Δήμητρα Νάνου: Η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ζωή σε τοπικό επίπεδο




Δήμητρα Νάνου – Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών

Με αφορμή τη συμμετοχή μου στη διαδικτυακή έρευνα για τη “Συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ζωή σε τοπικό επίπεδο”, η οποία διεξάγεται από το #ΥπουργείοΕσωτερικών και υλοποιείται από το Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης για την Καλή Διακυβέρνηση του #ΣυμβουλίουτηςΕυρώπης:

Κατά κοινή ομολογία, η καριέρα και η ενασχόληση με τα κοινά είναι ένας …μαραθώνιος. Επιλογές συνειδητοποιημένες που έχουν προσωπικό κόστος και θυσίες. Αλλά έτσι είναι. Σε ό, τι κερδίζεις, πάντα κάτι χάνεις.Προφανώς έχουν γίνει πολλά σε επίπεδο ισότητας φύλων και ίσων ευκαιριών, αλλά υπάρχει δρόμος ακόμη να διανυθεί. Κόντρα σε στερεότυπα και αναχρονιστικές αντιλήψεις.

Οι γυναίκες, όμως, συνεχίζουμε να επιμένουμε, να εμπνέουμε και να αναδεικνύουμε τις δεξιότητες και την αποτελεσματικότητά μας, ανεβάζοντας τον πήχυ ψηλά. Είναι κατά την άποψή μου αναγκαίο κακό η ποσόστωση, αλλά και πάλι δεν μπορεί παρά να είναι περιορισμένης χρονικής ισχύος και εφαρμογής. Πώς να λύσει το πρόβλημα, όταν η ίδια η πραγματικότητα είναι …”άνιση”; Όταν τα μέτρα αποκατάστασης της υποεκπροσώπησης των γυναικών παραμένουν πρόκληση σε μία σύγχρονη κοινωνία;



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.