Καθημερινά οι δωρεάν έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, στον Άλιμο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Πολύ μεγάλη ήταν η προσέλευση τη Δευτέρα στο Α΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Αλίμου όπου πραγματοποιούνται καθημερινά δωρεάν rapid test. Λόγω της ζέστης η Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ, μεταφέρθηκε από την παραλία στον χώρο του ΚΑΠΗ, ο οποίος είναι κλιματιζόμενος. Μέσα σε δύο ώρες είχαν κάνει τεστ πάνω από 200 πολίτες, οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας. Οι πιο πολλοί πρόκειται να ταξιδέψουν και προτίμησαν τα δωρεάν τεστ, προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν τα 20 ευρώ που απαιτούνται για τη διεξαγωγή του σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Aπό την Παρασκευή είμαστε στον χώρο του Α΄ ΚΑΠΗ (Λ. Καλαμακίου 72 και Ερεχθείου) ο οποίος είναι κλιματιζόμενος” είπε στο notia.gr, η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Αναστασία Σιμητροπούλου.

“Βλέπουμε ότι μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, ο κόσμος συρρέει για να κάνει τον έλεγχο. Από το πρωί η προσέλευση είναι μεγάλη”.

Τι ισχύει από σήμερα



Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που επιθυμούν από σήμερα, Δευτέρα να ταξιδέψουν με πλοία και αεροπλάνα προς τα νησιά θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ όσοι δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο θα πρέπει να επιδείξουν αρνητικό τεστ κορονοϊού, μοριακό (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών).

Ωστόσο, οι ανήλικοι από 12 έως 17 ετών, θα μπορούν να ταξιδέψουν και με self test, ενώ τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα μετακινούνται ελεύθερα.

Εντός του πλοίου, η πληρότητα στα επιβατηγά θα πρέπει να μην ξεπερνά το 80% της χωρητικότητάς του (και 85% αν υπάρχουν καμπίνες), ενώ σε ποσοστό 50% ανέρχεται η επιτρεπόμενη κάλυψη στο κατάστρωμα. Επιπλέον, οι ανήλικοι 12-17 ετών μπορούν να ταξιδεύουν έχοντας πραγματοποιήσει self-test 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

Από το μέτρο εξαιρούνται:

1. Όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, για τους οποίους παραμένει ενεργή η δυνατότητα μετακίνησης με self-test,

2. Επιβάτες σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας, για τους οποίους παραμένει ενεργή η δυνατότητα μετακίνησης με self-test, σε εβδομαδιαία βάση, είτε εντός 24 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

3. Όσοι μετακινούνται στις πορθμειακές γραμμές Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ρίο-Αντίρριο, στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια, καθώς και στις πορθμειακές γραμμές Πόρου-Γαλατά Τροιζηνίας, Πούντα-Ελαφόνησος Λακωνίας και Τρυπητή-Αμμουλιανή Χαλκιδικής, για τους οποίους παραμένει ενεργή η δυνατότητα μετακίνησης με self-test 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

Ειδικά για τις πτήσεις εσωτερικού προς τα νησιά, δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την κατοχή των απαραίτητων πιστοποιητικών θα πραγματοποιούνται από τις αστυνομικές αρχές στα κατά τόπους αεροδρόμια, ενώ οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, υποχρεούνται να επιδεικνύουν στα σημεία ελέγχου την ηλεκτρονική φόρμα Passenger Locator Form (PLF), η οποία εκδίδεται μέσω της διαδικτυακής πύλης https://travel.gov.gr.

Ως προς τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εξακολουθούν τα μέτρα για περιορισμένες πληρότητες προς αποφυγή συνωστισμού, που ανέρχονται σε 65% στα λεωφορεία δημόσιας χρήσης και 85% στα υπεραστικά ΚΤΕΛ και τον σιδηρόδρομο. Με την ίδια πληρότητα θα κινούνται και τα τουριστικά λεωφορεία, αλλά και τα λεωφορεία για την ξενάγηση στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.