Lamda Development: Έτσι θα γίνει το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού και η Marina Galleria, ο νέος προορισμός στην Αθηναϊκή Ριβιέρα




Τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τη μελέτη της Marina Galleria ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma & Associates, που εδρεύει στην ΙαπωνίαΕντός πενταετίας η ριζική ανάπλαση του παράκτιου μετώπου στο Ελληνικό

Τα σχέδιά της για την αναμόρφωση του παράκτιου μετώπου του Ελληνικού, αλλά και το νέο τοπόσημο στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, τη Marina Galleria, που θα αναδείξουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα σε κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως, παρουσίασε σήμερα η Lamda Development. Πρόκειται για τη δεύτερη διαδικτυακή ενημέρωση της Lamda Development για το εμβληματικό έργο του Ελληνικού και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοποριακής παρουσίασής του στους πολίτες.

[Δείτε εδώ τη διαδικτυακή παρουσίαση ]

«Το άνοιγμα προς τη θάλασσα έχει κεντρική θέση στον σχεδιασμό μας για το Ελληνικό. Γι’ αυτό και η αναμόρφωση του παράκτιου μετώπου είναι από μόνη της μία ξεχωριστή ανάπτυξη, στην οποία έχουμε δώσει προτεραιότητα. Όραμά μας είναι η παραλιακή ζώνη του Ελληνικού, μήκους 3,5 χιλιομέτρων, να αναδειχθεί στο ομορφότερο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας και να γίνει αγαπημένος προορισμός ψυχαγωγίας, άθλησης, χαλάρωσης και διασκέδασης για όλους, αλλά και ένας νέος εμπορικός και τουριστικός πόλος που θα δημιουργήσει πλούτο για τη χώρα» ανέφερε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου.



Marina Galleria: ένας νέας γενιάς προορισμός δίπλα στη θάλασσα

Η Marina Galleria (www.theellinikonmarinagalleria.com) θα προσφέρει στους επισκέπτες μία πολύπλευρη και υψηλής αισθητικής εμπειρία αγορών, γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεθνείς τάσεις.

Σε 22.000 τ.μ., θα φιλοξενεί κορυφαίους οίκους μόδας, ορισμένοι, εκ των οποίων, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες σχεδιαστές. Θα προσφέρει, επίσης, σειρά γαστρονομικών προτάσεων υψηλού επιπέδου από διάσημους Έλληνες και ξένους chef, αλλά και πληθώρα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Σχεδιασμένη από το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma and Associates, το οποίο υπογράφει εντυπωσιακά έργα παγκοσμίως, η Marina Galleria θα είναι ένα από τα τοπόσημα του Ελληνικού, ένα αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς στη νέα μαρίνα του Άγιου Κοσμά και πόλος έλξης για επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

«Χάρη στην προνομιακή της τοποθεσία, την υψηλής αισθητικής αρχιτεκτονική της και τη σχέση της με το υδάτινο στοιχείο, αλλά και την πολύπλευρη εμπειρία που θα προσφέρει στους επισκέπτες της, η Marina Galleria θα αποτελέσει έναν προορισμό νέας γενιάς, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα», υπογράμμισε η Chief Development Officer της Lamda Development για τη Marina Galleria, κα Μελίνα Παΐζη.

«Για τον σχεδιασμό της Marina Galleria, είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να συνδυάσουμε στοιχεία και υλικά του ελληνικού τοπίου, ακολουθώντας μία σύγχρονη φιλοσοφία σχεδιασμού. Έτσι, γεννήθηκε μία νέα τυπολογία: ένας υπερσύγχρονος εμπορικός προορισμός, ανοιχτός προς τη θάλασσα, τον ήλιο και το ελληνικό τοπίο», σημείωσε ο κ. Άρης Καφαντάρης, Διευθυντής Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του αρχιτεκτονικού γραφείου Kengo Kuma & Associates.

Το ομορφότερο παραλιακό μέτωπο της Ευρώπης

Ο σχεδιασμός της Lamda Development για την ανάπλαση της παράκτιας ζώνης του Ελληνικού περιλαμβάνει μία σειρά από εμβληματικά τοπόσημα και σημεία προορισμού, που θα αναδείξουν τη μοναδική φυσική ομορφιά αλλά και τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης της Αθηναϊκής Ριβιέρας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως για όλο τον χρόνο.

Στο παράκτιο μέτωπο θα δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, μία νέα αμμώδης παραλία μήκους 1 χλμ., ελεύθερης πρόσβασης, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να κολυμπήσουν, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν. Στα έργα εντάσσεται, επίσης, η ανάπλαση της μαρίνας του Αγίου Κοσμά, η οποία θα αναβαθμιστεί τόσο από πλευράς χωρητικότητας όσο και υπηρεσιών, καθώς και η δημιουργία δύο υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακών μονάδων σε συνεργασία με τον Όμιλο ΤΕΜΕΣ. Στην ίδια περιοχή θα βρίσκεται και ο Marina Tower, ο πράσινος ουρανοξύστης μοναδικής αρχιτεκτονικής, σχεδιασμένος από το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners.

Το παράκτιο μέτωπο θα συνδέεται με το Μητροπολιτικό Πάρκο και τις  υπόλοιπες περιοχές του Ελληνικού, μέσα από ένα δίκτυο 50 χλμ., που θα περιλαμβάνει διαδρομές περιπάτου, ποδηλάτου και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Στόχος της Lamda Development είναι η  ανάδειξη του Ελληνικού και της Αθηναϊκής Ριβιέρας σε παγκόσμιο ποιοτικό προορισμό, που θα προσφέρει αξία στους όμορους δήμους, την Αττική και τη χώρα και θα δώσει στους πολίτες νέους ανοιχτούς όμορφους χώρους για να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν, να χαλαρώσουν στο πράσινο με θέα τη θάλασσα.

Σχετικά με τη Lamda Development

Η Lamda Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων. H εταιρεία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο των μεγάλων εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων στην Ελλάδα και έχει διαφοροποιηθεί με επιτυχία σε αναπτύξεις γραφείων και οικιστικές αναπτύξεις. Στις αναπτύξεις της Lamda Development περιλαμβάνονται τρία εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens και Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη) με διαθέσιμο προς χρήση χώρο 157.000 τ.μ., συγκροτήματα γραφείων, οικιστικά συγκροτήματα, και η Μαρίνα Φλοίσβου στο Φάληρο. Η Lamda Development έχει αναλάβει την ολοκληρωμένη μητροπολιτική ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του «Ελληνικού», η οποία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Η εταιρεία είναι μέλος του Ομίλου Λάτση.

www.lamdadev.com

www.theellinikon.com.gr/

Σχετικά με την Kengo Kuma & Associates

Το γραφείο Kengo Kuma & Associates (KKAA) ιδρύθηκε το 1990 από τον Kengo Kuma και ειδικεύεται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό κτιρίων, εσωτερικών χώρων και στην αρχιτεκτονική τοπίου. Είναι ένα παγκόσμια αναγνωρισμένο γραφείο καθώς μέχρι σήμερα έχουν σχεδιάσει και ολοκληρώσει εκατοντάδες έργα και σημαντικές αστικές αναπτύξεις – από εμπορικές μέχρι πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και οικιστικές αναπτύξεις. Το γραφείο ΚΚΑΑ έχει ολοκληρώσει με επιτυχία πολλούς παγκόσμιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.

Ο Kengo Kuma έχει πολλές φορές βραβευτεί για την αρχιτεκτονική του και το έργο του αποτελεί συχνά αντικείμενο δημοσιεύσεων σε αρχιτεκτονικού περιεχομένου ιστοσελίδες και περιοδικά. Δίδαξε ως Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Keio και το 2009 ορίστηκε Καθηγητής Αρχιτεκτονικής και στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί και δημοσιευθεί από τις εκδόσεις της αναγνωρισμένης αρχιτεκτονικής σχολής Architectural Association School of Architecture (ΑΑ) της Μ. Βρετανίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.