5ο Δημοτικό Αγ. Δημητρίου: Ένα χρωματιστό σχολείο με επιδαπέδια παιχνίδια




Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου περνώντας το κατώφλι του σχολείου για να μπουν στις τάξεις εντυπωσιάστηκαν από την εικαστική αναβάθμιση και τη θεαματική μεταμόρφωση του σχολείου εν μέσω καραντίνας, χάρη στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που απαρτίζεται από γονείς που έχουν διάθεση και όραμα να συνεισφέρουν και να παραδώσουν στην μαθητική κοινότητα ένα φιλόξενο, βελτιωμένο και λειτουργικό σχολείο.

Γιατί όταν το σχολικό περιβάλλον είναι ευχάριστο, οι μαθητές απολαμβάνουν τη διδασκαλία σε όμορφες πολύχρωμες αίθουσες και μαθαίνουν να αγαπούν το σχολείο τους όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί αυτά τα συναισθήματα τους δημιουργούνται όταν αντικρίζουν ένα καθαρό και καλαίσθητο κτίριο με όμορφες επιδαπέδια παιχνίδια να δεσπόζουν σε διάφορες γωνιές του προαυλίου και φρεσκοβαμμένους τοίχους σε κάθε τάξη.

Όπως δήλωσε στο Ιnfokids.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κα Παληγιάννη Ρούλα “Το διάστημα που ήταν κλειστά τα σχολεία με τη βοήθεια γονιών βαψαμε το εσωτερικό του σχολείου και στο προαύλιο φτιάξαμε πολλά επιδαπέδια παιχνίδια. Oι μαθητές επέστρεψαν  σε ένα καθαρό και πολύχρωμο σχολείο με πολλά επιδαπέδια παιχνίδια για να περνάνε ευχάριστες στιγμές παίζοντας. Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του συλλόγου για το εσωτερικό βάψιμο του σχολείου και για τα επιδαπέδια παιχνίδια στο προαύλιο. Αυτές τις μέρες που όλοι μας δοκιμαζόμαστε ο εθελοντισμός κερδίζει. Ευχαριστούμε  τη Σχολική Επιτροπή του δήμου μας που είναι πάντα δίπλα μας και είναι αρωγός στις προσπάθειες μας και μας στήριξε με την αγορά των χρωμάτων. Εκτός από την αμέριστη συμπαράσταση των γονιών είχαμε και την στήριξη και ενεργό βοήθεια της δασκάλας του σχολείου μας κ. Λένας Μπρατη.

Ένα σχολικό προαύλιο με επιδαπέδια παιχνίδια που αγαπούν όλα τα παιδιά

Οι γονείς ανέλαβαν δράση και ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου η μέχρι πρότινος άχαρη και γκρίζα σχολική αυλή σε ένα φωτεινό προαύλιο που κυριαρχούν τα χρώματα και τα επιδαπέδια παιχνίδια. Οι εικαστικές παρεμβάσεις υλοποιήθησαν σε χρόνο ρεκόρ, αγαπημένα παιδικά παιχνίδια σχεδιάστηκαν στην αυλή, το χρώμα κυριαρχεί παντού και πλέον οι μαθητές απολαμβάνουν να παίζουν στο προαύλιο!



Με την όμορφη αυτή πρωτοβουλία οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν, να ψυχαγωγηθούν αλλά και να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους, συμμετέχοντας σε μια σειρά επιδαπέδιων παιχνιδιών στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Το χαμόγελο και ο θαυμασμός των μαθητών είναι η καλύτερη ανταμοιβή

Το όραμα του Συλλόγου Γονέων δεν θα είχε στεφθεί με επιτυχία αν δεν είχαν μεταδώσει τη θετική τους διάθεση και την αίσθηση για προσφορά τόσο στους υπόλοιπους γονείς όσο και στους μαθητές.

Όλοι έγιναν μια γροθιά για το καλό του σχολείου, έδειξαν προθυμία να βάλουν το δικό τους λιθαράκι και προσέφεραν κόπο και προσωπικό χρόνο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.