Ξεχειλίζει ο οργή για τον θάνατο νεαρής εγκύου – Δεν λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας




Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας μετά τον ξαφνικό χαμό της 30χρονης εγκύου. Ο θάνατος της Μαρίας Κιοσεντερλή οφείλεται σε μαζική πνευμονική εμβολή, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη ιστοσελίδα aerasnews.gr η ιατροδικαστής Βασιλική Τσιόλα.

«Είναι κάτι που δυστυχώς δεν προλαμβάνεται και η άτυχη γυναίκα δεν ήταν σε θέση να το γνωρίζει. Ακόμη και σε νοσηλευόμενους ασθενείς είναι δύσκολο να παρασχεθεί βοήθεια, εξελίσσεται ραγδαία», δήλωσε
Σύμφωνα με ιατρικές αναφορές, η Πνευμονική Εμβολή είναι η απόφραξη μικρής ή μεγάλης αρτηρίας του πνεύμονα, από θρόμβο– έμβολο, που προήλθε από άλλο σημείο, συνήθως από φλέβα του ποδιού.

O θρόμβος (ή κομμάτι του) ξεκολλά από τη φλέβα που δημιουργήθηκε, μετακινείται μέσω του φλεβικού συστήματος, περνά από την δεξιά πλευρά της καρδιάς και καταλήγει σε αρτηρία του πνεύμονα.

Σπάνια ο θρόμβος μπορεί να προέλθει από άλλη φλέβα εκτός των ποδιών, π.χ. από φλέβα στο χέρι.



Οι συνέπειες της Πνευμονικής Εμβολής, οξείες και μακροχρόνιες, εξαρτώνται από το μέγεθος του θρόμβου, όπως και από την προηγούμενη κατάσταση των πνευμόνων και της καρδιάς και κυμαίνονται από αιφνίδιο θάνατο σε πολύ μεγάλο θρόμβο, ως κανένα σύμπτωμα σε πολύ μικρό θρόμβο. Η γυναίκα ήταν έγκυος στον έκτο μήνα και άφησε την τελευταία της πνοή τη Μεγάλη Παρασκευή μέσα στο σπίτι της, όπου και εντοπίστηκε νεκρή από τον σύζυγό της.

Η τοπική κοινότητα είναι συγκλονισμένη, ενώ ο σύζυγός της, Βασίλης, αδυνατεί να πιστέψει τι έχει συμβεί. Το μήνυμά του στα social media, κάτω από τη φωτογραφία της Μαρίας ραγίζει καρδιές.

«Αστέρι μου έρχονται όλοι κ μου λένε ζωή σε μένα. Πώς να ζήσω αστέρι μου χωρίς εσένα; Μιλάω καρδιά μου στο κινητό θέλω κάπου να τα πω. Αστέρι μου πάρε με καρδιά μου πάρε με σε ικετεύω να ξανά είμαστε μαζί», έγραψε

«Καλημέρα αγάπη μου. Σ’ αρέσει να στο λέω εδώ; Πες μου πού να σε δω να σου λέω καλημέρα. Μαράκι μου, λατρεία μου, μας έκλεισαν όλα τα παράθυρα από το σπιτάκι μας, έλα αγάπη μου να πάμε σπιτάκι μας με τον Βαλάντη μας σε παρακαλώ έλα. Μέχρι και τη βέρα μου μου έβγαλαν γιατί λέει χάθηκες. Δεν το θέλες αστέρι μου, το ξέρω. Γρατσούναγες το δαχτυλάκι σου και εγώ υπέφερα και το ξέρεις. Πώς εγώ τώρα θα μπορέσω να ζήσω έτσι όπως σε είδα καρδιά μου; Πώς αστέρι μου πως πως πως πες μου πως να ζήσω χωρίς το αντράκι μας; Είχες μια αποβολή κλάψαμε αλλα μείναμε όρθιοι γιατί είχε ο ένας τον άλλον, είχες δεύτερη αποβολή το παλέψαμε πάλι μαζί ομως Μαρία ακους μαζί κ τώρα μου τα πήρε όλα όλα ολα»

Η κηδεία της Μαρίας θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 12 το μεσημέρι.

Μετά το τραγικό συμβάν, στην περιοχή πληθαίνουν οι οργισμένες φωνές για το Κέντρο Υγείας Κατούνας, που δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση, παρά μόνο για οκτώ ώρες τη μέρα.

“Μετά τις 2 το μεσημέρι απλά περιμένουμε να πεθάνουμε . Ντροπή και στην 6η ΥΠΕ που δεν επισκέφθηκε ούτε μια φορά το κέντρο υγείας Κατουνας και που ποτέ δεν μετέφερε το δίκαιο αίτημα μας στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ …“, είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο της Αφροδίτης Μπουμπούλη, πολιτεύτριας της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία, που εκφράζει σε ανάρτηση της την θλίψη της για την 29χρονη έγκυο, την κατανόηση της στην απέλπιδα προσπάθεια που κατέβαλαν οι διασώστες, αλλά και την οργή της για την κατάσταση που επικρατεί με το Κ.Υ. της περιοχής.

Νωρίτερα σχετικό καυστικό σχόλιο είχε κάνει και ο διασώστης του ΕΚΑΒ Βασίλης Καραμάνης, που μαζί με συναδέλφους του που έσπευσαν από το Αγρίνιο με δύο ασθενοφόρα, κατέβαλε δραματικές προσπάθειες για να σώσει την άτυχη Μαρία.

«Σήμερα, 30/04/21, Μεγάλη Παρασκευή στην Κατούνα, “σταυρώθηκε” μια Μάνα με το αγέννητο παιδί της ως άλλος Χριστός. Η αδιαφορία όλων των υπευθύνων για το κέντρο υγείας που παραμένει κλειστό, καλά κρατεί… Κατά τα άλλα, καλό Πάσχα κε δήμαρχε, εμείς στην Κατούνα έχουμε πένθος πάλι…». Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, που κατά το παρελθόν έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις για την υπολειτουργία και υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, εάν το Κ.Υ. ήταν ενισχυμένο και λειτουργούσε επαρκώς, η γυναίκα δεν θα χάνονταν… Πηγή: agriniopress.gr

Μεγάλη Παρασκευή Μαράκι μου έφυγες τόσο απρόσμενα από δίπλα μας γεμίζοντας μας τεράστια θλιψη εμάς αλλά και τον Βασίλη…

Δημοσιεύτηκε από Αφροδίτη Μπουμπουλη στις Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021

ην δική του απάντηση μετά τα όσα έχουν ειπωθεί για τον θάνατο της εγκύου στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας και τη μη λειτουργία του Κέντρου Υγείας της περιοχής δίνει ο Διοικητής της 6ης ΥΠε, Γιάννης Καρβέλης.

Όπως τονίζει ο κ. Καρβέλης το Κέντρο Υγείας δεν εφημερεύει από το μακρινό 2015, λόγω υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό.

Ο Διοικητής εξήγησε ότι παρά τις συνεχείς προσπάθειες να βρεθεί προσωπικό, με επικουρικούς γιατρούς, οι προκυρήξεις των θέσεων έχουν καταλήξει άγονες, αφού κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Ο κ. Καρβέλης εξέφρασε την οδύνη του για το περιστατικό και υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες για κάλυψη των κενών θέσεων με ιατρικό προσωπικό άλλων δομών υγείας. Δείτε τα όσα είπε:

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.