Γλυφάδα: Η ιστορία της κυρίας Λίνας και η υπόσχεση του δημάρχου




Την ιστορία της κυρίας Λίνας η οποία παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει (πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας), ταΐζει και φροντίζει καθημερινά τα αδέσποτα γατάκια, στο παλιό “Καταράλα”, στην παραλία της Γλυφάδας, έκανε γνωστή ο δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου. Η δυναμική αυτή γυναίκα επισκέφθηκε το Δημαρχείο, ανήσυχη για την τύχη τους, λόγω των έργων που γίνονται στην παραλία της πόλης. Ο δήμαρχος συγκινημένος από την ιστορία της, δεσμεύτηκε ότι τα αδέσποτα τετράποδα θα μεταφερθούν σε άλλο ασφαλή χώρο και ότι ο δήμος θα συνεχίσει να τα φροντίζει:

“Θέλω σήμερα να σας μιλήσω για την κυρία Λίνα. Η κυρία Λίνα πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Μια «δύσκολη» και επίπονη πάθηση. Δεν το έχει βάλει κάτω. Ούτε στιγμή. Κινείται διαρκώς. Πηγαίνει για μπάνιο στην παραλία της Γλυφάδας μας κάθε μέρα. Κάνει και κάτι ακόμα καθημερινά: Ταΐζει και φροντίζει τα αδέσποτα γατάκια. Τριάντα τον αριθμό. Αυτά που έχουν βρει καταφύγιο στην παραλία μας, στο παλιό Καταράλα. Αυτά τα γατάκια είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Είναι οικογένειά της. Το κάθε ένα έχει το όνομά του, τις συνήθειες και τις παραξενιές του. Το κάθε ένα εχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Και όλες αυτές οι ιστορίες δίνουν ξεχωριστό νόημα στην ίδια τη ζωή της κυρίας Λίνας. Η κυρία Λίνα ήρθε σήμερα στο Δημαρχείο. Είδε ότι ξεκινήσαμε τις εργασίες ανάπλασης του παραλιακού μας μετώπου. Και την κυρίευσε μια αγωνία.

Έσπευσε να μου τη μεταφέρει και τη δέχθηκα με χαρά. «Που θα πάνε τα γατάκια όταν προχωρήσουν τα έργα; Πως θα τα φροντίζω;». Μέχρι τότε, στη συζήτησή μας, η κυρία Λίνα μου είχε δώσει ένα μάθημα ζωής, διηγούμενη την προσωπική της ιστορία. Εκείνη τη στιγμή μου έδωσε και ένα μάθημα αγάπης και αλληλεγγύης, από το αγνό και άδολο ενδιαφέρον της για τριάντα ψυχές, τριάντα ζωάκια. Είναι αυτονόητο ότι είμαστε δίπλα της για να τη διευκολύνουμε με όλους τους τρόπους να συνεχίσει απρόσκοπτα αυτή την προσπάθεια. Είναι αυτονόητο ότι θα μεριμνήσουμε ώστε οι γάτες να μεταφερθούν σε άλλο, ασφαλή χώρο. Είναι επίσης αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για τα αδέσποτα της πόλης μας: Τη συνεργασία με κτηνιάτρους, την παροχή τροφής, τις στειρώσεις, τους εμβολιασμούς όπου χρειάζονται, τις θεραπείες όπου είναι απαραίτητες και άλλα πολλά. Κυρία Λίνα, το μάθημα ζωής που μου δώσατε σήμερα δεν θα το ξεχάσω. Σας ευχαριστώ από καρδιάς”.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.