Στέγη Θηλέων «Άγιος Αλέξανδρος»: Πρόγραμμα Οικογενειακής Φιλοξενίας




Νέο πρόγραμμα οικογενειακής φιλοξενίας της  Στέγης Θηλέων «Άγιος Αλέξανδρος»  «Το Σπίτι μας»

Κύριο μέλημα του προγράμματος είναι να  δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να ενταχθούν σε μια οικογένεια με απώτερο στόχο την αποϊδρυματοποίηση  τους.

Η ένταξη του παιδιού δύναται να πραγματοποιείται τα Σαββατοκύριακα, το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για στοργή, φροντίδα, αγάπη και  ερεθίσματα που κάθε παιδί έχει ανάγκη.

Η αναδοχή αυτή είναι βραχύχρονη, ωστόσο δύναται να αποτελέσει έναν προθάλαμο για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θεσμό της αναδοχής και να παροτρύνει τις οικογένειες, εφόσον το επιθυμούν στην μακροχρόνια αναδοχή ή υιοθεσία  μέσω της  ειδικής  πλατφόρμα του κράτους.



Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ζευγάρια ηλικίας 30- 55 ετών ή ενήλικες άνω των 35 ετών που θα δεσμευτούν σταθερά στην αλληλεπίδραση με το παιδί ή τον έφηβο.  Πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Διοικητικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα υπό την εποπτεία του προέδρου Κου Μητρέλλου Δημήτρη, της Διευθύντριας Κας Κόγια Έλενας και της Κοινωνικής Λειτουργού Κας Χατζή Μαριάννας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού στην Κοινωνική Υπηρεσία της Στέγη Δευτέρα έως Παρασκεύη 12.00 μ.μ έως 18.00 μ.μ. Η ένταξη των παιδιών θα γίνεται σταδιακά με συναντήσεις τόσο στο χώρο της Στέγης όσο και στο σπίτι των αιτούντων, παρουσία της κοινωνικής λειτουργού κατά το πρώτο διάστημα.

Τα παιδιά θα ερωτηθούν εάν επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ενώ μέσω της υποστήριξης που παρέχει η κοινωνική υπηρεσία θα διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία και τα προσδοκώμενα  οφέλη στην   ψυχική υγεία του παιδιού. Η τελική επιλογή θα γίνεται μετά την έγκριση του Προέδρου και της Διεύθυνσης της Στέγης.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ορίζονται ως εξής:

  1. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  2. ΑΔΤ
  3. Ποινικό μητρώο
  4. Πιστοποιητικό από γιατρό για την σωματική υγεία του αιτούντος
  5. Υπεύθυνη Δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής όλων των συνοικούντων
  6. Κοινωνική έρευνα- Συνεντεύξεις με την Κοινωνική Υπηρεσία της Στέγης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.