Η Δημοτική Αστυνομία Γλυφάδας δίπλα στο “Χαμόγελο του Παιδιού




Tην εμπειρία και τη δύναμή της προσθέτει η Δημοτική Αστυνομία Γλυφάδας στο δίκτυο συνεργασιών του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που έχει δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας για κάθε παιδί που εξαφανίζεται. Εδώ και τρεις μήνες -από τον Μάρτιο του 2021- το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας της πόλης μας, με πολύ σημαντικές επιτυχίες υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Σπύρου Δήμου και με επικεφαλής τον προϊστάμενο Χρήστο Κουτρουβέλη, άρχισε να συνεργάζεται με τον Οργανισμό αυτόν, του οποίου το έργο είναι πολύτιμο.

Ευτυχώς, έως τώρα δεν έχει σημειωθεί κάποιο περιστατικό στη Γλυφάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, το «Χαμόγελο του Παιδιού» κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών, που δραστηριοποιείται, ήταν δίπλα σε 1.728 παιδιά που εξαφανίστηκαν, ενώ διαχειρίστηκε 86.497 κλήσεις στην Ευρωπαϊκή Γραμμή 116000. Το 2020 και το πρώτο τετράμηνο του 2021 αναζήτησε 122 εξαφανισμένα παιδιά, καθώς και 37 ενήλικες που ανήκουν σε ευάλωτες και υψηλού κινδύνου ομάδες.

Το ίδιο χρονικό διάστημα ο Οργανισμός διαχειρίστηκε 15.139 κλήσεις στην Ευρωπαϊκή Γραμμή 116000. Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης ότι εν μέσω πανδημίας εξειδικευμένοι ψυχολόγοι του Οργανισμού πραγματοποίησαν παρεμβάσεις πρόληψης του φαινομένου σε 1.202 μαθητές και μαθήτριες, 1.170 εκπαιδευτικούς και 642 γονείς και κηδεμόνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η ΕΛ.ΑΣ. το 2020 διαχειρίστηκε συνολικά 260 υποθέσεις εξαφανισμένων ανηλίκων και 992 υποθέσεις εξαφανίσεων ασυνόδευτων ανηλίκων.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του Οργανισμού τα τελευταία 25 χρόνια, τόνισε ότι «καταφέραμε πολλά που φάνταζαν ακατόρθωτα» και πρόσθεσε: «Φέτος, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί αριθμούμε πλέον 150 μέλη του Amber Alert Hellas, χάρη στα οποία έχουμε αναπτύξει ένα μοναδικό διεθνώς δίχτυ προστασίας για κάθε παιδί που εξαφανίζεται.



Είμαστε σε εγρήγορση καθώς καθημερινά εξαφανίζονται χιλιάδες παιδιά στην Ευρώπη και παραμένουν αγνοούμενα. Η εφαρμογή Missing Alert App, είναι μια προηγμένη εφαρμογή της Cosmote, δωρεάν, που πρέπει όλοι να έχουμε στο κινητό μας». Ακολούθως, ο κ. Γιαννόπουλος παρέδωσε πιστοποιητικά εκπαίδευσης και ένταξης στα προγράμματα Amber και Missing Alert Hellas, στους επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Γλυφάδας και Ηλιούπολης .

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.