Στειρώσεις θηλυκών αδέσποτων γατών από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης




Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θα προβεί σε μαζικές στειρώσεις θηλυκών αδέσποτων γατών, το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Μαΐου, με τη συνεργασία εθελοντών κτηνιάτρων από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.).

Στην προσπάθεια αυτή, θα συμβάλλουν με εθελοντική εργασία τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία και υπάλληλοι του Δήμου μας. Για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και άλλες σχετικές πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την κα Τίνα Κασιδόκωστα  (6947525960).

Να σημειωθεί, ότι οι δημοτικές δαπάνες συνολικά για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων που καλύπτουν την περισυλλογή τους, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την προμήθεια φαρμάκων και κτηνιατρικού υλικού για την προστασία της δημόσιας υγείας (όπως παρασιτοκτόνα) αλλά και για προμήθεια τροφίμων, αυξάνονται κάθε χρόνο σημαντικά και αναμένεται να φτάσουν στις 130.000€ για το 2021.

Παράλληλα, λύση σε σημαντικό και ευαίσθητο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων, έδωσε ο Δήμος Βάρης Βουλιαγμένης, ο οποίος συμβλήθηκε με εταιρεία αποτέφρωσης, αναλαμβάνοντας να παραλάβει δωρεάν τα νεκρά ζώα από τους ιδιοκτήτες τους ώστε να διαχειριστεί το σώμα τους με ασφάλεια και υγιεινή (για τη σχετική υπηρεσία ισχύει ο τηλ. Αριθμός 69 55397399).



Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα, με στόχο τη σταθεροποίηση, καταγραφή και σταδιακή μείωση του αριθμού τους, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους, θέτοντας τις βάσεις για μια πιο πολιτισμένη αντιμετώπιση των «άστεγων» ζώων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.