Επίσκεψη του Τάκη Θεοδωρικάκου στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου




Τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Επικρατείας και π. Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σήμερα Πέμπτη 1 Ιουλίου στο γραφείο του, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με Δημάρχους.

Κατά τη συνάντηση η οποία έγινε παρουσία των Αντιδημάρχων, του Προέδρου του Δ.Σ, του Εντεταλμένου Συμβούλου Τεχνικών Υπηρεσιών, του Αντιπροέδρου του ΔΟΠΑΚΑ και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Δήμο μας καθώς και το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ένα πρόγραμμα που θεσπίστηκε για την Αυτοδιοίκηση με πρωτοβουλία του π. Υπουργού Εσωτερικών και το οποίο αποτελεί εργαλείο ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη την χώρα. 

Μετά τη συνάντηση του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, παρουσία του Τάκη Θεοδωρικάκου, το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στην αξιολόγηση των προτάσεων που έχει υποβάλλει ο Δήμος μας στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Μετά την ένταξη του αντιπλημμυρικού έργου στο ΒΔ Μοσχάτο προϋπολογισμού 2,4 εκ. ευρώ το οποίο ήδη δημοπρατήθηκε, την έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση των Σφαγείων προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ καθώς και τη χρηματοδότηση με 10 εκ. ευρώ για την εκβάθυνση – διευθέτηση του Ιλισού, έργα τα οποία εγκρίθηκαν από τον π. Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, το επόμενο διάστημα αναμένεται η ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και των άλλων προτάσεων του Δήμου μας σε διάφορους τομείς όπως αστικές αναπλάσεις σε Μοσχάτο και Ταύρο, ηλεκτροκίνηση, ψηφιακή σύγκλιση, διαχείριση αποβλήτων, σχολικές υποδομές, αντισεισμική προστασία κλπ.



Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Μας επισκέφθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του ο Βουλευτής Επικρατείας και π.Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος. Η επικοινωνία μαζί του είναι τακτική και η συμβολή του στην πρόοδο των προβλημάτων του Δήμου μας είναι ουσιαστική και αποτελεσματική. Το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” που υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί μια δική του σημαντική πρωτοβουλία. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έχει συμβάλει στην προώθηση των προτάσεών μας προς το Υπουργείο Εσωτερικών και η ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, του Αναπληρωτή Υπουργού, Στέλιου Πέτσα, και του Γενικού Γραμματέα, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, είναι ιδιαίτερα θετική και αναμένουμε τις αποφάσεις τους. Η παρουσία του π. Υπουργού σήμερα στον Δήμο μας αποδεικνύει για μια φορά ακόμα το ενδιαφέρον του ως φίλου της πόλης, γεγονός που έχει πολλαπλώς επιβεβαιωθεί».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.