Δια χειρός Έλλης Παγκάλου (Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος), η ανάπλαση της παραλίας στη Γλυφάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Η ανάπλαση της παραλίας ξεκίνησε και το πρώτο κομμάτι -από τον ΑΝΟΓ μέχρι τα Αστέρια- θα είναι έτοιμο μέσα στο καλοκαίρι. Το master plan δια χειρός Έλλης Παγκάλου -της αρχιτέκτονος που υπογράφει την κατασκευή των 210 στρεμμάτων του Κέντρου Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος»- περιλαμβάνει πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, χώρους άθλησης, χώρους για τα παιδιά, χώρους αναψυχής και πολύ πράσινο.

Η σύνδεση του παραλιακού μετώπου με το εμπορικό κέντρο της πόλης θα γίνει με μια γέφυρα Εσπλανάδα και από κάτω θα δημιουργηθεί τριώφορο υπόγειο πάρκινγκ. «Ξεκινήσαμε ! Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας, ένα έργο που ονειρεύονταν γενιές Γλυφαδιωτών, παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά. Μετά από χρόνια μελετών, συζητήσεων και διαβουλεύσεων, εγκρίσεων και αποφάσεων, η ανάπλαση ξεκινά και οι πρώτες μπουλντόζες ήδη έπιασαν δουλειά για να ανοίξουν το χώρο (στο πρώτο κομμάτι υλοποίησης, από τον ΑΝΟΓ μέχρι τα Αστέρια) που θα δημιουργηθεί ο πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Tους επόμενους μήνες, θα βλέπετε αυτό που τόσες δεκαετίες ονειρευόμασταν, ένα έργο πνοής, να γίνεται βήμα βήμα πραγματικότητα. Νομίζω τελικά θα φτιάξουμε μία από τις πιο όμορφες και φιλικές παραλίες στην Ελλάδα και όχι μόνο, γιατί η πόλη μας έχει μια ξεχωριστή ομορφιά. Η Γλυφάδα θα μπορεί να κοιτά στα μάτια άλλα ευρωπαϊκά θέρετρα που είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, όπως το Σαιν Τροπέ και το Πορτοφίνο της γαλλοϊταλικής Ριβιέρας, χωρίς να έχει τίποτα να ζηλέψει και τίποτα να φοβηθεί. Λέμε «Αττική Ριβιέρα» κατά τα πρότυπα της Ριβιέρας του εξωτερικού. Τι εννοούμε με αυτό; Μια μεγάλη περιοχή που ξεκινά από τον Πειραιά, φτάνει δυνητικά μέχρι το Σούνιο, είναι παράκτια και ξεχωρίζει για τη φυσική της ομορφιά.

Πιστεύουμε ότι η Γλυφάδα με τις δυνατότητες που έχει ως πόλη που ξεκινά από το βουνό και φτάνει μέχρι τη θάλασσα, με το ξεχωριστό εμπορικό της κέντρο και την ξεχωριστή ομορφιά της παραλίας της, μπορεί να είναι η πρωτεύουσα της Αττικής Ριβιέρας.



Το αφήγημα της δικής μας προσπάθειας είναι ότι θέλουμε να φτιάξουμε ένα από τα πιο όμορφα παραλιακά κομμάτια που μπορείς να βρεις σε μια πόλη, ελεύθερα προσβάσιμο και δωρεάν για όλους. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε υποδομές που θα χαίρονται οι δημότες μας, αλλά και κάθε πολίτης από όπου και αν έρχεται.Η ζωή μας στη Γλυφάδα αλλάζει με έργα”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.