Ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι – Ως τις 9 μ.μ. και τα Σ/Κ
Από τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν κομμωτήρια και χώροι περιποίησης άκρων.

Ανοίγουν υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι τους οποίους θα μπορούν να επισκέπτονται έως 3 άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένειες με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6,  χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.


Ανδρέας Κονδύλης: Οκτώ αλήθειες για το νέο Δημαρχείο Αλίμου
Ανοίγουν δημόσια πάρκα, τα οποία  θα μπορούν να επισκέπτονται έως 3 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Τέλεση λειτουργιών με 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία σε διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους.

Α. Σκέρτσος: Δωρεάν rapid test σε όλους τους πολίτες

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανακοίνωσε ότι θα χορηγηθούν δωρεάν rapid test ένα κάθε εβδομάδα και χωρίς συνταγογράφηση, σε όλους τους πολίτες από το τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου, από το φαρμακείο με τον ΑΜΚA.

Έκανε γνωστό ότι μέχρι σήμερα το 77% των ιατρών και το 51% των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί.

Ανέφερε ότι τον Απρίλιο θα εμβολιαστεί η ευπαθής ομάδα Α (60+) και το Μάιο η ευπαθείς ομάδα Β, οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες και ο γενικός πληθυσμός.

Δήλωσε ότι για όλες τις ημέρες το ωράριο κυκλοφορίας σε όλες τις περιοχές της χώρας, θα είναι μέχρι τις 9μμ, καθώς και ότι ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα κομμωτήρια, ενώ ενθαρρύνεται η άσκηση. Επίσης ανέφερε πως η χώρα μας είναι 26η μεταξύ 27 χωρών της Ε.Ε. σε αριθμό κρουσμάτων, ενώ βρίσκεται χαμηλά και στον αριθμό των θανάτων.

Β. Παπαευαγγέλου: Γιατί δεν βλέπουμε αποκλιμάκωση στην Αττική – Ο δείκτης αυξήθηκε στο 6%

“Ας μην επιτρέψουμε στον ιό να μας ξεγελάσει κατά την Εθνική μας Επέτειο, κάλεσε η κυρία Παπαευαγγέλου επισημαίνοντας: “Τώρα πλέον πρέπει να σκεφτούμε τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά, που πρέπει να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, εξήγησε ότι “η Αττική διαφέρει από άλλες περιοχές όπου μέσα σε 1-2 εβδομάδες σκληρών μέτρων το επιδημιολογικό φορτίο μειώνεται, όχι γιατί ο κόσμος τηρεί λιγότερο τα μέτρα, αλλά γιατί είναι περιβάλλον όπου έχουν επικρατήσει μεταλλαγμένα στελέχη και είναι αυξημένη η κινητικότητα.

«Μιλήσαμε εκτενώς στην Επιτροπή για το θέμα αυτό, αλλά στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να μιλήσουμε για άνοιγμα δραστηριοτήτων», είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε: «Είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε ασυμπτωματικό φορέα σε κάθε δραστηριότητά μας”. Πηγή: ert.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.