Επίσκεψη Πατούλη στις “Τρύπες του Καραμανλή” – Δίχτυα προστασίας από ειδικούς αναρριχητές (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Τα έργα άρσης επικινδυνότητας των πρανών που εκτελούνται στον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου πλησίον των σηράγγων (Τρύπες Καραμανλή) στη Βάρκιζα, επέβλεψε την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Οι εργασίες έχουν μπει στην τελική φάση ολοκλήρωσης, οπότε το ερχόμενο Σάββατο 24 Απριλίου, αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου.

Στην επιτόπια αυτοψία παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δ. Κιούσης και η Εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος τεχνικών έργων Ε. Κοσμίδη.

Τα έργα ξεκίνησαν στις 6 Απριλίου κατόπιν έκτακτης εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο οποίος έδωσε σαφείς οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για επίσπευση των εργασιών, με δεδομένο το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ο δείκτης επικινδυνότητας στην περιοχή είχε αυξηθεί σημαντικά για τους διερχόμενους οδηγούς, εξαιτίας των συχνών κατολισθήσεων μικρών και μεγάλων βράχων.



Οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν οριστεί και με τη μέγιστη δυνατή συμπίεση χρόνου, με γνώμονα τόσο την ασφάλεια των χρηστών αλλά και του εργατοτεχνικού προσωπικού του έργου, όσο και την

δημιουργία της ελάχιστης όχλησης στους διερχόμενους οδηγούς αλλά και περιοίκους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Σήμερα βρισκόμαστε στις Σήραγγες  Καραμανλή, μαζί με το Δήμαρχο Κρωπίας Δ. Κιούση, τους εκλεκτούς συναδέλφους και συνεργάτες Αντιπεριφερειάρχες και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο τεχνικών έργων, προκειμένου να επιβλέψουμε την εξέλιξη ενός έργου πολύ σημαντικού και κρίσιμο για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, το οποίο ήταν απαίτηση και από το Δήμαρχο αλλά και όλη την τοπική κοινωνία. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια, ωστόσο το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των συχνών κατολισθήσεων μικρών και μεγάλων βράχων στην περιοχή αυξήθηκε σημαντικά η επικινδυνότητα για τους διερχόμενους οδηγούς, οπότε και μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών μας, κινηθήκαμε άμεσα για την αντιμετώπιση του, λόγω της οξυμένης κατάστασης. Στόχος μας ήταν να δράσουμε αποτελεσματικά και επισπεύδοντας τις σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να μην επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η λειτουργία της αγοράς των όμορων περιοχών αλλά και να αποδοθεί η κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό.

Καθημερινά αποδεικνύουμε έμπρακτα πως η ασφάλεια των πολιτών είναι για εμάς προτεραιότητα, μη διαπραγματεύσιμη.

Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην καλύτερη θωράκιση της ασφάλειας της περιοχής, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η μετακίνηση των οδηγών δεν διατρέχει τον παραμικρό κίνδυνο.

Τα έργα εκτελούνται εντός των χρονοδιαγραμμάτων και υπό την επίβλεψη των αρμόδιων υπηρεσιών μας σύντομα ολοκληρώνονται, οπότε και θα παραδοθούν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, το ερχόμενο Σάββατο, με ασφάλεια. 

Ήδη τα δίχτυα προστασίας που τοποθετούνται από ειδικούς αναρριχητές σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμα. Η Αττική μας εκσυγχρονίζεται, αλλάζει πρόσωπο. Συνεχίζουμε δυνατά και με άλλα έργα σε όλη την Περιφέρεια. Προχωράμε».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κρωπίας Δ. Κιούσης επισήμανε:

«Σήμερα υποδεχθήκαμε με χαρά τον Περιφερειάρχη τον κ. Γιώργο Πατούλη και

τους Aντιπεριφερειάρχες προκειμένου να δούμε τα έργα που γίνονται στις σήραγγες του Καραμανλή, εδώ  στην παραλιακή Λεωφόρο Βουλιαγμένης Σουνίου. Το έργο αυτό υπήρξε ως αίτημα πριν από 7 χρόνια και σήμερα, γίνεται πραγματικότητα, με στόχο την άρση της επικινδυνότητας στην παραλιακή οδό. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για τους διερχόμενους οδηγούς, τους παραθεριστές και τους μόνιμα διαμένοντες σε όλο το μέτωπο της ακτογραμμής του Σαρωνικού. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Περιφερειάρχη γιατί αμέσως ασχολήθηκε με το πρόβλημα και προσπάθησε να δώσει τη λύση όσο το δυνατόν συντομότερα. Τον ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία και την άμεση δραστηριοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας που υλοποιούν αυτή τη στιγμή το έργο».

Το έργο

Ειδικότερα εκτελούνται εργασίες διάτρησης των βράχων των πρανών, με την παρουσία επί τόπου του έργου, καθημερινά τριών συνεργείων με αντίστοιχα διατρητικά μηχανήματα και η τοποθέτηση των απαραίτητων αγκυρίων.  Παράλληλα, γίνονται εργασίες απομάκρυνσης των  ασταθών βραχωδών σχηματισμών από ειδικευμένο συνεργείο. Επισημαίνεται πως σε κάθε τμήμα των πρανών, όπου ολοκληρώνονται οι προαναφερθείσες εργασίες, ακολουθεί η τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος από επιπλέον συνεργείο που είναι επιτόπου του έργου καθημερινά, όπως συμβατικά προβλέπεται.

Παράλληλα έχει προβλεφθεί, έως την οριστική ολοκλήρωση των παραπάνω συμβατικά προβλεπομένων εργασιών, στις 24 Απριλίου, η παράλληλη επέμβαση στα υπάρχοντα στηθαία ασφαλείας και σε υπάρχοντα φωτιστικά σώματα στην περιοχή εξέλιξης των προαναφερθέντων εργασιών και η αποκατάσταση αυτών, ώστε η διέλευση των οχημάτων και χρηστών του δρόμου να καταστεί λειτουργική και ασφαλής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.