Hλιούπολη: Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη της συμμορίας ανηλίκων που είχε γίνει φόβος και τρόμος




Zougla newsroom Την ώρα που ήταν χαλαροί, σε μια από τις πλατείες του Βύρωνα, είδαν την αστυνομία μπροστά τους. Η παρέα των δέκα ανήλικων άφησε το γεύμα με τα… σουβλάκια στη μέση και πήρε τον δρόμο για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. To zougla.gr αποκαλύπτει πώς οι αστυνομικοί χάλασαν την παρέα στην πλατεία Αγίου Λαζάρου και συνέλαβαν… μικρά παιδιά, τα οποία είχαν γίνει φόβος και τρόμος για τους συνομηλίκους τους.

Οι τρεις… «νταήδες», οι οποίοι στις επιθέσεις τους είχαν πάντα μαζί τους μαχαίρια, όταν τους πλησίασαν οι αστυνομικοί, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, προσπάθησαν να τα κρύψουν και να τα ξεφορτωθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας το έκρυψε στα γεννητικά του όργανα, ο δεύτερος στην κάλτσα του και ο τρίτος το πέταξε. Ήταν τα μαχαίρια με τα οποία απειλούσαν συνομηλίκους τους οι οποίοι δεν είχαν προλάβει να αναπτυχθούν σωματικά και στα μάτια του 14χρονου, του 16χρονου και του 19χρονου έμοιαζαν εύκολοι στόχοι.

Η παρέα των τριών ξεκινούσε από τον Βύρωνα και φτάνοντας στην Ηλιούπολη, και συγκεκριμένα στο αθλητικό κέντρο «Χαλικάκι», δεν δίσταζε να χτυπά με μπουνιές και να απειλεί με μαχαίρια μόνο και μόνο για να αρπάξει ένα κινητό τηλέφωνο, τρία με τέσσερα ευρώ και να εξαφανιστεί. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν αρχίσει να ανησυχούν για τα παιδιά τους καθώς ήταν εν δυνάμει θύματα της «συμμορίας των τριών». Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ηλιούπολης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής άρχισαν να τους αναζητούν, ενώ έφταναν πληροφορίες που έλεγαν ότι τα κινητά τηλέφωνα κατέληγαν σε κλεπταποδόχους στο κέντρο της Αθήνας. Πολλά από τα λάφυρα όμως επιδεικνύονταν στο διαδίκτυο μέσω βίντεο που αναρτούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής 5 ληστείες σε βάρος 9 ανηλίκων, ηλικίας 13 έως 16 ετών. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενοι σουγιάδες και πεταλούδα και στις οικίες τους αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα και ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών».



«Τώρα την πατήσαμε» ακούστηκαν να λένε ενώ ήταν μέσα στα κρατητήρια και όλα τα θύματα τους είχαν αναγνωρίσει. Ο εισαγγελέας τούς άσκησε δίωξη και τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους.

Γλυφάδα – Ηλιούπολη: Aνήλικοι λήστευαν ανήλικους και ανέβαζαν βίντεο με τα “λάφυρα”

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, συμμορία με μέλη κυρίως ανηλίκους που προέβαινε σε ληστείες σε βάρος επίσης ανηλίκων στα Νότια

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 10-6-2021 στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης στο Βύρωνα, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 14, 16 και 19 ετών, ενώ αναζητούνται και άλλοι, η ταυτοποίηση των οποίων είναι σε εξέλιξη.
Επιπρόσθετα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του 14χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα οι κατηγορούμενοι, από τα τέλη του μήνα Απριλίου του 2021, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία με διαρκή δράση και διακριτούς εναλλασσόμενους ρόλους, που προέβαινε σε ληστείες σε βάρος ανηλίκων στις περιοχές Ηλιούπολης και Γλυφάδας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, τα μέλη της συμμορίας κινούνταν πεζή κατά τις βραδινές ώρες αναζητώντας τα υποψήφια θύματα τους, τα οποία φρόντιζαν να είναι ανήλικοι μικρής σωματικής διάπλασης που κινούνταν και αυτοί πεζή.

Τους προσέγγιζαν και με την απειλή μαχαιριών, καθώς και με την άσκηση σωματικής βίας, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, συσκευές κινητών τηλεφώνων και άλλα αντικείμενα τα οποία διοχέτευαν σε άγνωστους αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Χαρακτηριστικό της θρασύτητας της συμμορίας, ήταν το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αναρτούσαν στο διαδίκτυο βίντεο με τις ληστείες και τα αφαιρεθέντα αντικείμενα.

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής -5- ληστείες σε βάρος -9- ανηλίκων, ηλικίας 13 έως 16 ετών, με κύριο τομέα δράσης τους, αθλητικό χώρο στην Ηλιούπολη (Χαλικάκι).

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενοι σουγιάδες και πεταλούδα και στις οικίες τους αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα και ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.