Δήμαρχος Αλίμου: Περισσότερα από 100 άτομα μολύνθηκαν στο πάρτι του beach bar στην παραλιακή




Λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν στον ΕΟΔΥ τις προηγούμενες ημέρες, ύστερα από πάρτι στο συγκεκριμένο κέντρο διασκέδασης, το Bolivar Βeach Bar, σεβόμενο την υγεία των πελατών του, ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται όλα τα event, έως και τις 14.07.2021:

Αγαπητοί Bolivarians,
Λόγω Έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας με Απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 41332 και σεβόμενοι την Δημόσια Υγεία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέχρι και τις 14.07.2021
Τo event με Tale Of Us μεταφέρεται για το Σάββατο 17.07.2021 & το event με Boris Brejcha θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.
Σχετικά με τα εισιτήρια σας –>
Όλοι όσοι έχετε ήδη εισιτήριο, μπορείτε να κρατήσετε το εισιτήριο που ήδη έχετε και να το χρησιμοποιήσετε στο νέο event.
Για όλους εσάς, που δεν θα ήθελαν να παρευρεθούν, μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή των χρήματων σας από το Viva.gr.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση
Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία

Εδώ και κάποιες ώρες τα social media έχουν γεμίσει σχόλια για το πάρτι διασποράς κορονοϊού που έγινε την προπερασμένη Κυριακή σε πασίγνωστο beach bar της παραλιακής. Ένα πάρτι που όπως αποκαλύπτει στο newist.gr ο δήμαρχος Αλίμου, διοργανώθηκε από σχολεία της περιοχής και μολύνθηκαν κυρίως παιδιά Γ’ Λυκείου!

Η υγειονομική βόμβα «έσκασε» ύστερα από το πάρτι που έγινε πριν από δυο εβδομάδες, σε ένα από τα πιο γνωστά beach bar, στον Άλιμο. Ο συνωστισμός και η έλλειψη των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας είχε σαν αποτέλεσμα να μολυνθούν από κορονοϊό περισσότερα από 100 άτομα.



Το πάρτι έγινε το τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου, διοργανώθηκε από μαθητές σχεδόν όλων των λυκείων του Αλίμου. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες συνωστίστηκαν εκατοντάδες άτομα, τα οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν περιορίστηκαν στο να πιούν το ποτό τους σε κάποια από τα τραπέζια ή τα σταντ του καταστήματος.

Υπό τους ήχους της μουσικής οι ανήλικοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων μαθητές της Γ’ Λυκείου, άρχισαν να χορεύουν και να έρχεται κοντά ο ένας στον άλλο.

«Ήταν ένα πάρτι που είχε διοργανωθεί από σχεδόν όλα τα λύκεια του Αλίμου. Εκεί έγινε υπερμετάδοση. Εμείς προληπτικά ελέγχουμε τα καταστήματα. Αλλά όταν χορεύουν υπάρχει πρακτικό πρόβλημα. Η παράβαση βαραίνει του πάντες. Ο νόμος τους επιτρέπει πλέον να υπάρχουν πολλά άτομα στα μαγαζιά. Ο χορός είναι το παράνομο», αναφέρει στο newsit.gr o δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και συνεχίζοντας προσθέτει: «Όταν παίζει λογικό είναι να χορεύουν τα παιδιά. Μίλησα με όλους τους καταστηματάρχες και τους είπα αν μπορούν να μην παίζουν μουσική και μου είπαν ότι εμείς τηρούμε το νόμο. Δεν φταίμε εάν αυτοί σηκώνονται να χορέψουν. Μιλάμε για πάνω από 100 κρούσματα, κυρίως σε παιδιά της τρίτης λυκείου, άρα περίπου 17 ετών».

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλίμου στο newsit.gr, έχει ζητήσει από την ελληνική αστυνομία να πραγματοποιεί περισσότερους ελέγχους στα νυχτερινά καταστήματα και στα beach bar που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της πόλης του, ενώ αποκαλύπτει ότι το ίδιο κατάστημα υπέπεσε πριν λίγες ημέρες σε παράβαση του ωραρίου μουσικής.

«Μετά τις 15 Ιουλίου που θα είναι πιο μικρή η δυναμικότητα ίσως τα πράγματα να είναι καλύτερα. Έχω ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ συνεχείς ελέγχους. Προχθές στο κατάστημα που υπήρξε η υπερμετάδοση η αστυνομία επέβαλε τη διαδικασία του αυτοφώρου για παράβαση της νομοθεσίας περί ωραρίου μουσικής και όχι για παράβαση μέτρων covid. Η πολιτεία πρέπει να ρίξει το βάρος της στην παραλιακή ζώνη. Δεν μπορεί ο δήμος να κάνει τη δουλειά της αστυνομίας και των κλιμακίων”. Ερωτηθείς από το newsbomb.gr για το αν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ή η Κυβέρνηση επικοινώνησε μαζί του, ο κύριος Κονδύλης ήταν ξεκάθαρος: «Όχι! Κανείς! Δυστυχώς κανένας εμπλεκόμενος φορέας δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μου ώστε να βοηθήσει για τον έλεγχο ή να ενημερωθεί για την κατάσταση. Εδώ, θέλω να πω ότι ο ΕΟΔΥ με κλιμάκιο του είναι αρκετό καιρό κοντά μας και από την πρώτη στιγμή βοήθησε να τσεκάρουμε και να ανιχνεύσουμε τα κρούσματα. Φοβάμαι, και το επαναλαμβάνω, πως θα είναι περισσότερα τα κρούσματα».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.