Τα πιο Ψαγμένα μαθήματα Ισπανικών; Μα στο Siountri School φυσικά!




Ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς είναι πανέτοιμος να σου εξηγήσει τα πάντα για τα μαθήματα ισπανικών. Γιατί; Γιατί έπεισε τη native speaker καθηγήτρια του Siountri School, Μαριάν Ερνάντεθ να του απαντήσει στις ερωτήσεις που θέτει ο κόσμος για τα ισπανικά στο Google. Λοιπόν, vamos?

Δύο χρόνια εκμάθησης ισπανικών αρκούν για να φτάσεις ας πούμε στη Βαρκελώνη και να παραγγείλεις ένα κρασάκι με tapas, ενώ, αν ολοκληρώσεις έναν κύκλο φοίτησης 5 ετών, τότε θα γνωρίζεις πάρα πολύ καλά τη γλώσσα. Στο βίντεο του Siountri School και θα μάθεις πολλά και θα γελάσεις πολύ. Για παράδειγμα θα μάθεις από τη Μαριάν ότι τα μαθήματα ισπανικών είναι μια πολύ πιο εύκολη διαδικασία για τους Έλληνες από τους υπόλοιπους λαούς γιατί μπορούμε να προφέρουμε π.χ το θήτα, ενώ γνωρίζουμε καλά πως να μιλάμε δυνατά και γρήγορα! Και αν μάθεις ισπανικά; Ανοίγουν οι πόρτες σε 19 τουλάχιστον χώρες που έχουν ως επίσημη γλώσσα τα ισπανικά, γλώσσα απαραίτητη άλλωστε σε όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού και των ναυτιλιακών, αλλά και σε όποιον βέβαια ονειρεύεται Erasmus στη χώρα του Δον Κιχώτη. Ενός από τους πιο αγαπημένους ήρωες της λογοτεχνίας παγκοσμίως. «Γιατί;» ρωτάει ο Δημήτρης την Μαριάν και εκείνη του απαντά: «μα, ο Δον Κιχώτης είναι αυτό που θα έπρεπε να είμαστε όλοι οι άνθρωποι: ένας ήρωας χωρίς συμφέροντα. Ένας άνθρωπος που βοηθούσε χωρίς να περιμένει τίποτα για αντάλλαγμα».

Στην πόλη Βαγιαδολίδ είναι γεννημένη η Μαριάν- εκεί που κατά τη γνώμη της μιλάνε τα καλύτερα Ισπανικά! Έπειτα; Έπειτα τον ενημερώνει πως κάθε Ισπανός και Ισπανίδα που σέβεται τον εαυτό του, συνηθίζει μετά τη δουλειά να πηγαίνει σε 3-4 μπαρ για ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα που συνοδεύονται πάντοτε με ένα μεζεδάκι, τα τάπας. Σε 3 μπαρ κάθε μέρα; Ναι, ναι σε 3 μπαρ κάθε μέρα, να πώς μας βάζουν τα γυαλιά οι Ισπανοί. Κι εκεί που ο Δημήτρης έχει δεχθεί το πρώτο πλήγμα, να και το δεύτερο: δέχεται την πρόκληση να μιλήσει ως Profesor του Casa de Papel. Εννοείται στα ισπανικά Ονομάζει λοιπόν τη νέα του συνεργάτιδα, πώς αλλιώς; «Valladolid» αλλά να πού ούτε και αυτό ξέρει να προφέρει σωστά. Η Μαριάν ούσα παλαίμαχος και δεν θα φοβηθεί βέβαια να διορθώσει ακόμα και τον Profesor! Γιατί έτσι μαθαίνουν οι σπουδαστές στο Siountri School: διασκεδάζοντας.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.