Πάνω από 350 συμμετοχές στο διαδικτυακό σεμινάριο του “Άκτιου”




Στις 17 Μαρτίου 2021 οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, συνδιοργάνωσαν διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Επικοινωνία με τον Παππού και τη Γιαγιά από απόσταση» με Εισηγήτρια τη Ψυχολόγο & Συντονίστρια της Μ.Φ.Η ”Άκτιος Οδηγός” Λίνα Νικολαΐδου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δρ Κωστής Προύσκας,  Ψυχολόγος – Δρ. Γεροντολογίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» 
Στον πρόλογο του ο Δρ Κωστής Προύσκας ευχαρίστησε για τη συνεισφορά στο σεμινάριο τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών για τη σημερινή συνδιοργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής κο Κωνσταντίνο Μηνόπουλο και την κα Τριάδα Κουρτέσα από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για τη συνολική  προσπάθεια στη διοργάνωση του σεμιναρίου. Επίσης έκανε μνεία και στη Πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών & Πρόεδρο του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια κα Παρασκευή Σακκά.

Ακόμη υπογράμμισε πως η, «σειρά ομιλιών με βάση την αλληλόδραση των παιδιών με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας είναι ιδιαίτερα σημαντική την περίοδο που διανύουμε και θεωρήσαμε χρέος μας προς τη κοινή γνώμη την επανάληψη των ενοτήτων που είχαν πραγματοποιηθεί με το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος τον προηγούμενο Δεκέμβριο».  



Επίσης ανέφερε πως την επόμενη Τετάρτη 24/3/2021 (ώρα:18:00) θα πραγματοποιηθεί, με τους άνωθεν συνδιοργανωτές, η ενότητα «Δραστηριότητες και παιχνίδια με τον Παππού και την Γιαγιά» με τον  Υποδιευθυντή των Μ.Φ.Η. Άκτιος Στάθη Τρυφωνόπουλο. Στο τέλος τέλος του χαιρετισμού του ανέφερε μερικά βιογραφικά στοιχεία της Εισηγήτριας Λίνας Νικολαΐδου Ψυχολόγου και Συντονίστριας της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος Οδηγός»


Επιπρόσθετα ο Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης κύριος Μηνόπουλος Κωνσταντίνος υπογράμμισε το έργο που πραγματοποιείται στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» και πως οι από κοινού δράσεις και με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών τείνουν να πραγματοποιηθούν σε θεσμό.

Επίσης συνεχάρη προσωπικά τον Δρα Κωστή Προύσκα για την ποιότητα των δράσεων και τη Παρασκευή Σακκά για την συνεργασία τους με τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.
Στην εισήγηση της η Λίνα Νικολαΐδου επεσήμανε πως η ενσυναισθηση των γενεών και η εκμάθηση των Η/Υ στους ανθρώπους τρίτης ηλικίας ειναι ριζικής σημασίας ζήτημα. Ακόμη τόνισε την αναγκαιότητα για ατομικά προγράμματα δραστηριοτήτων και από τα δύο μέρη.

Επίσης έδωσε σημαντικά στοιχεία ερευνών που φανερώνουν πως οι διαγενεακές δράσεις είναι αναγκαίες και επιδρούν θετικά σε όλα τα μέλη και ανακούφιση. Στο τέλος έκλεισε την εισήγηση του με πρακτικές συμβουλές από απόσταση για να μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά. Έπειτα δέχθηκε ερωτήσεις με ενδιαφέρον και τοποθετήσεις προσωπικών βιωμάτων που είχαν μία διαφορετική οπτική από τους 350 και πλέον συμμετέχοντες.

Κλείνοντας ο Δρ Κωστής Προύσκας ευχαρίστησε τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών για την συνδιοργάνωση και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους.
Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια του Άκτιου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Άκτιου www.aktios.gr , καθώς και στη σελίδα του Άκτιου στο facebook.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.