“Αυτή την φορά, τα γκλομπ έπεσαν στα κεφάλια των γειτόνων μας”




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

“Μέχρι προχθές το ζούσαμε τις Κυριακές – υφάκι, ειρωνεία και στο τέλος βία… Τα φερέφωνά τους ούρλιαζαν για τους οπαδούς–εχθρούς και δικαιολογούσαν την βία των μπάτσων που υπερασπίζονται τους πολίτες.
Μέχρι χθες το βλέπαμε στις συγκεντρώσεις, στους εχθρούς διαδηλωτές – πάλι το ίδιο έργο ενάντια σ’ αυτούς που φωνάζουν για το άδικο, για όσους αντιστέκονται, όποιοι κι αν είναι αυτοί… Τα φερέφωνά τους δικαιολογούσαν την βία των μπάτσων που υπερασπίζονται τους πολίτες.
Σήμερα η γειτονιά μας δεν είδε στην τηλεόραση, ούτε άκουσε από παρέες κι από φίλους… Έζησε από πρώτο χέρι την βία της αστυνομίας απέναντι σε αυτούς που τάχα μου υπερασπίζεται.
Σήμερα αποκαλύφθηκε ποιος είναι ο εχθρός τους. Είμαστε ΟΛΟΙ εμείς, εμείς οι κάτοικοι, οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι οπαδοί της Νέας Σμύρνης. Αυτοί που αυθόρμητα, ανεξάρτητα από τις ταμπέλες που αυτοί βάζουν για να μας χωρίζουν ενωθήκαμε το απόγευμα ενάντια στη μια και μόνη βία που υπάρχει, αυτή της αστυνομίας που το μόνο που υπερασπίζεται είναι το σάπιο σύστημα τους. Είμαστε ΟΛΟΙ εμείς που δεχθήκαμε για άλλη μια φορά επίθεση στην πορεία διαμαρτυρίας μας το απόγευμα, μια πορεία που μόνο στόχο είχε να αναδείξει την άδικη βία της αστυνομίας. Και τον στόχο της τον κατάφερε.
Αυτή την φορά, τα γκλομπ έπεσαν στα κεφάλια των γειτόνων μας. Τα δακρυγόνα τα εισπνεύσαν τα παιδιά μας. Σήμερα στη Νέα Σμύρνη, οι μάσκες έπεσαν και η αλήθεια αποκαλύφθηκε: Από τη μία πλευρά εμείς, οι κάτοικοι, η γειτονιά μας που μας χειροκρόταγε από τα μπαλκόνια, από την άλλη, οι μπάτσοι, τα φερέφωνά τους στην τηλεόραση και οι αιρετοί ισαποστάκηδες.
Η συνέχεια από πλευράς μας στους δρόμους της Νέας Σμύρνης που αγαπάμε κι υπερασπιζόμαστε, μαζί με τους ανθρώπους της”. ΥΓ: Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.