To σπίτι που ξεδιπλώνεται στο σημείο όπου επιθυμείτε – Κοστίζει από 22.000 δολάρια (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να έχετε ένα μικρό σπίτι, το οποίο θα μπορείτε να μεταφέρεται όπου εσείς θέλετε, και το οποίο φτιάχνεται μέσα σε 3 ώρες; Τέλεια μήπως;

Τα μικροσκοπικά σπίτια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, όπως και τα τροχόσπιτα δεδομένης της πανδημίας του κορωνοϊού και των επακόλουθων ταξιδιωτικών περιορισμών.

Η Brette Haus, μια εταιρεία με έδρα την Λετονία που ιδρύθηκε το 2019, είχε την ιδέα να ενσωματώσει τους δύο αυτούς κόσμους: ένα συμπαγές μικρό σπίτι που μπορεί επίσης να μετακινηθεί από τοποθεσία σε τοποθεσία.

Τι είναι όμως αυτό το μικρό σπίτι και πώς ακριβώς φτιάχνεται;
Η Brette Haus κατασκευάζει πτυσσόμενα μικροσκοπικά σπίτια που παραδίδονται σε ένα πελώριο κουτί και μπορούν να ξεδιπλωθούν και να στηθούν σε λιγότερο από 3 ώρες από δύο μόλις άτομα.



Η εταιρεία έχει αναπτύξει τρία διαφορετικά μικροσκοπικά τέτοια σπίτια, το καθένα εκ των οποίων διατίθεται σε τρία διαφορετικά μεγέθη, που κυμαίνονται από 18 τετραγωνικά μέτρα έως 47 τετρ. μέτρα. Όσο για το κόστος τους; Κι αυτό κυμαίνεται από 22.000 δολάρια έως 61.500 δολάρια.



Ο Τζενάντιι Μπακούνιν, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε στο Insider πως εμπνεύστηκε για την δημιουργία τους από την τάση των σπιτιών από κοντέινερ, αλλά με μία «πιο ρουστίκ και λίγο σκανδιναβική» εμφάνιση.

Οι τρεις παραλλαγές:
Το Rustic μοιάζει με ένα παραδοσιακό μικροσκοπικό σπίτι, με δύο ορόφους και κεκλιμένη στέγη.

Το Urban είναι πιο κομψό και μοντέρνο και έχει επίσης δύο ορόφους.

Ενώ το Compact μοιάζει περισσότερο με ένα μοντέρνο μπανγκαλόου και θα μπορούσε να γίνει το ιδανικό γραφείο ή καταφύγιο στην αυλή του σπιτιού.

Κάθε σπίτι διαθέτει μια ελάχιστα εξοπλισμένη κουζίνα, μπάνιο, σαλόνι και ένα υπνοδωμάτιο ενώ υπάρχουν πολλά ακόμη στοιχεία που μπορούν να προστεθούν με επιπλέον κόστος, από μια πλήρη κουζίνα IKEA έως κιτ ηλιακής ενέργειας.

Τα σπίτια παραδίδονται με φορτηγά και χρειάζονται μόλις δύο άτομα και όχι περισσότερες από 3 ώρες, για να ξεδιπλωθούν, τριπλασιάζοντας το μέγεθός τους. Μάλιστα, η Brette Haus θα φροντίσει για την αρχική εγκατάσταση. Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο, είναι πως μπορούν να στηθούν οπουδήποτε, καθώς δεν απαιτείται μόνιμη βάση.

Μια οικολογική πρόταση για ανθρώπους που δεν μπορούν να μείνουν σε ένα σημείο
Για να γίνουν λειτουργικά, τα σπίτια πρέπει απλώς να συνδεθούν σε παροχή νερού, ηλεκτρικό ρεύμα και σωλήνα αποχέτευσης, όπως και ένα τροχόσπιτο, αν και υπάρχουν και επιλογές εκτός δικτύου.

Ιδανική πρόταση ακόμη και για ένα μικρό καφέ στην εξοχή

Όπως περηφανεύεται η εταιρία, τα σπίτια της διαθέτουν έναν ειδικό μηχανισμό μεντεσέδων, κάτι που εγγυάται στήσημο και ξεστήσιμο μέχρι και 100 φορές. «Η αποστολή της Brette Haus είναι η κατασκευή ποιοτικών τροχόσπιτων, δεδομένου ότι στην σημερινή εποχή οι άνθρωποι είναι πιο ευέλικτοι και δεν συνδέονται απαραιτήτως με ένα μόνο μέρος» ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο Τύπου.

Τα σπίτια κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά, ανακυκλώσιμα υλικά και είναι «ουδέτερα από άνθρακα και σχεδόν μηδενικά απόβλητα» σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. Επί του παρόντος πάντως, σύμφωνα με τον Μπακούνιν, οι πελάτες είναι κυρίως επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό, αλλά βλέπει τεράστιες δυνατότητες και για μεμονωμένους ιδιοκτήτες. Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.