Live: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Γλυφάδα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου




Σε εκδήλωση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», στη Γλυφάδα μιλά αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης Σχεδιάζεται η ενοποίηση των δημόσιων χώρων του παράκτιου μετώπου από το ΣΕΦ μέχρι το Σούνιο με την κατασκευή ενιαίου ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου συνολικού μήκους 70 χιλιομέτρων. Η πρώτη φάση του εντυπωσιακού έργου θα είναι το τμήμα 22 χιλιομέτρων που θα συνδέει το ΣΕΦ με τη Βουλιαγμένη.

Η κύρια χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και από κονδύλια του «Αντώνης Τρίτσης», ενώ τον συντονισμό των δήμων της περιοχής θα έχει η Περιφέρεια Αττικής. Προβλέπεται ακόμη η σύνδεση του Πάρκου του Φαληρικού Όρμου με το Κέντρο Πολιτισμού Ι.Σ. Νιάρχος, τη Μαρίνα Φλοίσβου και το υφιστάμενο Πάρκο Φλοίσβου. Θα δημιουργηθεί έτσι, ένας συνεχόμενος μεγάλος πνεύμονας πρασίνου για την Αττική και τους κατοίκους της Αθήνας, του Πειραιά και των όμορων δήμων.



Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Live: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Γλυφάδα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

  • 04/06/2021 at 2:21 πμ
    Permalink

    Αν η εκ των άνωθεν επιδειχθείσα διαδρομή λέγεται ποδηλατική ΔΙΑΔΡΟΜΗ… τότε λυπάμαι για το επίπεδο των νοητικών λειτουργιών του παρουσιαστή…

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.