Παράταση στην υποβολή προτάσεων για τα ακίνητα του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου




Στην παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων με στόχο να ανταποκριθεί στο αυξημένο ενδιαφέρον υποβολής προτάσεων εκ μέρους του επενδυτικού κοινού προχώρησε η εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.E., ιδιοκτήτρια του ακινήτου του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, τμήμα του οποίου αποτελεί η Ζώνη ΙΙΙ.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων σχετικά με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της ΕΤΑΔ Α.Ε. για την αξιοποίηση της Ζώνης ΙΙΙ στο Ολυμπιακό Κέντρο Φαλήρου τμηματικά ή εξολοκλήρου είναι η Πέμπτη 17η Ιουνίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΑΔ Α.Ε., όπως προσφάτως ανακοίνωσε, προτίθεται να προβεί στην αξιοποίηση της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, μέσω της διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού για την μακροχρόνια παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης.

Συγκεκριμένα, η Ζώνη ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου αποτελείται από  έκταση 262.107 τ.μ. που περιλαμβάνει α) το Κλειστό Γυμναστήριο ΤΑΕ KWON DO, β) την Εσπλανάδα, γ) το Γυάλινο κτίριο, δ) την Πλατεία Νερού και ε) υπαίθριους χώρους στάθμευσης.



Το σύνολο της Ζώνης ΙΙΙ βρίσκεται σε ένα από τα πλέον νευραλγικά σημεία της ανάπλασης της Παραλιακής ζώνης της Αττικής που πρόκειται να  αποτελέσει χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς της νέας Αθηναϊκής Ριβιέρας και ορίζεται ως Ζώνη Πολιτισμού και Συνεδρίων, στην οποία επιτρέπονται ενδεικτικά οι ακόλουθες χρήσεις γης και δραστηριότητες:

Συνεδριακοί χώροι με συνοδευτικές και υποστηρικτικές λειτουργίες και εκθεσιακούς χώρους, Θεματικά Πάρκα, Χώροι αναψυχής, Ημιυπαίθριοι χώροι εκδηλώσεων, Υπαίθριος κινηματογράφος,  Υπαίθριες μεγάλες εκδηλώσεις / γεγονότα / δρώμενα (mega events), Χώροι διαδραστικών κατασκευών, εικαστικές κατασκευές, Τοπόσημα,  Εμπορικά καταστήματα
Γραφεία εξυπηρέτησης κοινού,  Χώροι εστίασης κοινού / Αναψυκτήρια, Φυλάκια – Υπαίθριοι, ισόγειοι και υπόγειοι χώροι στάθμευσης, – Υποστηρικτικές εγκαταστάσεις

Στόχος της ΕΤΑΔ AE είναι η ανάπτυξη στην περιοχή ενός δικτύου πολιτισμού/αναψυχής/επιχειρηματικότητας με μητροπολιτικό χαρακτήρα. Η συνένωση του δημόσιου αστικού χώρου με μία νέα ζώνη πολιτισμού και ψυχαγωγίας που θα προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής.

Η ανάπτυξη της Ζώνης ΙΙΙ, αποτελώντας τμήμα της συνολικής ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, θα συνδράμει στη δημιουργία μιας ενιαίας διαδρομής από το κέντρο της πόλης έως τη Βουλιαγμένη. Στο πλαίσιο αυτό, προτεραιότητα δίδεται στην ανάπτυξη υψηλής αισθητικής εγκαταστάσεων, καινοτόμων και φιλικών στο περιβάλλον.

Ανοιχτή πρόσκληση – δικαιολογητικά

Για την διαμόρφωση των τευχών του διαγωνισμού, με σκοπό την κάλυψη των στόχων που έχουν τεθεί, αλλά και του καταστατικού σκοπού της, η ΕΤΑΔ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς τα ενδιαφερόμενα μέρη, τα οποία καλούνται να υποβάλλουν:

-Τις προτάσεις τους σε επίπεδο conceptual design, ανάλογα με το ενδιαφέρον τους, τόσο για το σύνολο της Ζώνης ΙΙΙ, όσο και για ένα ή περισσότερα ακίνητα της Ζώνης, λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο επιτρεπόμενων χρήσεων γης και όρων δόμησης.

-Την επιλογή των χρήσεων που θα αναπτύξουν με τα αντίστοιχα μεγέθη  δόμησης-κάλυψης.

-Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και πιθανές διακριτές φάσεις ανάπτυξης.

-Τον επιθυμητό χρόνο διάρκειας της παραχώρησης.

-Το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης.

-Απόδειξη της βιωσιμότητας του επενδυτικού σχεδίου.

-Την εμπειρία τους σε υλοποίηση, διαχείριση και λειτουργία παρόμοιων με το προτεινόμενο έργο.

Kάρναβος και Φωστηρόπουλος ζητούν να έχουν λόγο για τα Ολυμπιακά Ακίνητα

Οι δήμαρχοι  Καλλιθέας Δημήτρης  Κάρναβος και Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, απέστειλαν κοινή  επιστολή, προς τον Διευθύνοντα  Σύμβουλο της Εταιρείας  Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) Α.Ε. κατόπιν της έκδοσης από πλευράς ΕΤΑΔ Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση της Ζώνης ΙΙΙ των ακινήτων του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, την οποία και πληροφορήθηκαν από δημοσιεύματα.

Οι δύο Δήμαρχοι ζητούν συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να κατατεθούν από πλευράς τους παρατηρήσεις και προτάσεις για την αξιοποίηση και λειτουργία των συγκεκριμένων υποδομών προς όφελος τόσο των δύο Δήμων, όσο της βιώσιμης ανάπτυξης και της εθνικής οικονομίας.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κύριε Διευθύνοντα,

Από σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο και αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα, πληροφορηθήκαμε την έκδοση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από την Εταιρεία  Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) Α.Ε. για την αξιοποίηση της Ζώνης ΙΙΙ των ακινήτων του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου.

Πρόκειται συγκεκριμένα για έκταση 262.107. τ.μ., σε ένα από τα πλέον νευραλγικά σημεία της παραλιακής ζώνης των Δήμων μας και περιλαμβάνει: 

α) Το Κλειστό Γυμναστήριο TAE KWON DO

β) Την Εσπλανάδα

γ) Το Γυάλινο Κτίριο

 δ) Την Πλατεία Νερού

ε) υπαίθριους χώρους στάθμευσης.

Η αξιοποίηση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων και χώρων η οποία  αποτελεί και δική μας πάγια θέση θα είναι εξαιρετικά σημαντική, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός αυτό.

Η ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. όμως και γενικότερα η Πολιτεία την οποία εκπροσωπείτε, σε ένα τόσο μείζονος σημασίας ζήτημα για τις τοπικές μας κοινωνίες, θα έπρεπε να συμπεριλάβει  στην προετοιμασία και στην οργάνωση της σχετικής διαδικασίας την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει άποψη, θέσεις και κυρίως προτάσεις επί του θέματος.

Άλλωστε οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις αποτελούν σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος του παραλιακού μετώπου των Πόλεων μας. Η φροντίδα, η συντήρηση και η καθαριότητα των εξωτερικών τους χώρων έχει πραγματοποιηθεί επανειλημμένα από τις Υπηρεσίες των  Δήμων μας. Είναι λοιπόν  προφανές ότι η μελλοντική χρήση και αξιοποίηση τους από οποιονδήποτε, προϋποθέτει την αγαστή συνεργασία μαζί μας.

Παράλληλα, υπάρχουν θέματα, τα οποία υπερβαίνουν την οικονομική, δημοσιονομική και τεχνική διάσταση της Πρόσκλησης και τα οποία θα πρέπει να τεθούν υπόψη σας καθώς και σε γνώση των συμμετεχόντων στη διαδικασία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, θα σας παρακαλούσαμε άμεσα να λάβετε υπ’  όψιν σας τα ανωτέρω ενώ ζητούμε συνάντηση μαζί σας ώστε να κατατεθούν από πλευρά μας οι όποιες παρατηρήσεις και προτάσεις  μας για την αξιοποίηση και λειτουργία των συγκεκριμένων υποδομών προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης και της εθνικής οικονομίας.

                                            Με εκτίμηση

Ο  Δήμαρχος Καλλιθέας                    Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου
Δημήτρης Κάρναβος                              Γιάννης Φωστηρόπουλος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.