«Το παιδί είναι ζωντανό» – Τι λέει ο αστυνομικός που έσωσε τον 4χρονο στο Παλαιό Φάληρο




Η οικογένεια του 4χρονου αγοριού, από το Παλαιό Φάληρο, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ το οποίο όμως αργούσε να φτάσει.

Έτσι έγινε τηλεφώνημα και στην Άμεση Δράση, με δύο μηχανές της να φτάνουν στο σημείο. Ένας από τους αστυνομικούς λοιπόν που ανέβηκε στο σπίτι άρχισε να κάνει μαλάξεις και ΚΑΡΠΑ στον 4χρονο προσπαθώντας να τον επαναφέρει, όμως σε κάποια στιγμή ακούστηκαν σειρήνες.

Σύμφωνα με τα όσα ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκονταν στο σπίτι, νόμιζαν οτι είχε έρθει το ασθενοφόρο και πήραν στα χέρια το παιδί για να το κατεβάσουν κάτω, προκειμένου να μην χαθεί χρόνος.

Έκαναν λάθος όμως… Αντί για το ασθενοφόρο, αντίκρυσαν τα περιπολικά που είχαν φτάσει εκεί για να βοηθήσουν σε περίπτωση που χρειαζόταν.



Τότε ήταν που ο αστυνομικός, ο οποίος έκανε ΚΑΡΠΑ στο αγόρι αποφάσισε να μην περιμένει άλλο. Αντιλαμβανόμενος οτι πλέον έπαιζε με τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα για την ζωή του παιδιού, άφησε την μηχανή του και μπήκε με έναν γονέα στο περιπολικό και ξεκίνησαν από το Φάληρο για το Παίδων.

Με το γκάζι πατημένο και τις σειρήνες να καλούν τα άλλα οχήματα να κάνουν στην άκρη, τα περιπολικά και οι μηχανές που τα συνόδευαν, κατάφεραν να φτάσουν στον προορισμό τους σε ελάχιστα λεπτά.

Ο 4χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Τόσο με την ταχύτητα με την οποία ενήργησαν όσο και με τις πρώτες βοήθειες (μαλάξεις) τις οποίες έκανε στο παιδί ο Ειδικός Φρουρός Κωνσταντίνος Σαμαράς, το παιδί βρέθηκε σε ελάχιστο χρόνο από το σπίτι του στο Νοσοκομείο Παίδων και πλέον, βρίσκεται στα χέρια των γιατρών.

Η φράση των αστυνομικών προς το κέντρο όταν ρωτήθηκαν για την κατάσταση του παιδιού, ήταν συγκλονιστική: «Το παιδί είναι ζωντανό».

Καταστάσεις όπως αυτή αντιμετωπίζουν οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας καθημερινά και είναι καλό να τονίζονται και να προβάλλονται.

Το Lawandorder.gr και ο Δ/ντής Σύνταξης Ηλίας Ψυχογιός επικοινώνησαν με τον Ειδικό Φρουρό Κωνσταντίνο Σαμαράς που του έδωσε τις πρώτες βοήθειες:

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.