Ρίχνουν λάδι στη φωτιά: Φυλάνε όλο το 24ωρο τα γκράφιτι του Εύρυτου – Σε επιφυλακή η αστυνομία




“Θεωρούμε θέμα χρόνου τον βανδαλισμό του έργου, το οποίο θα είναι αποτέλεσμα της ρητορικής μίσους που καλλιεργείτε” αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης του δημάρχου, Γιάννη Κωνσταντάτου, “Ενωμένη Πόλη”, για τα γκράφιτι με τους ήρωες του 1821 του αμφιλεγόμενου καλλιτέχνη Eύρυτου, σε τοίχο, στο κολυμβητήριο της Αργυρούπολης.

Η ενέργεια αυτή, ήταν γνωστό από πριν ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και να κάνει την πόλη του “πεδίο μάχης”.
Οι πόλεις θέλουν σοβαρούς και προσεκτικούς ηγέτες, όχι πολιτικάντηδες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Γιατί σε μια πόλη που η δημοτική αρχή έχει φέρει στο παρελθόν να παρελάσουν παραστρατιωτικοί, έχει γίνει χαμός και τώρα καλεί έναν καλλιτέχνη που ακόμη και το in.gr το μεγαλύτερο ελληνικό site, χαρακτηρίζει ακροδεξιό, κάτι άλλο συμβαίνει. Λες και θέλεις σώνει και καλά να δυναμιτίσεις το κλίμα. (Λέτε να ακούσουμε ότι το θέμα με τα γκράφιτι έχει να κάνει με την επένδυση στο Ελληνικό;)

Πάντως αν και επίσημα δεν έχει δοθεί εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις των νοτίων προαστίων να φυλάνε τα γκράφιτι (την επιτήρηση έχει αναλάβει όλο το 24ωρο η ομάδα σεκιούριτι που έχει προσλάβει ο δήμος για την εγκληματικότητα), υψηλά ιστάμενα στελέχη της ΕΛΑΣ, έχουν δώσει εντολή να βρίσκονται σε επιφυλακή όλοι, γιατί φοβούνται αναταραχές στην περιοχή και όχι μόνο στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης. “Θα την πληρώσουν και οι γείτονες ” έλεγε χαρακτηριστικά ανώτατος έμπειρος αξιωματικός.

Η παράταξη του δημάρχου μάλιστα στην ανακοίνωση-απάντηση της αντιπολίτευσης, προεξοφλεί βανδαλισμούς. Nα περιμένουμε και την απάντηση στο in.gr του κ.Μαρινάκη;



Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ

Συγνώμη που ζωγραφίσαμε τους ήρωες του 1821 κ. Κορτζίδη και λοιπές αναρχικές δυνάμεις.Ότι θα ζωγραφίζαμε τον Κολοκοτρώνη και τους άλλους Ήρωες του 1821 και θα μας έβριζαν ακραία αναρχικά στοιχεία, ο τοπικός τους εκφραστής κ. Κορτζίδης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι δεν το είχαμε φανταστεί. Και όμως το ζήσαμε και αυτό.Ο κ. Κορτζίδης φέρνει ψήφισμα νομικών στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης υπέρ του αμετανόητου τρομοκράτη δολοφόνου 11 ανθρώπων. Για λόγους αρχών αρνηθήκαμε να το συζητήσουμε.Το πρωτοπαλίκαρό του, ο Γιώργος Κοκκίνης (άφαντος εδώ και πολύ καιρό από τα δημοτικά συμβούλια και διορισμένος κάπου στο Δημόσιο ως ” αγωνίστης” έκανε πάλι την εμφάνιση τουβγάζοντας καλλιεργωντας το μίσος τους διαδικτυακους του συντρόφους) μας κατηγορεί επίσης ως φασίστες και ακροδεξιούς επειδή ζωγραφίσαμε τους Ήρωες του 1821 σε τοίχους της πόλης μας.Παράλληλα, ο “Εύρυτος” (ο καλλιτέχνης του έργου) αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες δήλωσε ότι ουδεμία σχέση έχει με τα ακραία γκράφιτι που του καταλογίζουν, και καταδικάζει κάθε μορφή βίας. Την ίδια στιγμή τον έχουν καλέσει πολλοί δήμοι της Ελλάδας χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως αντίδραση. Προφανώς διότι εκεί δεν έχουν “Κορτζίδη”.Η Ελλάδα που πολέμησαν και τίμησαν οι πρόγονοί μας κύριοι, δες σας αξίζει. Εμείς θα τους τιμούμε, θα τους μνημονεύουμε και θα μεταλαμπαδεύουμε τις αρχές και τις αξίες τους κάθε λεπτό, κάθε ημέρα.Εσείς με τους τρομοκράτες και τους Εθνομηδενιστές, και εμείς με τους Έλληνες.Οι δημότες της πόλης μας, σας έχουν ήδη τοποθετήσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.Σταματήστε επιτέλους να προσβάλλεται τον λαό της πόλης που έδωσε 70% στον δήμαρχο, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, για το έργο του και πάνω από όλα το δημοκρατικό του ήθος.ΥΣ: Θεωρούμε θέμα χρόνου τον βανδαλισμό του έργου, το οποίο θα είναι αποτέλεσμα της ρητορικής μίσους που καλλιεργείτε.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΕ, ΜΗΠΩΣ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΕΣ; «Την ένδοξη ιστορία μας» αποφάσισε να τιμήσει ο Δήμος μας «διοργανώνοντας επετειακές…

Δημοσιεύτηκε από Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης – Χρήστος Κορτζίδης στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

ΔΗΜΑΡΧΕ, ΜΗΠΩΣ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΕΣ;«Την ένδοξη ιστορία μας» αποφάσισε να τιμήσει ο Δήμος μας «διοργανώνοντας επετειακές εκδηλώσεις, με αφετηρία την απεικόνιση των ηρώων της επανάστασης του 1821 σε κεντρικούς δρόμους και τοίχους της πόλης».Ως εδώ καλά θα έλεγε κανείς.Όμως, τι σχέση έχουν οι Κολοκοτρώνης και Καραϊσκάκης με τους κέλτικους σταυρούς;O «ταλαντούχος καλλιτέχνης» (κατά Κωντσταντάντο) με το ψευδώνυμο «Εύρυτος» που επιμελήθηκε τα γκράφιτι γιατί φοράει κουκούλα (full face) και καλύπτει το πρόσωπο του; Μήπως έχει να κρύψει κάτι; Μήπως «κουβαλάει» συμπάθειες σε καταδικασμένη από την ελληνική Δικαιοσύνη εγκληματική οργάνωση;Βοά το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το φιλοναζιστικό και αντικομμουνιστικό έργο του «καλλιτέχνη».Προκαλεί η υπογραφή με «στοχάδι» σε έργα του και η κοινή διαδικτυακή εμφάνισή του με πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής.Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δύο χρόνια από την παρέλαση με τους παραστρατιωτικούς και ο Δήμος μας διασύρεται και πάλι εξαιτίας της «ανεμελιάς» του Δημάρχου, που όπως φαίνεται δεν μπήκε στον κόπο να αναζητήσει πληροφορίες για τον «ταλαντούχο καλλιτέχνη».Εμείς θα του ξαναπούμε: Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, οι φασιστικές αντιλήψεις και οι φορείς τους δεν έχουν θέση σε Αργυρούπολη και Ελληνικό!–Η σουρεάλ εικόνα του πρώτου πολίτη του Δήμου μας παρουσία των εκκλησιαστικών και αστυνομικών αρχών την ώρα που ο «καλλιτέχνης» δημιουργεί μας ξεπερνά όλους και μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω!–Τα συγχαρητήρια που έλαβε ο «ταλαντούχος καλλιτέχνης» από τον καταδικασμένο σε φυλάκιση πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό καλό θα ήταν να προβληματίσουν το Δήμαρχο.

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

Την ώρα που για μια ακόμα φορά τραβάμε ως Δήμος τα αρνητικά φώτα της δημοσιότητας για το «ατόπημα» του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου σχετικά με το γκράφιτι των ηρώων της Επανάστασης του 1821, ο ίδιος εμφανίζεται με περίσσιο θράσος λασπολογώντας εναντίον της παράταξης μας αντί τουλάχιστον να ζητήσει συγγνώμη από τον δημοκρατικό λαό του Ελληνικού – Αργυρούπολης.Είναι η δεύτερη φορά που ο δήμαρχος Γ. Κωνσταντάτος φέρνει ακροδεξιά στοιχεία (η πρώτη φορά ήταν η προσβλητική παρέλαση της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης ‘Οδεύω’ την 28η Οκτωβρίου) σε έναν δήμο δημοκρατικό και προοδευτικό, δημιουργημένο από πρόσφυγες. Ίσως για τον κ. Κωνσταντάτο το νούμερο ένα εθνικής εμβέλειας διαδικτυακό site in.gr ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, το οποίο αποκάλυψε το ακροδεξιό προφίλ του γκραφιτά Εύρυτου, προωθεί και αυτό τρομοκράτες, κομμουνιστές και αναρχικούς. Δυστυχώς για τον δήμαρχο τα ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντικομμουνιστικά έργα καθώς και οι δημόσιες αλληλο – φιλοφρονήσεις μεταξύ του χρυσαυγίτη υπόδικου Γιάννη Λαγού και του γκραφιτά Ευρύτου τον διαψεύδουν και τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα σε ολόκληρο το πανελλήνιο. Είναι ντροπή ένας «καλλιτέχνης» – γκραφιτάς ( Εύρυτος), που ασπάζεται τη ναζιστική ιδεολογία και βωμολοχεί εναντίον των προσφύγων, των ομοφυλόφιλων, των αριστερών και της ελληνικής αντίστασης να ζωγραφίζει τους εθνικούς ήρωες της ελληνικής επανάστασης του 1821. Είναι αδιανόητο πολιτικοί απόγονοι των δωσίλογων της κατοχής και των ταγματασφαλιτών να καπηλεύονται πατριωτικά σύμβολα και εικόνες, ενώ ταυτόχρονα άτομα φιλικά προσκείμενα στη Χρυσή Αυγή να προσποιούνται τους εθνικούς καλλιτέχνες. Η πατρίδα δεν είναι πολιτικό εμπόρευμα κ. Κωνσταντάτε, ώστε να την πουλάτε λαϊκίζοντας και διαστρεβλώνοντας την ιστορία για λίγες ψήφους. Τελικά αποδεικνύεται ότι η ανικανότητα σας να διακρίνετε τον πατριωτισμό από τον εθνικισμό και τον φασισμό από τη δημοκρατία είναι το κυρίαρχο πολιτικό σας χαρακτηριστικό. Σας αφήνουμε να κυλήσετε και άλλο στον ακροδεξιό κατήφορο που έχετε επιλέξει, αλλά δεν θα σας αφήσουμε -σε καμία περίπτωση- να βεβηλώσετε την ιστορία της πατρίδας μας και του λαού μας. Εσείς συνοδοιπόροι του Κ. Μπογδάνου και εμείς του Μανώλη Γλέζου. Εμείς θα είμαστε πάντα με την αλήθεια, την δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Οι συκοφαντίες και οι απειλές δεν μας αγγίζουν. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε άφοβα και αταλάντευτα με πίστη στις ιδέες μας, για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων.

«Δείξε μου τον “καλλιτέχνη” σου να σου πω ποιός είσαι…» σχολιάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελληνικού-Αργυρούπολης με αφορμή την ανακοίνωση του δημάρχου της πόλης ότι «ανέθεσε στον Εύρυτο, έναν “ταλαντούχο καλλιτέχνη”, όπως τον αποκάλεσε, να διακοσμήσει τους τοίχους του Δήμου με τους ήρωες του 1821», σπεύδοντας μάλιστα «να διαφημίσει την πρωτοβουλία του στα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες». 

«Ο ίδιος “καλλιτέχνης” όμως έχει “φιλοτεχνήσει” κάποια από τα πιο αντικομμουνιστικά και εμετικά έργα που θα ήθελαν πολλοί νοσταλγοί των Χιτών και των δοσιλόγων να κοσμούν το σαλόνι τους» καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία αναρτά και τα σχετικά εμετικά και αντικομμουνιστικά έργα του εν λόγω (βλέπε παρακάτω).

Και καταγγέλλει πως «φυσικά δεν είναι πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος προκαλούν με τη στάση τους και τις δηλώσεις τους.

Είναι οι ίδιοι που προσκάλεσαν στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 2018 παραστρατιωτική φασιστική ομάδα να ανοίξει τη μαθητική παρέλαση.

Είναι οι ίδιοι που πρόσφεραν πλήρη κάλυψη στον αντιδήμαρχο για τη ρατσιστική ανάρτηση που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τους πρόσφυγες με αφορμή γεγονότα στη Μόρια.

Είναι οι ίδιοι που σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναπαράγουν την θεωρία των δύο άκρων, αξιοποιούν τον ωμό αντικομμουνισμό στην προσπάθεια τους να υπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την κυβερνητική πολιτική».

«Το δίδαγμα της αστικής εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης του 1821 είναι ότι τίποτα δεν καταργείται, όσο σάπιο κι αν είναι, χωρίς την ταξική πάλη» σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και τονίζει πως «από τη μελέτη της Ιστορίας της Επανάστασης του 1821 και απ’ όλη την Ιστορία της ανθρωπότητας, η “εθνική ενότητα” δεν υπήρξε ποτέ και ούτε είναι δυνατό να υπάρξει σε συνθήκες ανειρήνευτων ταξικών αντιθέσεων και πάλης. Οι ταξικές αντιθέσεις ήταν, είναι και θα είναι -όσο υπάρχουν ταξικές κοινωνίες- πανταχού παρούσες, καθώς δεν δημιουργούνται και δεν καθορίζονται από τις όποιες υποκειμενικές διαθέσεις και επιδιώξεις. Έχουν αντικειμενικό χαρακτήρα και είναι ασυμφιλίωτες.

Και αν το 1821 η αστική επανάσταση αποτελούσε τη μοναδική διέξοδο στο κοινωνικό αδιέξοδο της φεουδαρχίας, στη σημερινή εποχή η σοσιαλιστική επανάσταση για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας είναι η μοναδική προοδευτική απάντηση απέναντι στο γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα που σπέρνει φτώχεια, κρίσεις και πολέμους.

Ας το ακούσουν λοιπόν καλά! Ο τροχός της Ιστορίας δεν σταματάει!

Το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα θα περάσει στην αντεπίθεση όσους “καλλιτέχνες” και αν επιστρατεύσουν».

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ IN.GR

Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης ο γκραφιτάς που αυτοαποκαλείται «Εύρυτος» ζωγράφισε στους τοίχους του δήμου πρόσωπα ηρώων της ελληνικής επανάστασης. Ο ίδιος φαίνεται να έχει υπογράψει στο παρελθόν πλήθος έργων με ναζιστικό και ρατσιστικό περιεχόμενο ενώ ακόμα και το στυλ των γραμμάτων που χρησιμοποιεί θυμίζουν σβάστικα.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος μοιράστηκε πριν λίγες μέρες στην σελίδα του στο Facebook φωτογραφίες με τα νέα έργα του «Εύρυτου» γράφοντας:

«Τιμούμε τους ήρωες μας. Όπως είχα ανακοινώσει ο Δήμος μας θα διοργανώσει σειρά θεματικών εκδηλώσεων και δράσεων για να τιμήσουμε τα 200 χρόνια Ελευθερίας.

Στα πλαίσια αυτά με τον καλλιτέχνη graffiti Εύρυτος και το απίστευτο ταλέντο του ξεκινήσαμε την απεικόνιση όλων των ηρώων μας σε τοίχους της πόλης όπως περιμετρικά στο Αθλητικό μας Κέντρο στην Λ Κύπρου.

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιοί την ένδοξη ιστορία μας ο Δήμος μας τιμάει τους Ήρωες μας».

Στις φωτογραφίες που μοιράστηκε ο Δήμαρχος ο νεαρός φαίνεται να έχει καλυμμένο το πρόσωπό του ενώ σε άλλες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εμφανίζεται να ζωγραφίζει υπό την επίβλεψη του ίδιου του Δημάρχου, ενός ιερέα και ενός αστυνομικού.

Όπως αναφέρει το Info-war, σε παλαιότερα σχέδια που φέρουν την υπογραφή του, υπάρχει κάλεσμα να καούν μουσουλμανικά τεμένη. Σε άλλο, ο δημιουργός καλεί όλους τους «μπάσταρδους Αριστερούς» να αυτοκτονήσουν – όπως υποστηρίζει ότι έκανε και Αρης Βελουχιώτης, τον οποίο αποκαλεί «αδερφή».

Πολλά ακόμη έργα του, εικόνες των οποίων κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, εμπεριέχουν ναζιστικά, ισλαμοφοβικά και συνωμοσιολογικά μηνύματα ενώ καλούν σε πράξεις βίας εναντίον μειονοτήτων.

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Ρίχνουν λάδι στη φωτιά: Φυλάνε όλο το 24ωρο τα γκράφιτι του Εύρυτου – Σε επιφυλακή η αστυνομία

  • 02/03/2021 at 5:20 μμ
    Permalink

    Δεν ξέρω αν είναι ακροδεξιός ο ΕΥΡΥΤΟΣ, αλλά με τις προσωπογραφίες δεν το’χει, ρε παιδιά, μα δεν το βλέπετε; Τι κακομούτσουνους τους έκανε, το Νικηταρά αλλήθωρο, τη Μαντώ Μαυρογένους καχεκτικιά, τον Αθανάσιο Διάκο (αν είναι αυτός) σαν εκείνο το χρυσαυγίτη με το τσιγκελωτό μουστάκι.

    Άστο να πάει, ρε δήμαρχε, ζωγραφίστε κάτι άλλο.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.