Δήμος Αλίμου: Διεκδικεί χρηματοδοτήσεις για έργα ύψους 41.000.000 ευρώ




Τους συνεργάτες του και ιδιαίτερα τον γενικό γραμματέα του δήμου, Βαγγέλη Κακκαβή, ευχαρίστησε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, για την αποτελεσματική τους δουλειά στην προετοιμασία των φακέλων για τη χρηματοδότηση έργων από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Ο δήμαρχος, αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για τη θετική διάθεση που έδειξαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας και ο γενικός γραμματέας, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, στην πρόσφατη επίσκεψη που έκαναν στο Δημαρχείο:

“Έδειξαν θετική διάθεση να υποστηρίξουν όλες τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει, οι οποίες είναι άρτιες και ολοκληρωμένες, πρέπει να τις εγκρίνει το Υπουργείο Εσωτερικών για να προχωρήσουμε. Να πάρουμε τα χρήματα από το κράτος και να κάνουμε τα έργα. Έχουμε καταθέσει προτάσεις περίπου 41 εκ. ευρώ. Από αυτά σίγουρα θα μας εγκριθούν τα 18 εκ. διότι το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” δίνει τη δυνατότητα στον δήμο μας να χρησιμοποιήσει 18 εκ. κρατικές χρηματοδοτήσεις για να γίνουν έργα, όμως η κουβέντα που κάναμε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι ότι διεκδικούμε και κάτι περισσότερο διότι οι προτάσεις μας είναι ώριμες, είναι αξιόλογες και είναι κρίμα αυτά τα έργα που προτείνουμε να μην μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε.

Μας είπαν ότι εξετάζουν θετικά το να χρηματοδοτήσουν και επιπλέον των 18 εκ. ευρώ, αναλόγως βεβαίως με τις συνολικές δυνατότητες που θα έχει το πρόγραμμα, αν θα υπάρξουν υπόλοιπα κλπ. Έχω όμως την αίσθηση ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο για να κάνουμε έργα όχι μόνο 18 εκ. αλλά ενδεχομένως και παραπάνω”.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.