Παρέλαση 21 εφίππων στους δρόμους της Γλυφάδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Με τη μεγαλοπρέπεια που προσήκει στην ιστορική επέτειο γιορτάζει η Γλυφάδα τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία. Από το πρωί σήμερα 21 έφιπποι φορώντας την παραδοσιακή ελληνική φουστανέλα ξεχύθηκαν στους δρόμους, κρατώντας τα λάβαρα του Αγώνα από τη Μάνη και τα Καλάβρυτα μέχρι την Ύδρα και το Σούλι. Ξεκίνησαν όλοι μαζί και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε τρεις ίλες (ομάδες ιππέων) των επτά και κινήθηκαν σε όλους τους δρόμους και τα στενά της Άνω Γλυφάδας.

Αύριο, τα άλογα θα πορευτούν πρωί και απόγευμα στο κέντρο της πόλης. Της πομπής προηγείται αυτοκίνητο του Δήμου με ηχητική εγκατάσταση, που μεταδίδει τραγούδια παραδοσιακά, έντεχνα και λαϊκά με αναφορά στον αγώνα των Ελλήνων για τη Λευτεριά. Υπάρχουν συνοδευτικά οχήματα του Δήμου και της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας (rapid tests στους εμπλεκόμενους στη διοργάνωση, μάσκες, αποστάσεις), αλλά και ειδικό πρόγραμμα για την ξεκούραση των αλόγων.


Ανδρέας Κονδύλης: Οκτώ αλήθειες για το νέο Δημαρχείο Αλίμου
«Τιμάμε και θυμόμαστε τους οπλαρχηγούς του 1821! Σήμερα από το πρωί και αύριο, ανήμερα της εθνικής μας επετείου, 21 έφιπποι καλπάζουν στους δρόμους της Γλυφάδας μας. Με τις παραδοσιακές φορεσιές των οπλαρχηγών και τα λάβαρα από τις επαναστατημένες περιοχές του 1821. Μια εκδήλωση τιμής και μνήμης, μέσα στις δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Μπορείτε να δείτε τους έφιππους στους δρόμους της πόλης μας από τις 15:00 έως τις 18:00 σήμερα στην Άνω Γλυφάδα και αύριο, κάτω από τη Βουλιαγμένης, το πρωί στις 10 μέχρι τις 13:00 και μετά πάλι στις 15:00 μέχρι τις 18:00.

Ευχαριστούμε τη Δάφνη Χαρίση-Μπίλια για την προετοιμασία και τον συντονισμό της προσπάθειας αυτής, όπως και όλους όσους συμμετέχουν στην επιτροπή του Δήμου μας για τον εορτασμό της Επετείου του ‘21 και τους εργαζομένους μας. Χρόνια πολλά Ελλάδα».
Ο σχεδιασμός των διήμερων εκδηλώσεων στη Γλυφάδα υπακούει στους κανόνες που υπαγορεύουν οι έκτακτες υγειονομικές συνθήκες, χωρίς βεβαίως οι περιορισμοί αυτοί να μπορούν να περιορίσουν την εμβέλεια των μηνυμάτων της λαμπρής επετείου.

Έως τη 1 το μεσημέρι οι έφιπποι θα βρίσκονται στους δρόμους της Άνω Γλυφάδας και τα άλογα θα επιστρέψουν στο Πυροφυλάκιο για να φάνε και να ξεκουραστούν για ξαναβγούν στις 3 έως τις 6 το απόγευμα.

Το πρωί, πριν ξεκινήσουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση υποβλήθηκαν σε rapid test, ενώ καθόλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων τηρούνται με ευλάβεια όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Την Πέμπτη 25η Μαρτίου η παρέλαση των εφίππων θα μεταφερθεί στο κέντρο της Γλυφάδας. Στις 10 το πρωί θα ξεκινήσουν από τη Λαμπράκη, θα διασχίσουν κάθετα την παραλιακή, θα φθάσουν στην παραλία και θα κατευθυνθούν στο Παλαιό Δημαρχείο, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων, παρουσία του Μητροπολίτη κ.κ. Αντωνίου, του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, των τοπικών αρχών, σχολείων, καθώς και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης.

Στη Γ΄ Μαρίνα, τρία παραδοσιακά ιστιοφόρα στολισμένα με τη γαλανόλευκη και τα λάβαρα των νησιών, θα δώσουν ξεχωριστό τόνο στη διοργάνωση, αναδεικνύοντας τη συμβολή των νησιωτών στον αγώνα για την απελευθέρωση. Μετά το πέρας της εκδήλωσης τα άλογα θα αποσυρθούν για να ξεκουραστούν και από τις 3 έως τις 6 το απόγευμα θα κινηθούν σε όλους τους δρόμους γύρω από το κέντρο της πόλης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.