Σεξουαλική παρενόχληση από δάσκαλο σε μαθήτριες: Η σοκαριστική στιχομυθία μέσω Viber (VIDEO)




Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του σήμερα ο εκπαιδευτικός που φέρεται να είχε αποστείλει τον τελευταίο καιρό ερωτικά μηνύματα σε μαθήτριες δημοτικού.

Σύμφωνα με το protothema.gr, o κατηγορούμενος απολογήθηκε για δυο αδικήματα. Συγκεκριμένα, σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Ακόμη, διώκεται και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ένας από τους όρους που του επιβλήθηκαν είναι αυτός της απαγόρευσης προσέγγισης των μαθητριών σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο. Ακόμη, ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλλαν στον εκπαιδευτικό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Ξέσπασε το πρωί της Τρίτης ο πατέρας ενός εκ των τριών ανήλικων μαθητριών που υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από δάσκαλο σε σχολείο της Noτιοανατολικής Αττικής.



«Το παιδί μου είπε ότι δεν το είχε πειράξει, αλλά είχε συνεχώς κεράσματα. Δεν είχα ασχοληθεί περαιτέρω τότε, γιατί πίστευα ότι είναι ένας καλός δάσκαλος που κερνάει τα παιδιά» είπε αρχικά ο πατέρας του ενός εκ των κοριτσιών.

Όπως εξήγησε στο ΟΡΕΝ το παιδί του δεν ήταν στην ίδια τάξη με αυτόν τον δάσκαλο «αλλά εφόσον έμαθα για την συγκεκριμένη υπόθεση της ασέλγειας, έσπευσα να μάθω αν έχει πειράξει το παιδί».

Σε ερώτηση για το τι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα, ο πατέρας τόνισε πως οι γονείς θα κινηθούν νομικά, ενώ σημείωσε πως ο κατηγορούμενος είναι και ο ίδιος πατέρας δύο παιδιών.

«Με εμποδίζει να σκέφτομαι ότι τα παιδάκια ίσως να λένε ψέματα, επειδή υπάρχουν μηνύματα. Είναι αρρώστια. Πρέπει να μείνει στην φυλακή» είπε χαρακτηριστικά ο εξοργισμένος πατέρας.

Αναφερόμενος στους λόγους στους οποίους τα παιδιά έχουν κινητό και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ο πατέρας εξήγησε ότι με την τηλεκπαίδευση οι καταστάσεις άλλαξαν και πως πολλά παιδιά αναγκάζονταν να επικοινωνούν με τους δασκάλους ή τους καθηγητές τους για την διαδικασία του μαθήματος.

Η σοκαριστική στιχομυθία με μαθήτρια μέσω Viber
Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί η στιχομυθία που φέρεται να είχε ο δάσκαλος με μια μαθήτρια μέσω viber.

Δάσκαλος: Είσαι πολύ ωραίο κορίτσι

Κορίτσι: Τι είναι αυτά που λέτε κύριε… (το όνομα του δασκάλου);

Δάσκαλος: Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις…

Τουλάχιστον τρια τα θύματα του δασκάλου
Τουλάχιστον τρεις ήταν οι ανήλικες στις οποίες ο 55χρονος δάσκαλος έστελνε μηνύματα με ανήθικες προτάσεις μέσω εφαρμογών όπως Messenger, Viber κ.α.

Τα μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου έγιναν αντιληπτά από τους γονείς των μαθητριών που τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 55χρονου στο οποίο κατασχέθηκαν ο υπολγιστής, το laptop και το κινητό του τηλέφωνο.

Οι συσκευές αυτές θα «σαρωθούν» από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ με στόχο να διαπιστωθεί αν υπάρχουν «ιχνη» των πράξεών του.

Παράλληλα οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση ψάχνουν αν τα τρία κορίτσια ήταν τα μοναδικά θύματα του δάσκαλου ή υπάρχουν και άλλες ανήλικες που έχουν δεχθεί διαδικτυακή ή σεξουαλική παρενόχληση από τον εκπαιδευτικό και δεν έχουν βρει το θάρρος ακόμα να μιλήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω δάσκαλος με καταγωγή από τη Βόρειο Ελλάδα είναι και ο ίδιος πατέρας μαθήτριας 4ης δημοτικού. Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.