Το νέο ισχυρό DEFENDER V8 – Οι νέες ειδικές εκδόσεις




 Το αναβαθμισμένο Defender V8 λανσάρει η  Land Rover σε αρκετές ειδικές εκδόσεις. Το νέο 525PS Defender V8 και η ναυαρχίδα Defender V8 Carpathian Edition προσφέρουν ένα μοναδικό συνδυασμό επιδόσεων, ικανοτήτων και ρυθμίσεων πλαισίου, βελτιώνοντας την ευελιξία εντός και εκτός δρόμου και αναβαθμίζοντας την εμπειρία του οδηγού. Ανάμεσα σε όλες τις εκδόσεις υπάρχει η πανίσχυρη έκδοση Defender Works V8. Κάτω από τα καπό των νέων εκδόσεων υπάρχει ένα σύνολο κινητήρων βενζίνης και  diesel της σειράς Ingenium και προηγμένων Plug-in Hybrid.

Ο βενζινοκινητήρας V8 δεν είναι η μόνη νέα άφιξη. Συνοδεύεται από μία νέα έκδοση XS Edition, νέα πακέτα αισθητικής αναβάθμισης που αυξάνουν τις δυνατότητες εξατομίκευσης και μία προαιρετική, μεγαλύτερη οθόνη αφής 11,4” για το σύστημα Pivi Pro infotainment.

Το Defender V8 βασίζεται στις κορυφαίες ικανότητες του σκληροτράχηλου 4×4, πετυχαίνοντας νέα επίπεδα επιδόσεων και οδηγικών συγκινήσεων, καθώς συνδυάζει έναν ισχυρό, υπετροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 5.0L ισχύος 525PS με ειδικές ρυθμίσεις ανάρτησης και κιβωτίου, που το καθιστούν το ταχύτερο και πιο δυναμικό Defender στην ιστορία του μοντέλου.

Η αποκλειστική νέα έκδοση Carpathian Edition βασίζεται στο Defender V8 και αντιπροσωπεύει την επιτομή της σχεδίασης, των επιδόσεων και των ικανοτήτων του Defender, ενώ μία νέα έκδοση XS Edition αντικαθιστά την πολύ επιτυχημένη First Edition και συνδυάζει αποκλειστικές στυλιστικές λεπτομέρειες και αναβαθμίσεις εξοπλισμού στο εσωτερικό και το εξωτερικό.



Το Νέο Defender V8 είναι η επιτομή του πιο σκληροτράχηλου 4×4 της Land Rover και παραπέμπει στην πλούσια κληρονομιά των οκτακύλινδρων Land Rover που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1970. Ο ισχυρός, νέος V8 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας διατίθεται με τις εκδόσεις 90 και 110  και προσφέρει ανώτερες επιδόσεις και οδηγική απόλαυση, χωρίς να περιορίζει τις παντός εδάφους δυνατότητες του Defender.

Με μοναδικές ρυθμίσεις στα συστήματα ανάρτησης και μετάδοσης, μεταξύ των οποίων ειδικοί συντελεστές ελατηρίων και αμορτισέρ και ένα νέο ηλεκτρονικό ενεργό πίσω διαφορικό – Electronic Active Rear Differential, προσφέρει πιο ευέλικτη και απολαυστική συμπεριφορά με αυξημένο έλεγχο αμαξώματος – πάντα υπό τη συνοδεία του χαρακτηριστικού ήχου ενός V8.

Η ισχύς προέρχεται από τον υπετροφοδοτούμενο, V8 βενζινοκινητήρα 5.0L της Land Rover που αποδίδει 525PS, ροπή 625Nm και μεταφέρεται στους τροχούς μέσω ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Το Defender V8 90 έχει επιτάχυνση 0-100km/h σε 5,2 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 240km/h και καταναλώνει μέχρι 14,5l/100km με εκπομπές CO2 από 327g/km.

Οι εξαιρετικές off-road ικανότητες είναι σήμα κατατεθέν όλων των Defender, ενώ ο V8 καθιστά ακόμα πιο απολαυστική την οδήγηση, ιδιαίτερα με την προσθήκη ενός νέου προγράμματος Dynamic στο σύστημα Terrain Response – διατίθεται αποκλειστικά για τις V8 εκδόσεις του Defender. Αυτό βοηθά τους οδηγούς να αξιοποιούν τον πιο δυναμικό χαρακτήρα και την ισορροπημένη συμπεριφορά του μοντέλου 525PS τόσο στην άσφαλτο όσο και σε πιο ολισθηρά οδοστρώματα. Σχεδιασμένο για να είναι το ταχύτερο και πιο συναρπαστικό Defender όλων των εποχών, προσφέρει απαράμιλλη ευελιξία και έχει ιδιαίτερη απήχηση στον οδηγό.

Μεγαλύτερες διαμέτρου και συμπαγής αντιστρεπτικές δοκοί βοηθούν στη μείωση των κλίσεων του αμαξώματος στις γρήγορες στροφές, ενώ το μοναδικό ηλεκτρονικά ενεργό πίσω διαφορικό – Electronic Active Rear Differential συνεργάζεται με ένα ελεγκτή ρυθμού περιστροφής αμαξώματος – Yaw Controller που επιτρέπει αξιόπιστο έλεγχο της συμπεριφοράς του Defender V8 στις στροφές όταν πλησιάζει ή υπερβαίνει τα όρια της πρόσφυσης.

Το προσεκτικό σετάρισμα του νέου προγράμματος Dynamic στο Terrain Response 2, προσφέρει στο Defender V8 έναν πιο ευέλικτο, απολαυστικό χαρακτήρα με ταχύτερη απόκριση. Σε αυτή τη ρύθμιση, η αυξημένη απόκριση του γκαζιού και η ειδική προσαρμογή της συνεχώς μεταβαλλόμενης απόσβεσης – Continuously Variable Damping συνδυάζονται με πιο σκληρά σαϊλεντμπλόκ αναρτήσεων για άμεση απόκριση στις εντολές του τιμονιού. Συνεργαζόμενο αρμονικά με την τεχνολογία Torque Vectoring by Braking, τα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control Systems) και ένα νέο Yaw Controller, το Defender V8 είναι ταχύτερο, πιο συναρπαστικό και καλύτερα ελεγχόμενο από ποτέ. Θα αναγνωρίσετε αμέσως το Defender V8 από τις δαγκάνες σε Xenon Blue και τα δισκόφρενα των 20 ιντσών.

Η προσεκτική ακουστική ρύθμιση των συστημάτων εισαγωγής και εξαγωγής του Defender V8 προσφέρει ένα δυναμικό και αυθεντικό ήχο κατάλληλο για όλες τις οδηγικές συνθήκες. Επιλέγοντας το πρόγραμμα Dynamic στο σύστημα Terrain Response, ο ήχος γίνεται ακόμα πιο δυναμικός.

Στο εσωτερικό, το Defender V8 υιοθετεί καθίσματα με μοναδική δερμάτινη επένδυση Ebony Windsor με λεπτομέρειες σε Miko Suedecloth και Robustec, κάθε μία με τη μοναδική ετικέτα Ebony, ενώ η χαρακτηριστική μπάρα Cross Car Beam έχει ειδικό φινίρισμα Satin Black. Το τιμόνι τεσσάρων ακτίνων αποκτά πιο premium εμφάνιση με επένδυση από Alcantara και χειριστήρια αλλαγών σχέσεων (gearshift paddles) από satin chrome, που είναι μοναδικά για τα V8 μοντέλα. Επένδυση δέρματος φέρει επίσης το κάλυμμα του αερόσακου και ο επιλογέας σχέσεων, ενώ οι φωτιζόμενες πλάκες μαρσπιέ ολοκληρώνονται με μία επιγραφή V8.

Defender V8 Carpathian Edition

Η αποκλειστική, νέα έκδοση Defender V8 Carpathian Edition είναι η υπέρτατη έκφραση επιδόσεων, αντοχής και σχεδίασης, και τοποθετείται στην κορυφή της οικογένειας Defender. Με αποκλειστικό φινίρισμα σε Carpathian Grey, ξεχωρίζει με την οροφή, το καπό και την πίσω πόρτα (για πρώτη φορά στο Νέο Defender), να υιοθετούν την απόχρωση Narvik Black. Πρόσθετες οπτικές πινελιές είναι τα ειδικά λογότυπα V8 Carpathian Edition, κρίκοι ρυμούλκησης σε Satin Black και χαρακτηριστικές δαγκάνες φρένων σε Xenon Blue.

Στο εσωτερικό, το Defender V8 Carpathian Edition έχει τις ίδιες αναβαθμίσεις με το V8, με καθίσματα με φινίρισμα Miko Suedecloth και Robustec ένθετα, τιμόνι με επένδυση από Alcantara και φωτιζόμενες διακοσμητικές πλάκες μαρσπιέ.

Defender XS Edition

Η νέα έκδοση XS Edition αντικαθιστά την πολύ επιτυχημένη First Edition. Τοποθετείται πάνω από τα μοντέλα SE, διαθέτει ένα μοναδικό εξωτερικό και εσωτερικό και διατίθεται σε εκδόσεις 90 και 110, με κοντό και μακρύ μεταξόνιο αντίστοιχα.

Ο ολοκληρωμένος βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει Electronic Air Suspension (ηλεκτρονική αερανάρτηση), Adaptive Dynamics και Configurable Terrain Response. Επιπλέον, η έκδοση XS Edition διαθέτει προβολείς Matrix LED με χαρακτηριστικά φώτα DRL, τεχνολογία καθρέπτη ClearSight Rear View και το προηγμένο σύστημα Pivi Pro infotainment με ηχοσύστημα Meridian 10-ηχείων. Η έκδοση XS Edition διατίθεται με μία γκάμα ισχυρών και αποδοτικών κινητήρων, μεταξύ των οποίων ο βενζινοκινητήρας P400, το σύνολο P400e Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) και ο D250 Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV) diesel

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.