“ΟΧΙ στη συνεχιζόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση των λίγων φυσικών σχηματισμών της πόλης μας”




Άλιμος – Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία

Στην περιοχή του Αλίμου, το ρέμα Τραχώνων είναι ένας από τους λιγοστούς φυσικούς σχηματισμούς που έχουν απομείνει, αν και πιέζεται έντονα από τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις. Είναι παράλογο και ταυτόχρονα άδικο να ζούμε την περιβαλλοντική υποβάθμιση των λίγων φυσικών σχηματισμών που έχουν απομείνει γύρω μας και να υφιστάμεθα τις απαράδεκτες ενέργειες ασυνείδητων που τους καταστρέφουν ασύδοτα παρακινούμενοι από το κέρδος. Απέναντι στα σχέδιά τους οφείλει να στέκεται η Πολιτεία, με πρώτη την Τοπική Αυτοδιοίκηση που αποτελεί το πρώτο ανάχωμα αντίδρασης και προστασίας μαζί με τους κατοίκους.

Ο μόνος ουσιαστικός τρόπος πραγματικής προστασίας του από την Πολιτεία είναι η θεσμοθέτηση οριογραμμών του και η απαλλοτρίωση του ζωτικού του χώρου για να επιτελεί το φυσικό του έργο στη μεταφορά νερού και αέριων μαζών. Η συμφιλίωσή του με την πόλη και η δυνατότητά του να αποτελέσει ενιαίο ζωτικό ελεύθερο χώρο ήπιας αναψυχής και περιπάτου εντασσόμενο στους ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους της, προσδίδοντας ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά μας, είναι εφικτή μόνο μέσα από αυτόν τον θεσμικό δρόμο.Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και να πιέσει ο Δήμος μας. Να διεκδικεί τα αυτονόητα από την κρατική διοίκηση, να συμμετέχει, να παρεμβαίνει όπου απαιτείται και να προωθεί κάθε σχετική διαδικασία, μέχρι να πετύχει την ουσιαστική απελευθέρωση του ρέματος, τη διασφάλιση της φυσικής λειτουργίας του και την απόδοσή του στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Έως τότε, είναι πολύ σημαντικό να περιφρουρείται ο φυσικός του χώρος και να προστατεύεται από τις ασυνείδητες συμπεριφορές που καταστρέφουν και υποβαθμίζουν το περιβάλλον του και τη δυνατότητα μελλοντικής προσφοράς του στην πόλη. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνούμε και στηρίζουμε τις ενέργειες του Δήμου Αλίμου στην προσπάθεια και την απαίτηση εντοπισμού και τιμωρίας των ασυνείδητων παραβατών που δημιούργησαν τη ρύπανση που αποτυπώθηκε στη θλιβερή και εξοργιστική εικόνα των εκβολών του Ρέματος Τραχώνων δίπλα στο λιμανάκι των Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Αλίμου τις προηγούμενες ημέρες. Θα σταθούμε αρωγοί σε οποιαδήποτε ανάλογη προσπάθεια του Δήμου με ανάλογες ενέργειες στα ρέματα Αγίου Δημητρίου, Λαγκαδίων και Πικροδάφνης, για την προστασία των οποίων παλεύουμε εδώ και χρόνια με σημαντικά αποτελέσματα. Παράλληλα απαιτούμε την άμεση ανάληψη δράσεων προς την οριστική λύση, διότι σε αντίθετη περίπτωση οι όποιες πυροσβεστικές ενέργειες δεν μπορούν να αποδώσουν παρά μόνο πρόσκαιρα οφέλη στην εφήμερη αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής τους.#ΟΜ_ΑΛΙΜΟΥ_ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.