Πασχαλινά online εργαστήρια στο Ίδρυμα Ευγενίδου




Το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει πασχαλινά online εργαστήρια και εντυπωσιακά πειράματα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του που λατρεύουν τις Φυσικές Επιστήμες και τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας:

Πώς μπορώ να κάνω ένα αυγό να επιπλέει; Γίνεται να ψηθεί ένα αυγό χωρίς να αυξήσω τη θερμοκρασία; Πώς μπορώ να κάνω ένα αυγό να σταθεί όρθιο; Πώς γίνεται το βάψιμο των αυγών… εκρηκτικό; Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με βασικές αρχές της Φυσικής και της Χημείας και θα βρουν με διασκεδαστικό τρόπο τις απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα!

Σου αρέσει η Φυσική και οι κατασκευές; Μπορείς να σκεφτείς έναν τρόπο να προστατεύσεις ένα αυγό από το να σπάσει όταν το αφήσεις να πέσει στο έδαφος; Έχεις τη φαντασία και την ικανότητα να δημιουργήσεις την κατάλληλη κατασκευή ώστε να το καταφέρεις; Εάν απάντησες ναι, δήλωσε συμμετοχή στο 5ο Online Challenge του ΚΕΤ, με τίτλο: Easter egg drop!
(*Δεν απαιτείται κράτηση θέσης)



Στο UTech Lab:

Θα βρει ο ήρωάς μας το πασχαλινό αυγό; Θα συναντήσει το πασχαλινό λαγουδάκι; Προγραμματίζοντας με χρήση blocks, θα επιλέξουμε μεταξύ εναλλακτικών σεναρίων για το τέλος της ιστορίας μας και θα μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε μεταβλητές και conditional statements για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ελάτε να δημιουργήσουμε την δική μας διαδραστική ιστορία!

  • Moving Easter Card_ Ηλικίες 10-13 ετών (Ε’ ΣΤ΄ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου)

Φέτος δημιουργούμε τη δική μας ψηφιακή πασχαλινή κάρτα σε αρχείο gif!  Μαθαίνουμε για τον γραφικό σχεδιασμό, τα αρχεία gif και τις διαφορές τους με τα αρχεία jpeg και png. Σε ειδικό λογισμικό, εισάγουμε εικόνες στατικές και κινούμενες, βίντεο και σχήματα, τα επεξεργαζόμαστε και τα συνθέτουμε, για να δημιουργήσουμε την απόλυτη ψηφιακή κάρτα σε μορφή gif, που δεν σταματάει να κινείται!

  • Easter Arcade_ Ηλικίες 10-13 ετών (Ε’ ΣΤ΄ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου)

Τα παιχνίδια Αrcade σηματοδότησαν μια ολόκληρη εποχή, τις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Αυτό το Πάσχα ανακαλύπτουμε τη μηχανική τους φτιάχνοντας το δικό μας πασχαλινό Arcade! Μέσω της πλατφόρμας Make Code, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να δημιουργούν βασικά στοιχεία του παιχνιδιού, όπως γραφικά pixelart, κίνηση και διάδραση χαρακτήρων. Με απλές εντολές μέσω block-programming θα δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι για να το μοιραστούν με τους φίλους τους στις γιορτές! 

Η συμμετοχή σε όλα τα online εργαστήρια είναι δωρεάν και η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη στα τηλέφωνα 210 9469620, 210 9469662, 210 9469663 και 210 9469683, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30-16:30. Ενημερωθείτε για όλες τις online δράσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου ΕΔΩ και μείνετε συντονισμένοι στο πιο συναρπαστικό ταξίδι γνώσης!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.