“Το παιδάκι μου έφυγε για τους ουρανούς εξαιτίας ιατρικού λάθους”




Απέραντη θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια ιερέα από την Επανομή Θεσσαλονίκης και στην οικογένεια του, ο θάνατος της 14χρονης κόρης του μετά από ιατρικό λάθος, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο ίδιος ο ιερέας. Το κοριτσάκι ήθελε να χάσει βάρος και αποφάσισαν οικογενειακώς να το βοηθήσουν.

Η 14χρονη ανέφερε στην οικογένεια της πως δεν άντεχε το bullying που της έκαναν τα άλλα παιδιά για τα κιλά της και ήθελε να αλλάξει αυτό. Ο πατέρας της, π. Βησσαρίωνας Καντούνης έψαξε και βρήκε έναν ειδικό γιατρό και προχώρησαν σε επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου στο στομάχι του κοριτσιού και αφού πέρασαν δύο μέρες με αφόρητους πόνους, το κορίτσι κατέληξε. Ο πατέρας της είναι πεπεισμένος πως, όπως καταγγέλλει, έγινε από τον γιατρό κάποιο σοβαρό λάθος στην επέμβαση. Ο ιερέας δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ακόμα ότι το κοριτσάκι του δεν είναι στη ζωή και συγκλονίζει με τα όσα καταγγέλλει στο newsit.gr:

«Ήταν ιατρικό λάθος. Το παιδί μου το σκότωσε ο γιατρός. Δεν ήθελε αλλά το σκότωσε. Το δαχτυλίδι του έσκισε, του παιδιού, το στομάχι και αυτός σηκώθηκε κι έφυγε ταξίδι και έδιωξε το παιδί στο σπίτι με αναβράζοντα παυσίπονα, ούτε μια αντιβίωση και γέμισε το στομαχάκι του γαστρικά υγρά και τα έκαψε όλα. Πάει το παιδάκι μου, η κούκλα μου 14 ετών. Μου την πήρε. Μου διέλυσε τη ζωή. Το δαχτυλίδι αυτό δημιούργησε στο παιδί τρύπα στο στομάχι, το διέλυσε. Ο γιατρός μας είπε ότι πήγε καλά η επέμβαση. Την άλλη μέρα μας έδωσε εξιτήριο και πήγαμε σπίτι μας. Τον γιατρό τον πήρα 2-3 φορές τηλέφωνο γιατί το κορίτσι πονούσε και έλεγε δώστε παυσίπονα και οκ όλα καλά. Το παιδί όμως άρχισε να σβήνει μέσα του. Εγώ δεν είμαι γιατρός. Είδα το παιδί μου μετά από μιάμιση μέρα ότι δεν είναι καλά. Τον ξαναπήρα. Και μου είπε ότι λείπει στη Γερμανία και να την πάω σε ιδιωτική κλινική και την πήγα. Το σκότωσε το παιδί μου. Το σκότωσε. Είναι δολοφόνος. Πρέπει να φύγει. Δεν πρέπει να χειρουργεί. Τον είχα ρωτήσει αν υπάρχουν κίνδυνοι, τίποτα δεν θα πάθει μου απάντησε. Οι γιατροί στην κλινική προσπάθησαν να το σώσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Είχαν διαλυθεί όλα μέσα του. Το παιδί μου, σύμφωνα με τους γιατρούς, έφυγε από πολυοργανική ανεπάρκεια που οφείλεται σε περιτονίτιδα που προέκυψε από διάτρηση στομάχου έπειτα από λαπαροσκοπική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου. Τι πιο ξεκάθαρο από αυτό. Τα λεφτά τους νοιάζουν μόνο;

Εμείς ρουτίνα το θεωρούσαμε. Θέλαμε να κάνει την επέμβαση να του δώσουμε του παιδιού μας λίγη ποιότητα ζωής. Τα άλλα παιδιά του έκαναν bullying του κοριτσιού μου, επειδή είχε κιλά. Ξέρετε τι είναι αυτό; Μου έλεγε το παιδάκι μου: «Μπαμπά με κοροϊδεύουν πίσω από την πλάτη μου! Μπαμπά με κάνουν παρέα μόνο για να τους κερνάω! Μπαμπά με λένε χοντρή». Μην ανησυχείς παιδί μου, έλεγα, εγώ θα σε βοηθήσω. Μου έλεγε ότι όταν τελείωνε το σχολείο, θα ήθελε να γίνει νοσηλεύτρια για να βοηθάει τους ανθρώπους στα νοσοκομεία. Τι να κάνω εγώ τώρα που μου έφυγε;»



Ο πατέρας Βησσαρίωνας Καντούνης και η οικογένεια του θα αποχαιρετήσουν για πάντα την αγαπημένη τους κόρη, την Τρίτη 22 Ιουνίου στις 16:00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Επανομή Θεσσαλονίκης, οπού και θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία. Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης/newsit.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.