Bίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος έξω από τη Βουλή




Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους διέρρευσαν το βίντεο από το τροχαίο έξω από τη Βουλή διέταξε, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

 Το βίντεο που διέρρευσε φαίνεται να μην είναι το ίδιο με αυτό που διαβίβασε η Βουλή στην τροχαία και τον αρμόδιο εισαγγελέα, αλλά υλικό από κάμερα κινητού που κατέγραφε τις οθόνες του κλειστού κυκλώματος του κοινοβουλίου.

 Το συγκεκριμένο στοιχείο δείχνει στους αρμόδιους παράγοντες της Βουλής ότι η καταγραφή και η διαρροή του υλικού έγινε από στέλεχος της Βουλής ή της φρουράς του κοινοβουλίου.

Στο βίντεο, που ανάρτησε ο δημοσιογράφος Θάνος Κόκκαλης φαίνεται από ψηλά η στιγμή του δυστυχήματος, όταν η μοτοσικλέτα χτυπά στο υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όταν αυτό έστριψε για να εισέλθει στην Βουλή.




Από τα έως τώρα στοιχεία ο 23χρονος ανέβαινε με τη μηχανή του τη Βασιλίσσης Σοφίας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας περνώντας μπροστά από τα «λουλουδάδικα» της Βουλής. Αριστερά της μηχανής βρισκόταν ταξί κινούμενο προς την ίδια κατεύθυνση. Στο αντίθετο ρεύμα, στο ύψος της συμβολής με την Ακαδημίας, το υπηρεσιακό όχημα έστριβε αριστερά για περάσει την είσοδο του κοινοβουλίου

Ο οδηγός του ταξί σταμάτησε, όχι όμως και ο 23χρονος που κινούνταν δίπλα του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το πίσω μέρος του ΙΧ. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι σηματοδότες ανόδου και καθόδου της Β. Σοφίας ήταν στο πράσινο, ωστόσο η είσοδος των οχημάτων στο παρκινγκ της Βουλής ρυθμίζεται με τροχονόμο. Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.