν, ίσως και να είναι πλέον για απόσυρση…

Με δανεικά από τις επόμενες γενιές δεν γίνεται πολιτική. Την παλαιοκομματική αυτή τακτική, την έχουμε πληρώσει ακριβά…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.