Αρκουμανέας στην ΕΡΤ: Kοντά στα 3.000 θα είναι τα κρούσματα σήμερα
Κοντά στις 3.000 αναμένονται σήμερα τα κρούσματα, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας. Θα είναι η πρώτη είδηση, αλλά πρέπει να βλέπουμε μέσο όρο ηλικίας, αριθμό εμβολιασθέντων αλλά και εισαγωγών για να έχουμε συνολική επιδημιολογική εικόνα, πρόσθεσε.

Η γεωμετρική αύξηση κατά 150% από την προηγούμενη εβδομάδα, παρατηρείται λόγω κυρίως της διασποράς από την μετάλλαξη Δ. Ευτυχώς δεν έχει επίπτωση και την αύξηση στις εισαγωγές, ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Από την αρχή του έτους ο μέσος όρος ηλικίας έχει μειωθεί από τα 46 έτη στα 29 έτη και χθές ήταν στα 27 καθώς εξετάζονται όλο και περισσότεροι νεαροί με rapid test.

«Τα κρούσματα αυξάνονται καθώς ζητήσαμε PCR και rapid tests, για να σπάσει η διασπορά πριν από τις αφίξεις στα νησιά», εξήγησε ο κ. Αρκουμανέας.

Όσο πιο νεαρά τα άτομα τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά, διευκρίνισε επίσης.

Ο κ. Αρκουμανέας αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες εικόνες συγχρωτισμού, και υπενθύμισε ότι η μετάλλαξη Δ είναι κατά 60% πιο μεταδοτική από την τύπου Α.

Θα νοσήσει μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων, προειδοποίησε και επανέλαβε ότι πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν άτομα άνω των 50 ετών.

«Μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι. Δεν είναι επιχείρημα το πάω διακοπές», τόνισε αναφερόμενος στο τείχος ανοσίας και καλώντας ειδικά όσους εργάζονται με ευπαθείς ομάδες να κλείσουν άμεσα ραντεβού. Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Αρκουμανέας στην ΕΡΤ: Kοντά στα 3.000 θα είναι τα κρούσματα σήμερα

 • 13/07/2021 at 6:46 μμ
  Permalink

  Ειδικοί από τις ΗΠΑ προειδοποιούν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι αυτοί που κυρίως μεταδίδουν τη μετάλλαξη Delta. Γι αυτό και επιμένουν στη χρήση μάσκας από τους εμβολιασμένους.

  Επιπλέον, στη Σκωτία (και στην Αγγλία γενικότερα) πάνω από το 50% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο και το 71% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση. Παρόλα αυτά η χώρα διατρέχει το χειρότερο κύμα λοίμωξης.

  To εμβόλιο προφυλάσσει μεν τον λήπτη από τη βαριά λοίμωξη, όχι όμως από όλες τις μορφές λοίμωξης και όχι από τη δυνατότητα διασποράς του ιού.

  Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.