Εξαντλήθηκε το γούρι με την Μαντώ Μαυρογένους και τη φράση: «Υγεία, Κ@@λα, Επανάσταση»
Στο επίκεντρο συζητήσεων βρίσκεται η Μαντώ Μαυρογένους αλλά όχι με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από το 1821 και την προσφορά της στην Επανάσταση.

Ο λόγος που η Μαντώ Μαυρογένους βρέθηκε στο επίκεντρο συζητήσεων είναι ένα γούρι το οποίο ήταν διαθέσιμο προς αγορά στο e-shop του Μουσείου Μπενάκη.Το επίμαχο γούρι, το οποίο εξαντλήθηκε, κόστιζε με έκπτωση 22,50 ευρώ ενώ σε αυτό απεικονιζόταν μια αντιγραφή της διάσημης αμερικανικής φεμινιστικής αφίσας του 1943 για την ενίσχυση του ηθικού της εργαζόμενης γυναίκας προσαρμοσμένη στη Μαντώ Μαυρογένους.

Το γούρι συνόδευαν οι τρεις λέξεις. «Υγεία, Κ@@λα, Επανάσταση».

Η φωτογραφία με το γούρι έκανε αμέσως τον γύρω του διαδικτύου ενώ σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Live News» το τηλεφωνικό κέντρο του Μουσείου Μπενάκη δέχθηκε αρκετές διαμαρτυρίες.

Τι απαντάει το Μουσείο Μπενάκη
Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε το Μουσείο Μπενάκη μετά τις αντιδράσεις που σήκωσε το γούρι με τη μορφή της Μαντώ Μαυρογένους. Μεταξύ άλλων, στην απάντησή του, το Μουσείο Μπενάκη πως δεν λογοκρίνει και δεν παρεμβαίνει στα έργα των καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, πρώτο στην Ελλάδα και με συνεχή παρουσία για πάνω από 40 χρόνια, άνοιξε από νωρίς τον δρόμο σε νέους σχεδιαστές και σε σύγχρονους καλλιτέχνες, με πολλούς από τους οποίους διατηρεί σταθερή συνεργασία. Χωρίς να παρεμβαίνει στα έργα τους, πόσω μάλλον να τα λογοκρίνει, το Πωλητήριο παραμένει δεκτικό στις δημιουργικές θεωρήσεις των καλλιτεχνών που φιλοξενεί, πράγμα που συνέβη και στην περίπτωση του αντικειμένου που κυκλοφόρησε ως πρωτοχρονιάτικο γούρι τον Δεκέμβριο του 2020 και που το τελευταίο εικοσιτετράωρο πυροδότησε συζητήσεις σε μερίδα του κοινού.

Το αντικείμενο αυτό, που σχεδιάστηκε από τη δημιουργική ομάδα Β612 και κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό (40 κομμάτια), περιλαμβάνει μια φράση που αποτελεί εδώ και χρόνια το γνωμικό των Β612. Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω γούρι έχει αυτή την στιγμή εξαντληθεί»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.