Με αρνητικά self tests επέστρεψαν οι μαθητές στα Λύκεια της Γλυφάδας




Μετά από πέντε μήνες τηλεκπαίδευσης, οι μαθητές Λυκείου επέστρεψαν σήμερα στις σχολικές αίθουσες, έχοντας μαζί τους -εκτός από τις τσάντες και τις μάσκες τους- αρνητικά self tests. Μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου άνοιξαν τα Λύκεια με όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, τα οποία στη Γλυφάδα είναι ενισχυμένα έτι περαιτέρω, καθώς η Δημοτική Αρχή έχει μεριμνήσει να υπάρχουν επιπροσθέτως θερμικές πύλες τελευταίας τεχνολογίας για τον έλεγχο της θερμοκρασίας όλων των εισερχομένων στα σχολικά κτίρια.

Μάσκες και αντισηπτικά παντού, καθαρισμοί, απολυμάνσεις, διπλές και τριπλές βάρδιες στο προσωπικό της καθαριότητας, διασφαλίζουν την κατά το ανθρωπίνως δυνατόν ασφαλέστερη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Λίγο πριν από τις 8 το πρωί, στο 2ο Λύκειο Γλυφάδας μετέβη ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού Περικλή Δορκοφίκη, για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι ότι όλα εξελίσσονται ομαλά, με την προβλεπόμενη διαδικασία των αρνητικών self tests, με τάξη και ασφάλεια και να ευχηθούν καλή επιστροφή στα παιδιά και καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους.

«Είμαστε πανέτοιμοι, καλή επανέναρξη στα Λύκεια και στα παιδιά μας, ειδικά στα παιδιά που ετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα έχουμε κάνει ό,τι χρειάζεται, εμείς στην πόλη μας έχουμε και θερμομέτρηση καθημερινά σε όλους όσοι εισέρχονται στις σχολικές μονάδες, υγειονομικό υλικό παντού, διπλές και τριπλές βάρδιες στην καθαριότητα.

Τώρα με την επανέναρξη έχουμε και τα self tests, είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα να συνδράμουμε την εκπαιδευτική κοινότητα όπου χρειάζεται, αν υπάρχουν διαδικαστικά θέματα που είναι λογικό να υπάρχουν, όπως κάποιοι ΑΜΚΑ που δεν άνοιξαν, σχολικοί φύλακες, σχολικοί τροχονόμοι, είχαμε μέσα στο Σαββατοκύριακο τέτοια θέματα, όλα όμως θα πάνε καλά. Και μακάρι το συντομότερο να ξεκινήσουν και τα υπόλοιπα σχολεία να λειτουργούν, τα παιδιά μας πραγματικά το έχουν ανάγκη», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.