Κονδύλης στο Δημοτικό Συμβούλιο: Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν




Στο δυσάρεστο γεγονός της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊου, στην πόλη, ειδικά μετά το πάρτι σε club της παραλίας, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους, ζήτησε τη συνδρομή τους για βοηθήσουν ώστε να πειστούν οι πολίτες και να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

“Και ο Άλιμος και η Γλυφάδα έχουμε εκτίναξη των κρουσμάτων, στον Άλιμο ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι στο 6,1% με προοπτική να αυξηθεί, σε μεγάλο βαθμό” είπε ο δήμαρχος “Αυτό οφείλεται στο πάρτι που έγινε πριν από περίπου 10 ημέρες στο οποίο συμμετείχαν πολλά παιδιά που τελείωσαν το Λύκειο, δυστυχώς δεν τηρήθηκαν τα μέτρα και είχαμε πολλά κρούσματα. Πρέπει εκείνο το βράδυ να κόλλησαν περισσότερα από 100 άτομα. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό έχει λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά από εκείνη την ημέρα. Το θετικό είναι ότι έχουμε τον ΕΟΔΥ εδώ στον Άλιμο που κάνει τεστ καθημερινά και εντοπίστηκαν σχετικά γρήγορα τα κρούσματα με αποτέλεσμα να γίνει πιο γρήγορα η διαχείριση του φαινομένου από την πλευρά του ΕΟΔΥ. Οι καταστάσεις αυτές που ζούμε όλο το τελευταίο διάστημα μας αποδεικνύουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικότητα στη διαχείριση ενός τέτοιου φαινομένου, εάν δεν έχουμε υπεύθυνη συμμετοχή από κάθε ένα από τους πολίτες. Είμαστε 60.000 άνθρωποι στην πόλη, μπορεί να προσέχουμε οι 59.500 αλλά εάν οι 500 δεν προσέξουν είναι αρκετοί να κάνουν ζημιά και να μεταδώσουν τον ιό. Θέλω να παρακαλέσω όλους τους πολίτες, να το πούμε σε όλους να το καταλάβουν, ότι υπάρχει κίνδυνος. Μπορούμε να κατεβαίνουμε στην παραλία να κάνουμε το μπάνιο μας να καθόμαστε, να διασκεδάζουμε, όμως δεν πρέπει να ξεπερνάμε κάποια όρια. Δεν μπορούμε να είμαστε σε κοντινή επαφή με άλλους ανθρώπους. Όχι να χορεύουμε αυτό δημιουργεί συνθήκες υπερμετάδοσης ενός ιού που είναι πάρα πολύ επιθετικός.

Η λύση δεν είναι να κλείσουμε όλα τα καταστήματα και να βάζουμε πρόστιμο γιατί τίποτα από αυτά δεν διορθώνουν τη ζημιά που έχει γίνει. Πρέπει να προσέξουμε το επόμενο διάστημα που θα είναι πολύ δύσκολο. Μεγάλη βοήθεια είναι και το εμβόλιο. Πρέπει να προτρέψουμε όλους τους συμπολίτες μας να πάνε το συντομότερο να εμβολιαστούν. Εάν ήμασταν όλοι εμβολιασμένοι θα σταματούσε η μετάδοση του ιού και θα επιστρέφαμε σε μεγάλο βαθμό στην κανονικότητα του 2019. Επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει με ένα μαγικό τρόπο, πρέπει να γίνει με το να πείσουμε και να ενημερώσουμε και να παροτρύνουμε τον περίγυρό μας να εμβολιαστούν”.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.