Αναβιώνει το θρυλικό Opel Manta του 1970




Μπορεί το νεότερο ηλεκτρικό μοντέλο BEV (battery electric vehicle) της Opel, το Mokka-e, να έχει αρχίσει να κυκλοφορεί όμως η μάρκα δίνει μία πρώτη γεύση από ένα ακόμα συναρπαστικό e-project.

Το Opel Manta GSe ElektroMOD αναβιώνει το θρυλικό Opel Manta του 1970 και συγχρόνως δίνει πρόσθετη ώθηση στο αυξανόμενο κίνημα των “restomods” – μία πρόσφατη τάση μεταξύ των φίλων και συλλεκτών αυτοκινήτων όπου εμβληματικά μοντέλα όπως το Manta συνδυάζουν το κλασικό στοιχείο με νέες τεχνολογίες και σχεδιαστικές φιλοσοφίες.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Manta GSe ElektroMOD με ψηφιακό cockpit είναι σπορ όσο το πρώτο Opel GSe, ενώ δηλώνει τις περαιτέρω φιλοδοξίες του με το “MOD” συνθετικό του ονόματός του – που προέρχεται από τη λέξη ‘modern’.

Η γερμανική γραφή της λέξης electro παραπέμπει στο Opel Elektro GT που κατέρριψε παγκόσμια ρεκόρ στο χώρο της ηλεκτροκίνησης πριν από 50 χρόνια.



Με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης μηδενικών εκπομπών ρύπων, το Opel Manta γίνεται τώρα αθάνατο, χωρίς να χρειάζεται ανταλλακτικά κινητήρα ή κιβωτίου ταχυτήτων και χωρίς να εμπίπτει στην κατηγορία παλαιότερων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης για τα οποία θα ισχύουν πιθανές απαγορεύσεις στο μέλλον. Η μεταμόρφωση σε ElektroMOD δείχνει επίσης τη διαχρονικότητα της σχεδίασης από το 1970.

Οι περίτεχνα σμιλεμένες και απέριττες γραμμές των αυτοκινήτων μας που χρονολογούνται πριν από μισό αιώνα εξακολουθούν να εναρμονίζονται πλήρως με τη σημερινή σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel. Το Opel Manta GSe ElektroMOD, με τόλμη και αποφασιστικότητα ξεκινά ένα νέο μέλλον: ηλεκτρικό, χωρίς ρύπους – γεμάτο από συναισθήματα.

Το Opel Manta GSe ElektroMOD τιμά επίσης το όμορφο Manta που πρόσφατα ενέπνευσε τη σχεδίαση του νέου προσώπου της μάρκας – το Opel Vizor, το οποίο οργανικά ενσωματώνει σε μία μονάδα τη μάσκα, το σύστημα φώτων και το λογότυπο του κεραυνού (Blitz). Τα νέα Opel Crossland και Opel Mokka ήδη διαθέτουν το Vizor, το οποίο θα αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των μοντέλων Opel στο μέλλον.

Το Manta GSe ElektroMOD ακολουθεί πιστά την τάση “simply electric” της Opel για τον εξηλεκτρισμό της προϊοντικής γκάμας της, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για επιβατικό ή ελαφρύ επαγγελματικό όχημα. Όλες οι σειρές μοντέλων της Opel θα έχουν εξηλεκτριστεί μέχρι το 2024, και οι πελάτες έχουν ήδη τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ plug-in hybrid μοντέλων όπως το Grandland X και αμιγώς ηλεκτρικών BEV, από το μικρό Corsa-e μέχρι το ‘σαλόνι σε τροχούς’  Zafira-e Life, και από το Combo-e cargo μέχρι το Vivaro-e van.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.