5.000.000€ για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής των προσφυγικών του Ταύρου από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»





Μια μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής Μοσχάτου-Ταύρου αποτελεί η ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του έργου «Παρεμβάσεις ανάπλασης για την αναζωογόνηση και βιοκλιματική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων του αστικού ιστού του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου» και συγκεκριμένα του υποέργου 1, που αφορά την περιοχή των προσφυγικών του Ταύρου, με στόχο τη δημιουργική ανάδειξη του ιστορικού φορτίου του χώρου αυτού, παράλληλα με τη δημιουργία ενός χώρου οικείου για ελεύθερη και προστατευμένη υπαίθρια παραμονή.
Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, με σοβαρότητα και σωστή προετοιμασία, υπέβαλε έναν πλήρη φάκελο μελέτης μαζί με όλα τα απαιτούμενα από το Υπουργείο Εσωτερικών έγγραφα, αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις κλπ. Αποτέλεσμα αυτής της μεθοδικής δουλειάς της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου ήταν η θετική αξιολόγηση της πρότασης του Δήμου μας.
Με απόφαση του ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, υπέγραψε την ένταξη του μεγάλου αυτού έργου για τη περιοχή μας προϋπολογισμού 4.831.000 €.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η πρόταση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου είναι από τις πρώτες που εγκρίνονται σε ολόκληρη τη χώρα.
Το έργο αυτό θα δώσει μεγάλη ανάσα στην ευρύτερη περιοχή των προσφυγικών στον Ταύρο με ουσιαστικές παρεμβάσεις ανάπλασης.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί με συστηματική δουλειά και σοβαρότητα φέρνουμε πόρους για έργα στην πόλη για τη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Θέσαμε ως προτεραιότητα την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής των προσφυγικών και των Σφαγείων και συνεχίζουμε διεκδικώντας έργα για όλη την περιοχή της Δ.Ε Ταύρου.
Εργαστήκαμε μεθοδικά και πετύχαμε την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου αυτού με το σημαντικό ποσό των 5.000.000€ περίπου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, για την απόφαση του με την οποία ενέκρινε τη χρηματοδότηση του Δήμου μας για το έργο αυτό, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη καθώς και τον πρ. Υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, που δημιούργησε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την Αυτοδιοίκηση που αποτέλεσε την αφετηρία των διαδικασιών.
Ακολουθεί η αξιολόγηση και των άλλων σημαντικών προτάσεων που έχουμε καταθέσει στο Υπουργείο για την ανάπλαση της παρακηφίσιας περιοχής στη Δ.Ε Μοσχάτου καθώς και για άλλες υποδομές και δράσεις στον Δήμο μας.
Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να τιμούμε με έργο την εμπιστοσύνη των πολιτών γιατί αυτή είναι η αποστολή και το καθήκον μας!»



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.