Άλιμος: Πως γλύτωσε ο 14χρονος Βαγγέλης από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι




Η δολοφονική επίθεση σε βάρος του 14χρονου στον Αλιμο ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς επιθέσεων που κάνουν ομάδες ανηλίκων με μαχαίρια για να πάρουν κινητά τηλέφωνα και χρήματα από τα θύματά τους – Τα μέλη τους είναι Ελληνες και αλλοδαποί, ενώ οι περισσότεροι προέρχονται από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον – Πολλά τα περιστατικά στα νότια προάστια, αλλά και σε περιοχές του κέντρου και της βόρειας Αττικής

Από θαύμα γλίτωσε τη ζωή του ο 14χρονος Βαγγέλης πριν από λίγες μέρες που δέχτηκε δολοφονική επίθεση στον Αλιμο. Συμμορία πέντε ανηλίκων τού επιτέθηκε σε πάρκινγκ fast food με κουζινομάχαιρο και σουγιά προκαλώντας του τραύματα στο κεφάλι και τα πλευρά. Το περιστατικό με τον Βαγγέλη είναι ένα από τα πολλά που συμβαίνουν συχνά το τελευταίο διάστημα και αποτελούν στοιχεία μιας επικίνδυνης αύξησης της νεανικής εγκληματικότητας από άγουρες συμμορίες που συγκροτούνται σε πολλές περιοχές.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σκληρή μορφή νεανικής εγκληματικότητας, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται και με τη χρήση μαχαιριών και σουγιάδων. Ειδικοί κάνουν λόγο για μια «Generation Knife Crime», για μια γενιά που επιδίδεται σε εγκλήματα με μαχαίρια. Αυτό όμως που είναι ανησυχητικό είναι ότι πολλά νέα παιδιά θεωρούν φυσιολογικό να κουβαλούν σουγιάδες και μικρά μαχαίρια με πρόσχημα την ατομική προστασία τους.


O 14χρονος Βαγγέλης, ο οποίος γλίτωσε από θαύμα μετά την επίθεση από συμμορία πέντε ανηλίκων στον Αλιμο, που τον μαχαίρωσαν στο κεφάλι και τα πλευρά για να τονληστέψουν.



Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, το 2020 υπήρξαν 194 ανήλικοι εμπλεκόμενοι σε 132 υποθέσεις όλων των ειδών σωματικών βλαβών. Πρωταγωνιστές, μαθητές ηλικίας 13-17 ετών οι οποίοι συγκροτούν ομάδες 10 έως και 30 ατόμων με τη συμμετοχή και κοριτσιών ανάμεσά τους, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχουν καταγραφεί πάνω από 700 περιπτώσεις όπου πρωταγωνιστές εγκληματικών πράξεων είναι ανήλικοι. Σε ποσοστό 70% οι περιπτώσεις αφορούσαν επιθέσεις συμμοριών οι οποίες επιτίθενται για αφαίρεση χρημάτων, κινητών τηλεφώνων και τιμαλφών. Το 20% των περιπτώσεων ήταν τοπικιστικού χαρακτήρα, δηλαδή άτομα μιας περιοχής ή μιας γειτονιάς που καβγάδιζαν για την υπεροχή τους. Και ένα 10% είχε σχέσεις με οπαδικά ζητήματα ή αυτό που λέμε «για τα μάτια μιας κοπέλας». Δείτε τη συνέχεια του ρεπορτάζ του Βασίλη Γούλα στο protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.