Τι πρέπει να ξέρω για τις πόρτες ασφαλείας;




Συμβουλές από τον κλειδαρά Γλυφάδας και Βούλας Σπανό, τον καλύτερο κλειδαρά των νοτίων προαστίων. Όσα χρειάζεται να ξέρετε για πόρτα ασφαλείας, κλειδαριές ασφαλείαςρολά ασφαλείας και κλειδιά αυτοκινήτου immobilizer.

Πόσο ασφαλείς είναι στην πραγματικότητα οι πόρτες ασφαλείας;

Οι πόρτες ασφαλείας υπάρχουν πλέον σχεδόν σε κάθε σπίτι, και δικαιολογημένα! Η ύπαρξή τους αυτόματα προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές πόρτες που θεωρητικά καλύπτουν τις ανάγκες σας, ποια όμως είναι η πόρτα που ταιριάζει περισσότερο στο σπίτι σας;

Σε τι διαφέρει η πόρτα ασφαλείας από την κανονική απλή πόρτα;



Η πόρτα ασφαλείας σε σχέση με μία απλή πόρτα έχει πολλές διαφορές και σαφώς περισσότερα πλεονεκτήματα.

Αρχικά, και ίσως η πιο σημαντική διαφορά είναι ότι κλειδώνει περιμετρικά και όχι σε ένα μόνο σημείο καθιστώντας την πιο δύσκολο να παραβιαστεί. Έχει πολλά σημεία αγκίστρωσης στον τοίχο και στην κάσα. Το πάχος μιας πόρτας ασφαλείας είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό μιας κανονικής και είναι πιο συμπαγής. Έτσι μπορεί να θεωρηθεί πρακτικά ότι μια κλειδωμένη πόρτα ασφαλείας είναι κομμάτι του τοίχου.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε πριν προβείτε στην αγορά μιας πόρτας ασφαλείας;

Πιστοποιήσεις

Πριν επιλέξετε την πόρτα ασφαλείας που θέλετε να αγοράσετε πρέπει πρώτα να κοιτάξετε τις πιστοποιήσεις που φέρει. Είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε ότι οι θωρακισμένες πόρτες δεν είναι απαραίτητα και πόρτες ασφαλείας.
Οι πόρτες ασφαλείας περνούν ελέγχους προκαθορισμένους από Ευρωπαϊκά αλλά και Αμερικανικά Ινστιτούτα που καθορίζουν την αντοχή της πόρτας σε διάφορες προσπάθειες παραβίασής της μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Μια πόρτα ασφαλείας φέρει λοιπόν συνοδευτικές πιστοποιήσεις που αναφέρουν αναλυτικά τα επίπεδα αντοχής της.

Βαθμός κλάσης

Οι πόρτες ασφαλείας φέρουν βαθμό κλάσης, από το 1 έως το 6, με το 6 να είναι ο καλύτερος βαθμός. Κατατάσσονται στο βαθμό κλάσης τους ανάλογα με τις αντοχές και την ασφάλεια την οποία παρέχουν. Η πιστοποίηση της κλάσης, γνωστή και ως πιστοποίηση αντιδιάρρρηξης είναι η πιο σημαντική πιστοποίηση που πρέπει να ζητήσει ο καταναλωτής. Πριν λοιπόν αγοράσετε κάποια πόρτα φροντίστε να μάθετε το βαθμό κλάσης στον οποίο ανήκει.

Τύπος θωράκισης

Υπάρχουν δύο τύποι θωράκισης: μονή θωράκιση και διπλή θωράκιση.
Η μονή θωράκιση αποτελείται από μία μονοκόμματη πλευρά εξωτερικά και συνήθως έχει από ένα μέχρι και τρία νεύρα στην εσωτερική μεριά της πόρτας.
Στη πόρτα με διπλή θωράκιση το εξωτερικό παραμένει ίδιο με αυτό της μονής θωράκισης αλλά εσωτερικά αποτελείται από τρία και περισσότερα νεύρα, ένα μονοκόμματο φύλλο μετάλλου θερμομόνωση, ηχομόνωση και αναλόγως με τον τύπο της πόρτας μπορεί να προσφέρει και έξτρα παροχές.

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει μια πόρτα ασφαλείας;

Τύπος και ποιότητα φύλλου χάλυβα

Σε μια πόρτα ασφαλείας το κύριο κομμάτι της εσωτερικά είναι ένα κομμάτι ατόφιου φύλλου χάλυβα. Όσο πιο μεγάλο είναι το πάχος του φύλλου τόσο μεγαλύτερη είναι και η ασφάλεια που προσφέρει η πόρτα.

Επένδυση

Η επένδυση της πόρτας συνήθως αφορά αποκλειστικά το αισθητικό κομμάτι ενώ σε μερικές περιπτώσεις προστατεύουν τη πόρτα από καιρικές συνθήκες. Οι πιο συνήθεις επενδυσεις είναι:

  • Επένδυση λούστρου MDF.
  • Επένδυση Laminate.
  • Επένδυση αλουμινίου.
  • Επένδυση με μασίφ ξύλο.

Η τελευταία είναι αρκετά σπάνια καθώς έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος από τις προηγούμενες.

Μεταλλικό κάσωμα

Η πόρτα ασφαλείας στηρίζεται σε μεταλλικό κάσωμα. Ιδιαίτερη προσοχή όσο αφορά το κάσωμα πρέπει να δοθεί στο πάχος, τη διαμόρφωση και τη βαφή του.
Το καλύτερο και πιο σωστό πάχος λαμαρίνας κυμαίνεται στα 2 mm, μικρότερα πάχη δεν προσφέρουν την απαραίτητη αντοχή.
Κατά τη διάρκεια της διαμόρφωσης του κασώματος πρέπει να φτιαχτεί με τρόπο τέτοιο ώστε να προσφέρει τη μέγιστη αντίσταση σε πιθανή προσπάθεια παραβίασής του.
Η βαφή του μεταλλικού κασώματος είναι περισσότερο αισθητική, καθώς θα πρέπει να γίνεται με ηλεκτροστατική βαφή ώστε να έχει αντοχή στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες.

Ποια σημεία πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε πόρτες ασφαλείας;

  1. Χρήματα.Πάντα με γνώμονα την ασφάλειά σας, πρέπει να επιλέξετε μία πόρτα η οποία θα καλύπτει τις δικές σας ανάγκες. Είναι λογικό το κόστος μίας θωρακισμένης πόρτας ασφαλείας να είναι μεγαλύτερο από αυτό μιας απλής πόρτας αλλά σίγουρα αντισταθμίζει τη διαφορά. Δίνοντας κάποια χρήματα σήμερα παραπάνω, μπορείτε να κοιμάστε πιο ήσυχοι κάθε βράδυ.
  2. Εγκατάσταση.Η εγκατάσταση είναι εξίσου σημαντική. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η αγορά μιας πόρτας και μόνο αρκεί. Αν δεν γίνει σωστή τοποθέτηση όμως, όσο ασφαλής και να είναι η πόρτα, είναι πιο εύκολο να παραβιαστεί. Εμπιστευθείτε έναν ειδικό για να μπορέσετε να είστε σίγουροι.
  3. Εγγύηση.Η εγγύηση μια πόρτας μπορεί να κυμανθεί από 1 έως 10 χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό όμως να διευκρινιστεί πριν την αγορά της, τι περιλαμβάνει η εγγύηση και τι προβλήματα που τυχών προκύψουν με το μηχανισμό της καλύπτει.
    Κλειδαριά ασφαλείας – Τόσο σημαντική όσο και η επιλογή της πόρτας.
    Μια πόρτα ασφαλείας όσο καλή και να είναι δεν μπορεί να αποδώσει τη μέγιστη ασφάλεια χωρίς μία εξίσου καλή κλειδαριά ασφαλείας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις κλειδαριές ασφαλείας;

Οι κλειδαριές ασφαλείας κατηγοριοποιούνται σε παλαιού και νέου τύπου κλειδαριές. Οι νέου τύπου κλειδαριές είναι το πιο σύγχρονο προϊόν στο χώρο και προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια καθώς είναι εξαιρετικά πιο δύσκολο να παραβιαστούν. Κατατάσσονται σύμφωνα με το σύστημα ANSI (American National Standards Institute) σε κλειδαριές βαθμού 1 έως 3 με το Βαθμό 1 ως τη καλύτερη και πιο ασφαλή επιλογή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.