Καισαριανή: Ακυρώνεται η μαθητική γιορτή




(Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής) Η Δημοτική Αρχή βλέπει εμάς τους γονείς και τα παιδιά μας ως κόστος
και αυτό…κοστίζει στα παιδιά μας κι εμάς! Ακυρώνεται η Μαθητική Γιορτή!

Κόστος για την επισκευή των κλιματιστικών σε δύο παιδικούς σταθμούς, τα οποία δεν λειτουργούν  εδώ και καιρό και τώρα μες τον καύσωνα τα παιδιά βράζουν!

Κόστος αποτελούσε και η δωρεάν πρόσβαση στην Αιολία Δευτέρα-Πέμπτη και φέτος μπήκε αντίτιμο όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Κόστος και το Summer Camp όπου και φέτος δεν θα λειτουργήσει, με αποτέλεσμα οι οικογένειες όχι μόνο να δυσανασχετούμε με αυτή την απόφαση αλλά και να ψάχνουμε απεγνωσμένα το που θα απασχοληθούν τα παιδιά μας, τόσους μήνες κλεισμένα στο σπίτι.



Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος και η Μαθητική Γιορτή τελικά δεν μπόρεσε να βρει στέγη με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και έτσι αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε στην ακύρωσή της!

Στην πραγματική ανάγκη γονέων και παιδιών, για δημιουργία, πολιτισμό, άθληση και διασκέδαση η Δημοτική Αρχή απαντάει με αεορολογίες!

·         Για τα κλιματιστικά στους παιδικούς, ότι δεν βρίσκουν ανταλλακτικά να τα φτιάξουν (!) λες και μιλάμε για διαστημική τεχνολογία.

·         Για την Αιολία, ότι το δωρεάν απαξιώνεται λες και μέχρι πέρυσι που κατακλυζόταν από οικογένειες, «έσπαγαν» τον κινηματογράφο κάθε βράδυ!

·         Για το Summer Camp ότι «αν δεν γίνει τέλειο»(!) δεν πρόκειται να ξεκινήσει…

·         Για την Μαθητική Γιορτή, στην αρχή μας παρουσίασαν ένα ΦΕΚ που είπαν ότι τους εμπόδιζε να μας δώσουν άδεια έως τις 27/07, αλλά που δεν μας αφορούσε, τώρα μας λένε ότι υπεύθυνοι είναι οι διευθυντές για να δώσουν άδεια, πράγμα που είναι αναληθές.

Εμείς τεκμηριωμένα και υπεύθυνα προσπαθήσαμε να υλοποιηθεί αυτό που τόσο ανάγκη είχαν παιδιά και γονείς, μέσα από τη Μαθητική Γιορτή, αλλά με βάση και τα παραπάνω φαίνεται ότι απλά δεν αποτελούμε προτεραιότητα…αν δεν υπάρχει «έσοδο»!

Ζητάμε δημόσια συγνώμη απ’ όλους τους συμμετέχοντες και όλους όσους είχαν θελήσει να συνδράμουν.

Παραθέτουμε:

Το αίτημα της Ένωσης προς τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής (www.goneiskaisarianis.gr/aitimamg) όπου τεκμηριώνεται ότι υπεύθυνοι ώστε να παραχωρηθούν σχολικές δομές είναι ο Δήμος, με απόφαση της Σχολικής Επιτροπής.

Την απάντηση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής (www.goneiskaisarianis.gr/apantisi-aitimamg) χωρίς καν να προχωρήσει σε συνεδρίαση.

Και την απάντησή  μας (www.goneiskaisarianis.gr/akyrosimg)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·         Να επισκευαστούν τώρα τα κλιματιστικά στους παιδικούς σταθμούς

·         Να ξεκινήσει έστω και τώρα το Summer Camp, προσιτό σε κάθε λαϊκή οικογένεια, καλύπτοντας τις ανάγκες για αθλητισμό και ξεγνοιασιά και όχι με γνώμονα το κέρδος.

Το ΔΣ της Ένωσης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.